Annonce
Debat

Brug de private som en del af løsningen til test

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Fornuftigt at udskyde beslutning om letbanens etape to - og tag jer bare god tid

Det er en ny virkelighed, Odenses politikere skal forholde sig til, efter at det nu er officielt, at letbanen ikke åbner før tidligst om nogle måneder. En logisk følge af det er at udskyde beslutningen om en mulig etape to til et senere tidspunkt.

Debat For abonnenter

Udvikling er ikke noget man køber i et supermarked på havnen

Der var god stemning blandt publikum til det tredje og sidste borgermøde om helhedsplanen i Marstal. Særligt oplægget fra arkitekt Michael Thomsen fra konsulenthuset Henning Larsen/Rambøll vakte optimisme i forsamlingen. Analysen var grundig, det var tydeligt, man havde undersøgt byen, havnen og marstallerne nøje.

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Siden den 4. oktober har letbanedirektør Mogens Hagelskær mere og mere fremstået som Komiske Ali, manden der benægtede fakta.

Debat

Smittetallene stiger, men kommunerne vil spare på rengøringen

Debat

Ingen grund til at fejre Mogens Hagelskær

Læserbrev: Jeg er stor tilhænger af letbanen i Odense og havde da sådan glædet mig til at stige ind i en velfungerende elbane og begive mig ud i min dejlige by for at købe julegaver. Men ak nej, jeg må vente og vente. Tak til avisen for kritisk at følge med alle de problemer der er opstået.

Debat

En kluntet udtalelse om klima var ikke rettet mod en generation, men mod verdens politiske ledere

Annonce
Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Regeringen må prioritere patienterne - udskyd om nødvendigt behandlingsgaranti

Uanset om sygeplejerskernes trusler om kollektive opsigelser føres ud i livet, eller om flertallet fortrød i sidste øjeblik, er utilfredsheden og vreden blandt sygeplejerskerne intakt. Uroen vil fortsætte, og det samme vil manglen på sygeplejersker, også selv om fratrædelserne måtte komme drypvis.

Debat

Vermunds store chance for at træde i karakter som klimakriger

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Jeg så lyset i motorvejs-rabatten

Det er ikke fordi, det er nemt, her ved indgangen til julemåneden at opretholde troen på fremtiden, en mening med livet, samfundet, demokratiet og vores almindelige samvær med hinanden.

Annonce
Debat

Tak til Lysningen

Læserbrev: Min søster og jeg vil gerne takke Lysningen, afd D for et fantastisk godt ophold for vores moster. Da hun kom på Lysningen var hun konfus, forvirret og havde tabt sig meget, og hun var trist og ked af livet. Efter et ophold på cirka halvanden måned er hun en glad og tilfreds ældre dame med nyt mod på livet og en flytning til en plejebolig. Mange tak for jeres måde at være på. I er venlige, omsorgsfulde og imødekommende overfor såvel beboerne som de pårørende. I fortjener en stor ros, I har en sund og positiv kultur i jeres afdeling.

Debat

Inddrag børn og unge i politiske beslutninger

Debat

Alt for lav stemmeprocent - find en anden form

Læserbrev: Så er valget til ældrerådet overstået, og stemmerne er talt op. Ældrerådet vil gerne sige tak til de 15.271 borgere, der har stemt. 15 medlemmer er nu valgt til det ældreråd, der fra den 1. januar 2022 og fire år frem skal rådgive kommunens politikere i alle sager, der handler om ældres vilkår. Stemmeprocenten blev desværre kun 32,3, og formen for afstemningen med et kombineret digitalt og brevstemmevalg er helt sikkert medvirkende til den lave stemmeprocent. Odense Ældreråd har i god tid før valget bedt valgbestyrelsen i Odense Kommune om at gennemføre ældrerådsvalget som et fremmødevalg med afstemning på samme dag som valget til byrådet og på de samme valgsteder, men der var desværre intet gehør for vores anmodning. Vi håber, at det nyvalgte ældreråd vil arbejde videre med ønsket om fremmødevalg, så vi kan sikre en højere stemmeprocent og dermed et bedre mandat til ældrerådet, når de taler de ældres sag over for politikerne. Men først og fremmest: Endnu engang tak til alle, der stemte til ældrerådsvalget og på gensyn i 2025, denne gang gerne i stemmeboksen

Debat

Giv os hestene tilbage - det vil løse mange problemer på en gang

Annonce
Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Det selvbestaltede "corona-politi" skal optræde med smil på læben og en kvik bemærkning

I disse dage, hvor kampen mod coronaen skærpes på flere fronter, giver det mening at slå et slag for den venlige og fordragelige tone, der heldigvis er normen i det offentlige rum herhjemme. Den er der ingen grund til at give køb på – heller ikke, selv om hensigten er den ædle at begrænse smitten.

Debat

Coronaopblussen må ikke true psykiatriens patienter

Debat

Overdæk lasten

Læserbrev: 24. november skriver Niels Peder Frederiksen, at han tre gange har fået ødelagt frontruder på sin bil pga. tabte sten fra lastbiler.

