Annonce
Debat

Velkommen tilbage fra sommerferie – hvem tager regningen?

Debat

Diktatur: Lukasjenko bruger migranter som våben

Herhjemme forsøger regeringen at lave alliancer med forskellige lande. Rwanda, Tunesien har været nævnt. Måske er en ny kandidat kommet på markedet, Lukasjenkos Belarus.

Debat

Svar på kritik: Byg til Vækst fortjener kun ros

Kritikken af Byg til Vækst er ikke bare helt urimelig, den er også et vidne om, hvor lavt Venstre og Konservative i Odense vil synke for at kritisere borgmesteren.

Debat

Flextaxa svigter igen: Hvorfor sker det?

Min mand, som sidder i kørestol, og jeg var lørdag den 17. juli inviteret til frokost kl. 12.30 hos nogle venner på Nordøstfyn.

Debat

Danmarks ambassadør i Paris: Frankrig atter frit efter coronavirus

Debat

Undskyld vi kører langsomt – men der er føde på vej ud til folket

I den kommende tid vil både traktorer med kornvogne samt mejetærskere fylde lidt mere i trafikken.

Debat

Global opvarmning bekæmpes ikke med kolde fødder

Annonce
Debat

Bisættelse: Man må undres

Jeg var sammen med en række mennesker til bisættelse for nylig i Paarup Kirke, og der var præst, kirketjener, organist og korsangere, sådan som det er normalt ved den slags lejligheder.

Leder For abonnenter

Avisen mener: De ansatte i ældreplejen skal værdsættes mere

Debat

Debat: Sygeplejerskerne er kede af artikel: - Vi stod på broen, fordi vi har et budskab

Debat: Sygeplejerskerne i Kerteminde er kede af, at vi i artiklen i Kjerteminde avis om vores demonstration på Langebro kom til at fremstå som en flok tossede tøser, der holdt en fest.

Annonce
Debat

Demokrati: En kamp med ord og skrift

Mange mennesker tror, vi har demokrati i Danmark. Det har vi ikke. Demokrati er en daglig "kamp" ikke med muskler, men med ord og skrift. Hvis man ikke vil "kæmpe", vinder modstanderen.

Debat For abonnenter

Meningsmager og mor til autist: Autist er noget, man er

Debat

Politik: Venstrefløjens klima- og miljøafgifter vil koste de svageste

Den politiske venstrefløjs (Enhedslisten, SF og Det Radikale Venstre) klima- og miljøkrav vender socialt set den tunge ende nedad både på landsplan og på kommunalt plan.

Debat

Sygeplejersker: Privat personalepleje kan ikke kopieres

Annonce
Debat

Sygeplejestrejke: Opbakning og sympati

Jeg kan snart ikke huske i hvor mange år, sygeplejersker og social- og sundhedsarbejdere har kæmpet for bedre løn og arbejdsvilkår, men det er mange.

Debat

Politik: Rådmænd lader sig styre af borgmesteren

Leder For abonnenter

Avisen mener: Urimelig kritik af Byg til vækst-forventninger

Det er på flere måder en urimelig kritik, Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel er udsat for i sagen om, hvor stor effekt Byg til vækst-projektet har haft på den fynske beskæftigelse.

Annonce
Debat

Letbaner og folkeafstemninger

Trods modstand i befolkningen, hvor kun 23% støttede projektet, vedtog bystyret i den nordfranske by Caen at gennemføre et højklasset offentligt transportprojekt i form af ”Caen Guided Light Transit” (GLT/TVR), en variant af en BRT-buslinje.

Debat

Ældrepleje: De ældre gøres til patienter

Debat

Tour de France: Bjarne Riis var ingen skandale

Helge Borre, jeg er enig med dig i, at det var en fin præstation af de danske ryttere.

Debat

Migranter: Er deres egne regeringer ligeglade

Debat

Problemer med lægevagten skal løses nu

De store problemer, borgerne oplever med at komme igennem til vagtlægen, samt betjeningen fra denne, skal der gøres noget ved her og nu. Det kan ikke have sin rigtighed, at man skal vente halve og hele timer for bare at komme igennem til vagtlægen. Det kan heller ikke være rigtigt, at man skal vente op imod otte timer, inden vagtlægen kan få tid til at konsultere borgere i eget hjem, når der er behov for hjemme besøg.

Debat

Ældrepleje: Kræv uddannelse af social-og sundhedshjælpere

Debat

Opfordring: Svar Ulrik Sass

Det var en fornøjelse at læse journalist Ulrik Sass' kritiske stykke journalistik "Politikerne har stukket hovedet i busken i betændt sag" i F.S. 24/7.

Annonce
Annonce
Debat

Pigen fra Fyn

”Pigen fra Fyn, er den dejligste pige i byen, øjnene smiler og læberne ler” sang Preben Uglebjerg engang, og pigen fra Fyn er ganske vist en pige uden lige. Fra Polles mor Ulla i Snave, til min Amanda i Kerteminde, pigen fra Fyn kommer man ikke udenom.

Debat

Mennesket før systemet

Debat

Letbanen: Vi lader ikke bilen stå

Det er ærgerligt, at vi her i kommunen er belemret med byrådsmedlemmer, der for nogles vedkommende har sat sig det mål, at klimaneutraliteten til stadighed er det eneste saliggørende at beskæftige sig med og nødvendigt at tærske langhalm på.

Annonce
Debat For abonnenter

Avisen mener: Ung socialdemokrat har fat i en pointe - forsøger at lokke Peter Rahbæk Juel ud af busken om biler i byen

For snart en måned siden lød opfordringen på lederplads til Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel om at komme ud af busken i forhold til etape to af letbanen.

Debat

Debat: En humanistisk funderet dagsorden for den teknologiske udvikling

Debat

Avisen mener: Sygeplejerskerne må være tålmodige

Sygeplejerskernes strejke har nu været i gang i over en måned, og der er p.t. ingen udsigt til en snarlig afslutning på konflikten. Sat på spidsen er det kun Dansk Sygeplejeråds retorik, der har rykket sig i strejkeugerne. Formand Grete Christensen anser ikke længere et politisk indgreb for uspiseligt, og blandt medlemmerne spores en stigende frustration over, at modparten, Danske Regioner, iskoldt bare lader konflikten rulle.

Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Kurt Westergaard var en sand frihedskæmper

Debat

EU’s kemikaliekamp: Hormonforstyrrende stofffer kan være overalt

Kemikalier er en stor bekymring blandt borgerne. Faktisk er 85 procent af europæerne bekymrede for, hvordan kemikalier i almindelige forbrugerprodukter påvirker dem. Ofte er det de hormonforstyrrende stoffer, som skaber bekymring. Og med rette. For denne enorme gruppe af kemikalier kan nærmest anvendes frit. De kan derfor være i børnenes nye sommertøj, eller badebassinet der lige nu er i høj kurs.

Leder For abonnenter

Avisen mener: Odense kom i fint selskab med plads på Time Magazines top 100-liste

Debat

Ledighed: Forstår ikke mangel på arbejdskraft

Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan der kan mangle arbejdskraft på restauranter og cafeer, når der er cirka 100.000 mennesker på kontanthjælp.

Annonce