Debat

Annonce
Debat

Odense mangler flere klimavenlige familieboliger

Debat

Danmark hører hjemme i hjertet af både EU og Nato

Læserbrev: 24. februar 2022 var en skelsættende dag. Putin invaderede et frit, uafhængigt og selvstændigt Ukraine. Med krigen er Europa og Danmark truet på den stabilitet, som vi har nydt godt af siden afslutningen på 2. verdenskrig. Sikkerhed er fundamentet og forudsætningen for den frihed, vi i Danmark gennem årtier har lært at sætte pris på. Danmark er et lille åbent land, og vi kan ikke stå alene i en usikker verden. Vi kan ikke på egen hånd opretholde vores sikkerhed. Derfor er internationale alliancer og samarbejder alfa og omega for os i Danmark. Dem skal vi engagere os helhjertet i.

Debat

EU ikke godt for alt

Læserbrev: Som ung shippingelev tilbragte jeg utallige timer på toldboden i Odense for at indklarere varer, der ankom ad søvejen. En skibsladning kunne bestå at mange enkeltvarer, som skulle registreres og toldbehandles med hver deres varenummer. Kæmpe papirarbejde. Så kom vi i EF og en masse bureaukrati forsvandt. Tak for det.

Debat

Når præster tror, de er Gud

Præster er embedsmænd ansat til at forkynde evangeliet. Den seneste tid har der været flere indlæg med kritik af præsten Henriette Idestrup ved Vor Frelser Kirke. Præsten levner ikke plads til det folkelige på trods af, at hun er ansat ved folkekirken, et vidt begreb, hvor det folkelige fortolkes forskelligt fra præst til præst, og hvor rummeligheden til at give plads til individuelle følelser - især ved begravelser og bisættelser - burde være en selvfølge. At tænke sig, at præsten har udtalt, at folkekirken ikke er nogen koncertsal eller et forsamlingshus.

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Letbanen er kun en begyndelse - nu begynder alt det svære

Debat

1. juni - ja til at være med

Læserbrev: Som tysk statsborger har jeg ikke stemmeret ved afstemningen vedr. forsvarsforbeholdet 1. juni. Men med snart 50 års adresse i Danmark tillader jeg mig at opfordre alle til at stemme ja.

Debat

Adgang til paradiset ikke uden pin-kode?

Annonce
Debat

Stem ja 1. juni og styrk vores forsvar

Synspunkt: 235. Så mange gange har Danmark aktiveret sit forsvarsforbehold i løbet af de godt og vel 30 år, vi har haft forbeholdet. Dermed har vi været afskåret fra at samarbejde med EU om forsvars- og sikkerhedspolitik, hvilket kun har vist sig at svække danske interesser.

Debat

Stem nej - EU kan ikke finde ud af noget

Debat

Der er et før og et efter Putins krig

Læserbrev: Der er et før og et efter 24. februar 2022. Den dag hvor Putin indledte en krig mod Ukraine. Og dermed også startede en krig på det europæiske kontinent. Putin har taget de første skridt til en helt ny verdensorden. Det sætter alting i perspektiv. Også Danmarks militære engagementer.

Annonce
Debat

Vi får ikke chancen for at stemme igen om forsvarsforbeholdet

Læserbrev: Når man, som jeg efterhånden, har været engageret i en længere række folkeafstemninger vedrørende afgivelse af suverænitet, begynder man at ane et klart mønster.

Debat

Asbest slår mennesker ihjel

Debat

Vi kan hjælpe Ukraine med at stoppe braklægning

Læserbrev: EU, vil I venligst bede danske landmænd om at genoprette danske brakmarker til anvendelse i stedet for at ligge hen som uudnyttet ressource? Vi i Danmark kan noget med landbrug, og nu skal vi ikke kun hjælpe Ukraine men verdenssamfundet med at opdyrke vores jord. Gold jord for støtte til ikke at udnytte de af EU givne støttekroner til brakmarker, nej tak. EU vil blande sig i alt. Vil vi i Danmark underlægge os EU's åg, eller selv bestemme hvad vi kan, vil og skal?

Debat

Usmagelige krigs-videoer på YouTube

Annonce
Debat

Vejsvin alle dage

Læserbrev: Jeg læste i avisen 24. maj under ”det stod i avisen,” at den fynske godsejer for 50 år siden, hofjægermester Erik Mourier fra Brahetrolleborg i 1972, gav byernes renovationsvæsen skylden for, at han jævnligt fandt dynger af affald i sine skove. Dengang havde folk ikke de samme muligheder for at komme af med deres affald, men det skulle jo ikke være godsejerens problem. Det var kun ejeren af affaldet, der måtte afskaffe det på betryggende måde.