Annonce
Debat

Jeg vil nødig ligge i skyttegrav med Enhedslisten

Læserbrev: Jeg ville nødig ligge i en skyttegrav med en fra Enhedslisten. Alt efter hvem der har det bedste tilbud uden indhold holder Enhedslisten med: Bulder og brag, vi skal have en rådmand, ellers forlader vi konstitueringen, min fjendes fjende er min ven, hej Venstre, vi vil ikke noget med jer, men vi vil gerne lægge vores mandater sammen med jer, vupti så er man berettiget til en rådmandpost. Venstre fryder sig, Venstre kan nyde at blive hørt, men ved egentlig godt, at det med Enhedslisten ikke holder. Nye møder. Enhedslisten tror stadig på en rådmandsspost, men falder til patten og får en udvalgspost med eller uden indflydelse i økonomiudvalget. Bye Bye Venstre.

Debat

Kransekagefigurer skal være billigere

Debat

Tak for reel kamp for indflydelse

Læserbrev: Tak til Reza Javid og Søren Freiesleben for at kæmpe for reel politisk indflydelse i økonomiudvalget i stedet for at acceptere en tom 1. viceborgmesterpost kun med penge men med nul politisk indflydelse.

Debat

Når regnearkene bliver 50 procent større

Debat

Høj pris for næppe målbar indsats

Læserbrev: Denne kilde til årtiers velstand og velfærd, teknologisk udvikling og meget andet godt er med sin kedelige indflydelse på klimaet nu den store skurk, som den seneste klimakonference gerne ville gøre en ende på. I sidste øjeblik sagde inderne fra og fik modereret slutdokumentet.

Debat

Konservatives aftale er en hån mod borgerlige vælgere

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lyt til vores nye erhvervspodcast med nyt om salget af Valdemars Slot og om Svendborg-firmas usædvanlige varer

Velkommen til Fyns Amts Avis' nye podcast "Sorte tal på bundlinjen". Det har jeg glædet mig til at kunne skrive.

Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Øv! Det er godt gammeldags træls at gå ind i julemåneden med flere coronarestriktioner. Genindførelse af mundbind, øget krav om coronapas og kortere gyldighed af negative coronatest er ikke, hvad man havde håbet på.

Debat

Folkeskolereformen har fejlet - det skal vi rette op på

Debat

Debat: Er vi politisk/moralsk sunket en anelse?

Læserbrev: Her oven på valgets meget specielle diskussioner vedrørende borgmestertitlen i Kerteminde Kommune 2021 med de mange TV-udsendelser og almindelige avisspots, er jeg som tidligere lærer på Kerteminde Skole i tresserne og som elev på seminariet i halvtresserne kommet til at tænke på det niveau, der herskede dengang.

Annonce
Debat

Lilleholt forbigået

Læserbrev: Den unge Venstre-løve Christoffer Lilleholt føler sig vist lidt forbigået. Konstituerings- og andre aftaler i kommunalvalgets kølvand er ikke faldet ud helt som forventet. Den siddende borgmester er den klart bedste strateg, og derfor er der nu sendt en lokalpolitisk bandbulle af sted mod borgmesterkontoret.

Debat

Klumme: Svinepest kommer tættere på Danmark

Debat

Lader man sig købe ved økonomisk frås?

Læserbrev: Med statsminister Mette Frederiksen i spidsen har vi igennem længere tid været vidner til en socialdemokratisk regering, som optræder så magtfuldkomment, at det trodser enhver beskrivelse. Minksagen taler sit tydelige sprog, hvor regeringen og embedsmændene gør alt for at sløre sagen og skabe forvirring om hændelsesforløbet.

Debat

Så røg proppen af flasken i Odense

Debat

Debat: Store og små besparelser

Læserbrev: Jeg bor ikke på Langeland, så jeg kan sagtens sidde her og have det morsomt ved at læse interviewet med det nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlem Jesper Skovhus (V), der blandt andet siger:

Debat

Forkølet mudderkast fra Guldfeldt

Debat

Vælgerne forventer borgfred og fordragelighed

Læserbrev: Den politiske collage og det politiske kludetæppe er forsøgt syet, klippet og klistret, og resultaterne tror jeg slet ikke svarer til vælgernes forventninger! For os menige vælgere er forventningerne borgfred, og det lever de valgte politikere slet ikke op til. For os menige vælgere er det, som om valget gælder hele verdensfreden og en borgerkrig er brudt ud. I mange børnehaver har man opgivet jule-klippe-og klistreriet - det bør politikerne også gøre straks: Man kunne fristes til at spørge, om ikke der er en voksen til stede? Når vi så oven i de maratondiskussioner oplever Kertemindes - dengang kommende borgmester - på slap line i søndagens udsendelse på DR1, hvor han bander og svovler, talrige gange gir udtryk for, at hvis vi gør sådan og sådan, står vi med lorten i hånden, så hører al respekt op; udtrykket "vi politikere" får det værste frem i disse folkevalgte og gir os andre kvalme.

Annonce