Annonce
Debat

Debatten om atomkraft bør genoplives

Debat

Vorherre til hest

Læserbrev: Så læser jeg Gud hjælpe mig i Stiften i dag, at Vuelta Espana også skal køres i Holland næste år. Tour de France skal køres i Danmark næste år.

Debat

Igen skal de unge betale prisen

Læserbrev: Regering er kommet med et udspil, og igen skal unge betale prisen. Nu har vi taget en uddannelse, og i stedet for at sørge for, at vi kan komme hurtigt videre, river man nu huller i vores sikkerhedsnet.

Debat

Fyns bedste sosu sætter de andre i skammekrogen

Læserbrev: Jeg er da helt sikker på, at der er mange sosuer, som fortjener titlen som Fyns bedste. Men ved at I har udskrevet denne usmagelige ”konkurrence” stiller i dem i skammekrogen ved kun at pege på én, som så til gengæld sandsynligvis vil blive hædret med blomster og rosende omtale. Det er simpelthen for dårligt.

Debat

Debat: Blå bloks landbrugsudspil er rent klimabluff

Debat

Debat: Der mangler milliarder til cykelstierne

Debat: I disse dage forhandler partierne bag finansloven for 2021 om udmøntning af den kommunale cykelstipulje. Cykelstipuljen er på 150 mio. kr. Det er meget tilfredsstillende, at der endnu engang er udsigt til at cyklismen løftes. Det er der nemlig i den grad behov for, hvis vi for alvor skal gøre (cykel)trafikken mere grøn og bæredygtig.

Debat For abonnenter

Meningsmager Marianne Lyngby Pedersen: Vi behandler de frivillige mere og mere som ansatte

Annonce
Debat

Debat: Alt arbejde er værdigt, men ikke alt lige spændende

Debat: Replik til Mette Pugflod og artiklen "Filosofiuddannede Mette har været på dagpenge i to år: - Ny reform kan tvinge mig til at tage et rengøringsjob og give mig et dårligere liv":

Debat

Påklædning: Gammel regel på nye flasker

Debat

Debat om erhvervsvenlighed: Påstand om undersøgelsens manglende validitet er direkte usaglig

Læserbrev: Når Kim Bech Danielsen, fra De Radikale i Kerteminde, forleden i et læserbrev, bare skyder DI’s erhvervsklimaundersøgelse ned, så er det enten et udtryk for uvidenhed, ligegyldighed eller spin.

Annonce
Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Fasthold fokus på ældreplejen

I dag er der næppe en eneste beslutningstager på nationalt eller lokalt niveau, som ikke hører de sirene-advarslerne mod den bombe, som er i gang med at detonere under vores ældrepleje.

Debat

Klimaerhvervsskoler bør være et sydfynsk samarbejde

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Nu har trafikpolitikerne kun en ting at sige: undskyld

Så er der lagt op til endnu et i den tilsyneladende endeløse række af møder mellem landets trafikordførere, trafikminister og den til enhver tid siddende operatør af Svendborgbanen.

Debat

Manglende, forventet deltagelse af Christoffer Lilleholt

Annonce
Debat

Der er ikke noget så kedeligt som valg

Læserbrev:I mine 20 år på Fyn med mange folketingsvalg og kommunalvalg er spændingen ved næste valg nok lala. For dem der stiller op, er det spændende, og omkring 25 procent af os fynboer vil hellere noget andet den 16. november end at stemme. Dem, der stiller op, lover borgerne sammenlagt ufattelige mange goder, og skulle de aktiveres, vil en fordobling af skatten end ikke være nok. Både Odense og Faaborg Midtfyn har haft et skift på borgmesterposten, og det skylde nok mine (ringe) evner, at jeg ikke ser nogen forskel.

Debat

Kronprinsen løb med opmærksomheden

Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Debat: I nok et propagandistisk indlæg her i avisen om dansk landbrugs angiveligt positive rolle i en verden med fortvivlende ødelæggelser af naturgrundlaget for alt levende - giver en række (fortrinsvis unge) venstre-politikere den i rollen som forfulgte uskyldigheder (”Landbrugets fremtid”, 29/8).

