Annonce
Odense

Vollsmoseplan: Dyrup i spil til nye almene boliger

Når der fjernes op mod 1000 almene boliger i Vollsmose, så kan Dyrup blive et af de steder, der skal bygges nye til erstatning. Arkivfoto: Michael Bager
Når der over de kommende år skal rives 1000 familieboliger ned i Vollsmose, kræver det nybyggeri andre steder. For første gang bliver der nu sat konkret navn på, hvor det kan blive. Dyrup - og ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger også Bellinge - er på tale.

Dyrup kan blive et af de første steder i Odense, hvor der skal opføres erstatningsboliger for de 1000 almene familieboliger, der over de kommende år skal rives ned som led i realiseringen af Den Sidste Vollsmoseplan.

By- og Kulturforvaltningen peger konkret på en placering ved Faaborgvej tæt op ad motorvejen, hvor der tidligere lå et Dæhnfeldt frølager. Her kan der opføres 120 almene boliger og yderligere op mod 300 private boliger. Og den store almene boligforening Civica bekræfter, at det kan være en placering, som kan være interessant at bygge på.

- Arealet er i privat eje, og der er problemer med støj fra motorvejen, men rådgiver vurderer, at det kan løses på en fornuftig måde, står der i det oplæg, som By- og Kulturudvalget præsenteres for på et møde tirsdag.

Som en fordel ved placeringen påpeger forvaltningen bl.a. indkomstniveauet i skoledistriktet, der følger kommunens gennemsnit og at andelen af skolebørn med anden etnisk herkomst er lav (ni procent mod 19 procent for kommunen som helhed). På minussiden står - ud over placeringen tæt ved motorvejen - bl.a. at andelen af almene boliger i området er 26,7 procent, hvilket i forvejen er højere end gennemsnittet for kommunen, som ligger på 23 procent.

Dæhnfeldt-grunden ligger i Dyrup tæt ved motorvej E20. Kort: Odense Kommune.

Bellinge nævnes også

I første omgang skal udvalget ikke beslutte noget, men blot drøfte den mulige placering. By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er ikke afvisende overfor placeringen i Dyrup.

- Umiddelbart synes jeg, det lyder som et spændende sted, der egentlig også ligger godt. Det er dejligt område, og der kan også etableres private boliger, så det bliver et blandet boligområde, som jo en stor del af hensigten med hele planen, siger hun.

Da det ligger i Vollsmose-planen, at de boliger, som rives ned, skal erstattes én til én, er placeringen i Dyrup dog kun en del af svaret, lyder de fra rådmanden.

- Det er det første af mange områder, forvaltningen vil komme og drøfte med os, siger hun.

Ifølge avisens oplysninger er det også inde i billedet at placere nogle af de nye almene boliger ved Bellinge Fælled.

- Jeg er ikke vidende om, hvilke andre områder, forvaltningen kigger på, siger Jane Jegind forelagt den oplysning.

Annonce

Kompleks flytterokade

Bliver der bygget nye almene boliger i Dyrup - og muligvis i Bellinge - vil det dog typisk ikke være beboere, som i dag bor i Vollsmose, som flytter ind.

For de nye boliger vil typisk have en højere husleje, og derfor, lyder vurderingen fra embedsfolkenes side, vil det kun være de mest ressourcestærke Vollsmose-familier, der kan flytte direkte fra Vollsmose til de nye boliger.

For at løse det problem skal der iværksættes en større flytterotation, hvor taktikken er at give nuværende beboere i andre almene boligafdelinger fortrinsret til de nyopførte boliger, mens deres tidligere boliger, som er billigere, så kan overtages af udflyttere fra Vollsmose.

Ifølge boligforeningernes opgørelser over, hvor mange fraflytninger, de normalt har på årsbasis, bør det kunne lade sig gøre.

Men manøvren kompliceres dog af, at der helst ikke må opstå ghettolignende tilstande nye steder, så derfor skal Vollsmose-beboerne fordeles med omtanke. Konkret arbejdes der med at kategorisere de eksisterende almene boligområder i rød, gul og grøn ud fra en række socioøkonomiske indikatorer.

De grønne områder er de "stærkeste", og her kan alle flytte til. De gule område er en mellemting, og her kan en ressourcesvag familie kun i nogle tilfælde få lov at bosætte sig, mens de røde områder er i forvejen udsatte områder, som vil være lukket land for ressourcesvage.

Jane Jegind mener opgaven med at omplacere de mange mennesker er svær, men mulig at gennemføre.

- Det er en kompleks, men løsbar opgave, siger hun.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Stort internationalt handelsfirma vil rive iøjnefaldende skorsten ved gammelt sindssygehospital ned: - Den begynder at blive farlig

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Erhverv For abonnenter

Fynsk vognmandsfirma siger dagligt nej til kunder: Akut mangel på lastbilchauffører

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Annonce