Debat

Indstil letbanen om natten til der er styr på støj og vibrationer

Debat

Debat: Hvorfor var avisen ikke til opera på Munkebo Bakke og til borgermødet om den ambitiøse lokalplan?

Lokalredaktørens svar fremgår i bunden i kursiv.

Annonce
Debat

Uenig med anmelderen af Kerteminderevyen

Debat

Vi er på vej med en grøn plan

Læserbrev: Kære Jens Henriksen, formand for Cyklistforbundet i Odense: Hvad er det, vi venter på, og hvorfor inddrages borgerne ikke i arbejdet? Sådan spørger du i et læserbrev i  Stiftstidende 24. maj, hvor du efterlyser en grøn vision og handleplan for vores by.

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Gymnasieaftale er god for Fyn

Debat

Ode til hvidtjørnen

Læserbrev: I mange hegn, parker og private haver står hvidtjørnen nu dækket af utallige hvide, velduftende blomster. Insekterne summer af fryd, og fuglene ved, at her er der et mægtigt spisekammer senere på året. Hvidtjørnen er et robust træ og burde for sine mange fortræffeligheder have en endnu større udbredelse. Men blomsterne lige nu er virkelig en gave.

Debat

Fejl fra Odense Kommune bliver ikke rettet - borgere får ikke deres penge

Debat

Danmark til tops for tolerance

Læserbrev: Lørdag afholdtes Odense Pride, som både er en festdag og kampdag for at markere vores konstante kamp for at skabe tolerance og respekt for alle, trods vores mange forskelligheder. Der sker desværre alt for ofte, at LGBT+ personer bliver udsat for chikane og hadforbrydelser pga. deres udseende eller væremåde. Det er ikke i orden. Danmark skal være et land for alle.

Annonce
Annonce
Debat

Svar til Lilleholt: Kynisk udspekulerethed

Læserbrev: Ved et ja overdrages magten til Folketinget. Det er sandt, og det er netop et kæmpeproblem, for Folketinget repræsenterer ulykkeligvis ikke den danske befolknings flertal i EU-spørgsmål. Det vil gå langt videre, end mange af os andre ønsker, når det kommer til EU. Om Folketinget kan modstå pres fra de andre lande er tvivlsomt, men en tanke der er mindst lige så bekymrende er, at et flertal formentlig slet ikke er interesseret i at modstå et eventuelt pres og ikke har lyst til at sætte en fod ned, hvor vi andre ville have gjort det, men meget hellere vil følge alle EU's direktiver og ønsker. Der er en meget uheldig kløft imellem os.

Debat

Lav en kontrolenhed som sikrer alle en ordentlig timeløn

Debat

Pas på vores søfarende – stem ja 1. juni

Læserbrev: De fleste kan huske, hvordan pirater ud for Somalias kyst for få år tilbage hærgede farvandet og gjorde det til usikkert farvand for tusindvis af søfolk. Det kastede nogle meget ubehagelige kidnapninger af sig, og pirateriet var et stort problem for rederierne og især de ansatte på skibene. En veltilrettelagt sømilitær indsats var dengang med til at få bugt med pirateriet, og angrebene blev kraftigt reduceret.

Annonce
Debat For abonnenter

Leder: Letbaneåbning bliver en stor dag - men lad nu være med at oversælge letbanens lyksaligheder

Odenses letbane åbner – endelig – lige om lidt. En af de store dage i Odenses mere end 1000-årige historie bliver det lørdag, når letbanen, som har været så længe undervejs, endelig begynder at køre med passagerer.

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: 10. klasse på Kold College viser, at unge godt vil have en faglig uddannelse

Debat

Knaldende lussing til Odense Kommune

Læserbrev: Odense Kommune står nu over for en velfortjent, knaldende lussing, fordi Odense Byråd med den gode socialdemokratiske borgmester Rahbæk Juel i spidsen fik den syge ide at udleje Kongens Have en måned til et privat event-eventyr og derved afspærrede byens centrale park for adgang for almindelige socialdemokrater m.fl. i julemåneden. Skaderne i Kongens Have betød, at fagbevægelsens 1. majfest var henvist til en parkeringsplads i Odin Havnepark, og den kongelige sommerballet 14. juni er flyttet til Munke Mose sammen med flere andre arrangementer.

Debat

Folketinget bestemmer - også uden forbehold

Debat

Møller kan gøre os landfast med England

Læserbrev: Det lyder da som en utrolig god ide at etablere nye øer i Nordsøen, især i et land med cirka 400 øer, hvoraf godt 70 er beboede. Ideen bliver fuldkommen, når man vil producere vindstrøm så langt væk fra det største forbrugssted som muligt.

Debat

Hvor er fortidens skinner?

Debat

Vi gjorde det rigtige over for EU

Læserbrev: Vi taber, vi taber, men vi gør det på de forkerte forudsætninger.

Annonce