Annonce
Fyn

Vollsmose som gidsel

Flemming Jensen, Civica

Synspunkt: I 2018 indgik et enigt byråd aftalen om Vollsmose, ”Den sidste Vollsmoseplan”. Planen skulle én gang for alle gøre Vollsmose til et normalt byområde på lige fod med øvrige bydele i Odense. Samtidigt resulterede den landspolitiske dagsorden i den såkaldte Ghettopakke.

”Den sidste Vollsmoseplan” og Ghettopakken satte retning for en omfattende byomdannelse af Vollsmose, og for første gang var alle partier i Odense enige om at tage ansvar for bydelen. Vollsmose skulle ikke mere være politisk kamparena.

Valgkampen er i gang. En ny, ung og dygtig rådmand har brug for at profilere sig og sit parti og tage kampen om borgmesterposten op. Vollsmose bliver igen Venstres besparelses-trumfkort.

Annonce


Den retorik vækker dårlige minder om Vollsmoses position som politisk kamparena gennem en årrække i odenseansk politik.


Rådmanden vil finansiere aftalen om kommunale velfærdsejendomme og hindre salget af Fjernvarme Fyn ved at stoppe ”letbanen til Vollsmose”. Den retorik vækker dårlige minder om Vollsmoses position som politisk kamparena gennem en årrække i odenseansk politik. ”Spar på støtten til Vollsmose” – Venstres alternative finansiering til rød bloks skattestigning som et eksempel.

Der er problemer i og omkring Vollsmose. Der er ting, som almindelige borgere ikke kan og skal tolerere. En tosset imam, der praktiserer stenalder-holdninger og multikriminelle, der skaber utryghed med skyderier i åbent rum og vanvidskørsel i store biler. Men Vollsmose er også et boligområde med tusindvis af almindelige, lovlydige borgere, der fuldt ud gør, som samfundet forventer af dem.

Udviklingsplanen for Vollsmose er resultatet af de politiske aftaler. Civica og FAB skal til sammen rive 1000 almene boliger ned. Cirka 2500 mennesker skal mod egen vilje flyttes ud af Vollsmose til andre af vores boliger i Odense. Private investorer skal ind i Vollsmose og opføre i alt mindst 1600 private boliger.

Planlægningen af nedrivninger er i fuld gang. Civica starter de første sidst i 2021 og fortsætter en årrække, indtil vi i alt har revet 774 boliger ned. