Debat

Annonce
Debat

På Tinge: Velfærd skal ikke være en lottokupon

Debat

Hvad skal midtbyen bruges til?

Læserbrev: Vi hører igen og igen, at Odense skal være bilfri by. Så derfor skal bilister måske ledes uden om byen på ringvejen og udlede meget mere CO2 ved at køre store omveje. Det er altså kun midtbyen, som man mener skal være bilfri. Det er måske på tide at gøre op med den gammeldags måde at tænke centrum på.

Debat

Pamperi i Fynbus og Sydtrafik

Læserbrev: De to syddanske regionale busselskaber Fynbus og Sydtrafik har ondt i økonomien. Det kan derfor kun undre, at de stædigt afviser at høste den gevinst, der vil være resultatet af en fusion.

Debat

Jeg forstår ikke kritikken af Tornbjerg Friplejehjem

Læserbrev: Jeg flyttede på Tornbjerg Friplejehjem den 15. april 2019. I de år, jeg har været her, har jeg aldrig erfaret, at der er talt dårligt til beboerne uanset diagnose. Vores gode personale gør, hvad de kan, for os. Der er altid en god og hyggelig stemning.

Debat

Odense kan lukke og slukke eller gå med i kampen for klimaet

Debat

Bilerne ud af midtbyen?

Læserbrev: Om 5-10 år kører vi alle i elbiler, som er en miljørigtig og individuelt fleksibel transportform uden støj. Hvorfor vil Odense Byråd så have bilerne ud ad midtbyen? Er Odense endnu en gang mange år bagud med hensyn til byplanlægning?

Debat

Politikerne lukker torsdagskoncerterne i Kongens Have

Annonce
Debat

Intet pristillæg på strøm som lovet

Læserbrev: Som John Henry Hansen så rigtigt skriver i sit synspunkt den 17. marts: Mon der er en ansvarlig, der orker at svare mig, så jeg kan finde ud af, om det er mig, der har misforstået det hele.

Debat

Frivillighed med kommunale udfordringer - eller kontrol?

Debat

Samfundet har råd til nye tænder

Læserbrev: Jeg modtog lige som mange andre "en venlig hilsen" fra Odense Kommune. Da jeg slog op på første side stod der: "Vi giver dig smilet igen". "Smil og hyggelige stunder hænger sammen og dårlige og manglende tænder må ikke sætte en stoppe for dette". Det får mig til at tænke på den stakkels mand, som vi så i fjernsynet i sidste uge, der kun havde tre tænder tilbage.

Annonce
Debat

Den sociale platformor Boblbjerg mister tilskud

Læserbrev: Ensomhed er noget, som kan ramme os alle, både kvinder og mænd i alle aldre og fra alle samfundslag. Odense Kommune har en vision om, at Odense skal være en by hvor ingen oplever ensomhed, og at vi skal komme hinanden ved. Der står bl.a. at ”… fordi vi ikke synes, vi i et rigt velfærdssamfund som vores kan være bekendt at lade stå til, hvis vores medmennesker oplever ensomhed.” og ”…7 procent af borgere i Odense oplever at være uønsket alene, og 5 procent oplever ikke at have nogen at tale med, når de har problemer eller brug for støtte.” Ensomheden er rigtig stor, og den er for mange ufrivillig og et tabubelagt emne, som de fleste holder for dem selv. Rigtig mange føler sig ikke som en del af fællesskabet og har ikke nogen at kunne dele et socialt og aktivt liv med.

Leder For abonnenter

59-årig smidt otte år bag lås og slå: En betryggende dom i en uhyggelig overgrebssag

Leder For abonnenter

Politikere overhørte alarmklokker, og nu må der sadles om: Nedlæg de særlige pladser i psykiatrien

I årevis blev psykiatrien forsømt i sundhedssystemet, og da området for nogle år siden langt om længe fik politikernes bevågenhed, blev 300 millioner kroner investeret i et tiltag, der stort set ikke er blevet brugt. Reelt er pengene spildt. Det er den ærgerlige historie om de såkaldt særlige pladser for patienter med svær psykisk sygdom og potentiel farlig adfærd.

Debat

Cyber-virkelighed: Når almindelig hjælpsomhed forsvinder

Annonce
Debat

En plan i trit med fornuften?

Læserbrev: Bilerne ud af byen. Javel. Det kunne være interessant at høre, hvor mange beboere i bymidten, der har biler? Hvordan kommer politikerne selv omkring? Hvor meget bruger politikerne selv letbane og busser i deres hverdag? Hvordan kommer politikerne selv ud til deres opgaver rundt i byen, når de forlader deres skriveborde? Hvorfor vil bilisterne ikke bruge den store parkeringskælder? Har politikerne tænkt over, hvor langt der er fra parkeringskælderen til Kongensgade? Er byen kun for unge raske mennesker, der kan gå langt? Ønsker man at have byen for sig selv, eller skal der være adgang for udenbys besøgende? Er det politikernes opgave at bestemme, hvem der skal cykle? Det er ikke noget problem at sidde ved et skrivebord og lave en plan. Problemet er om planen er i trit med fornuften og virkeligheden.

Debat

Natos nye vej mod Rusland

Debat

Nu har vi også komiske Ivaner

Læserbrev: Der har været stor diskussion om, hvem der lavede sabotage mod Nordstream-ledningerne, og beskyldningerne er sendt i alle retninger. Nu er amerikanske embedsmænd nået frem til, at det er en pro-ukrainsk gruppe, der fremkaldte sprængningen. Vi almindelige mennesker har ikke en Kinamands chance for at vurdere denne anklage, der ikke er videre underbygget.

Annonce
Debat For abonnenter

Alt for få søger ind på en velfærdsuddannelse: Det er på tide at give de uddannelser et løft

Gode hensigtserklæringer fra politikerne, men endnu ikke tiltag, der batter. Det er status for unges interesse for de såkaldte velfærdsuddannelser, vurderet efter årets kvote to-ansøgninger. Nedgangen fortsætter – tydeligt illustreret af ansøgningerne til UCL Odense, hvor eksempelvis 232 i år søger ind på pædagoguddannelsen. Her var tallet sidste år 395.

Debat

Tænk ud af centrum: Hjælp os med at dæmme op for forfaldet i forstæderne

Debat

Radikale cowboys kom til byen

Læserbrev: Tirsdag aften kom tre Radikale ledere til byen for at holde en peptalk til de radikale medlemmer. Det drejede sig om politisk leder Martin Lidegaard, næstformand Samira Nawa samt organisationsformand Mikkel Irminger Sarbo. Det var et godt møde med langt flere fremmødte Radikale end jeg havde forventet.

Debat

Ammunition til forsvaret: Vi ligger i skudlinjen

Debat

Vi vil have sundt fynsk farvand

Læserbrev: “Det Sydfynske Øhav er en ørken”, lød overskriften fra TV2 Fyn i december, men efter den nye regeringsdannelse bekymrer det ikke Regeringen længere. Før SVM-regeringen havde Socialdemokratiet ellers besluttet, at trawlfiskeri skulle forbydes fra 1. januar 2023 i Lillebælt, Storebælt, det Sydfynske Øhav og resten af Bælthavet.

Debat

Store bededag: Jeg bliver så flov over landsmænds adfærd

Debat For abonnenter

Ærgerlig sag for Fjernvarme Fyn

Det er måske ikke nemt med alle de regler om søgnehelligdagsbetaling, forskudt arbejdstid og så videre. Men når man som dansk bygherre hiver udenlandske firmaer ind til at udføre byggeriet, endda via en udenlandsk totalentreprenør, skal man altså også sikre sig, at der er styr på tingene.

Annonce
Annonce
Bolig

Klumme: Gaverne, der bliver ved med at give

Ude i vores have står en gammel gave. Engang har nogen plantet et æbletræ af sorten ingridmarie. På et tidspunkt har nogen podet to andre sorter, så i vores 28 år på matriklen har vi kunnet plukke tre slags æbler fra samme træ.

Debat

Hvor kom mandatet fra?