Annonce
Debat

Debat: Akut behov for international kvalificeret arbejdskraft

Debat: Endnu en trist rekord. For tredje måned i streg slog serviceerhvervenes meldinger om mangel på arbejdskraft rekord i august. Mange brancher er hårdt ramt, herunder transport, industri og ikke mindst bygge- og anlægsbranchen, hvor hele fire ud af ti virksomheder står og mangler arbejdskraft nu og her. Særligt hotellerne er i knæ. 80% af Danmarks hoteller mangler ansatte til den daglige drift. Tallene taler for sig selv – det er dybt alvorligt.

Debat

Debat: Retten til dagpenge - Hvorfor skal de unge igen betale prisen?

Debat

Debat: Barselsaftale er et angreb på familien

Debat: Familien er kernen i det danske samfund. Det er familien, som vi har bygget vores hverdag, vores kultur og vores traditioner op om.

Debat

Borgmester: Invitation til velfærd, klimakamp og flere i arbejde

Leder For abonnenter

Avisen mener: Odense klimaplan er med det lange lys - og det er fornuftigt nok

Ved første øjekast kan den virke lidt uambitiøs og slatten, den klimaplan, et næsten enigt Odense Byråd præsenterede tirsdag (28 af de 29 medlemmer står bag den).

Debat

Bilfri parkeringskælder?

Debat

Kertinge Nor er ikke et levende eksempel. Noret lider

Læserbrev: Uden at være ekspert eller kunne dokumentere mine synspunkter, så vil jeg gerne gå i rette med de påstande, som Jørgen Friis har fremsat vedrørende tilstanden i Kertinge Nor.

Annonce
Annonce
Debat

Hvad ved ministeren om asfalt?

Læserbrev: Beboerne langs den Fynske Motorvej er til grin. Transportministeren lover 13. september på TV2 Fyn støjdæmpende asfalt efter at have besøgt byggeriet af det tredje spor på motorvejen på Vestfyn.

Debat

Odense Kommune skal lægge pres på regeringen

Debat

Kronik: Lav asyl- og flygtningepolitikken både rimelig og langsigtet

Desperationen er stor i Afghanistan, efter Talibans magtovertagelse. Det er helt forståeligt. Lige så forståeligt er det, at situationen har givet anledning til en ny dansk debat om vores internationale ansvar i forhold til at modtage flygtninge.

Annonce
Debat

Ros til arrangørene af Broløbet

Broløbet Storebælt 2021 blev lørdag afviklet med stor succes. Der er grund til at rose arrangørerne og især løbsleder Carl Haals, der efter mange måneders udsættelser af arrangementet endelig kunne sende deltagerne ud på broen. Carls Haals takker af 25 års formidabel indsats.

Debat

Venstre redder psykiatrien

Leder For abonnenter

Avisen mener: Ubegribelig lukkethed i Venstre

I kølvandet på partiet Venstres eksklusion af Johnny Killerup i Odense er der dukket besynderlige detaljer op om netop Venstre, partiet som ved flere valg har etableret sig selv som førsteudfordrer til magten i Odense. Hidtil dog uden synderligt held.

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Byråd eller kommunalbestyrelse - kartofler eller katøfler?

Debat

Postnord: Kære århusianske kunde, din pakke er nu klar til afhentning - i Odense

Post Danmarks nye idé: Hent selv dit brev hos afsenderen.

Debat

Øget sundhedsfare - byg støjafskærmning nu

Debat

Infrastrukturen halter for ladere til el og hybrid

Læserbrev: I Fyens Stiftstidende kunne man 5. september læse, at Odense halter bagefter, når det kommer til den grønne omstilling og skiftet til mere miljøvenlige biler. Der nævnes, at Odense arbejder på at opbygge en infrastruktur af ladere til elbiler. Det er også nødvendigt, hvis Odense skal nå vores klimamål.

Annonce