Debat

Sportsdækningens øverste og nederste hylder

Læserbrev: Så oprandt den tid på året igen, hvor forårssæsonen i fodbold begynder, håndboldsæsonen ikke er slut og som altid bliver sportsjournalisternes interesser og diversitet sat på en stor prøve. De sidste uger har tre fjerdedele af pladsen på sportssiderne været optaget af OB "store" evner, den evige kamp for at være i top seks, og deres interne problemer med nogle unge spillere.

Annonce
Debat

Odense trafikplan glemmer fremtiden

Læserbrev: Om 10-20 år er benzinbiler og letbane forældede. Til gengæld er små automatiske el-biler almindelige. Vi ejer ikke biler, men trykker på en knap - så kommer der en bil i ønsket størrelse indenfor et par minutter. Du fortæller bilen, hvor du vil hen - så leverer den dig. Du betaler automatisk én gang i måneden. Kilometerprisen er lav, for der er ingen timeløn til fører.

Debat

Vi skal lytte til vores dygtige personale

Debat

91-årig gamling på elcykel tager kampen op mod kaos på apotekerne

Læserbrev: Nu er bægeret fyldt. Om det totale kaos, der hersker i apotekernes verden, i hvert fald i Odense. Undertegnede skulle forleden, som så ofte før, afhente noget af min læge forudbestilt medicin på Vollsmose Apotek. Der var imidlertid kun kommet en af tre typer medicin, så jeg sagde, at jeg afhentede det resterende senere. Da jeg i fint humør senere ville afhente den resterende medicin, fik jeg beskeden: Det skal afhentes på St. Hans Apotek på Skibhusvej. Indvendig tænkte jeg: Hvad helvede foregår der?

Debat

Vi må slynglerne til livs - pas på de ældre

Debat

Reformer, reformer, reformer

Læserbrev: Danmark har ikke brug for reformer. Danmark har brug for at få det eksisterende til at fungere. Reformer skaber forvirring, usikkerhed, fordyrende omlægninger og frustrationer. Reformer udskyder blot løsning af og skaber nye problemer. Reformer tjener kun politisk egoisme. Reformer tager tid at forme og implementere. Reformer dækker over manglende evne til at løse problemer. Kære politikere, få dog det bestående til at fungere i stedet for at reformere.

Debat

Politisk baghjul til faglærte og ufaglærte

Debat

Rejsekort er ikke nemt at få fat på

Læserbrev: Jeg har en ung under vingerne, som har handicapledsagerkort. Hun havde for tid siden bestilt et personligt rejsekort, så hun kunne få det ændret til et handicapkort. Desværre havde hun ikke modtaget det. Jeg kontakter derfor rejsekort-kundeservice. Her får jeg af vide, at ledsagerkortet ikke gælder, med mindre hun havde det personlige kort. Hvilket hun ikke havde modtaget. Hun skulle derfor betale fuld voksenpris for både hende selv og ledsageren. Også selv om det var for at komme til den eneste station (også oplyst i kundeservice), hvor hun kunne få kortet udstedt. Jeg spurgte ind til, om jeg misforstod, eller om jeg hørte rigtigt, nemlig at man ikke regnede DH-ledsagerkort for ordentlig og gældende dokumentation på, at hun havde et behov for at have hjælper med sig. Svaret var “Ja. Det gælder kun hvis hun har et rejsekort, hvor der er påført, hun har behov for ledsager”. Igen blev det bekræftet, at for at undgå kontrolafgift skulle hun købe to gange voksenbillet. Jeg må nok sige, at jeg er i den grad er overrasket. Specielt, da jeg tjekker efter hos DH, hvor der klart og tydeligt i reglerne står at: “Både indehaver af ledsagekortet og en eventuel ledsager rejser på hver sin børnebillet” og fortsat: “Rabatten opnås ved rejse med et af følgende selskaber: FynBus, Arriva-tog”. Jeg håber i den grad at det her er noget, DH har lyst til at kigge på. Og er det en fejl fra Rejsekorts side af, at der så falder en undskyldning til den unge dame.

Annonce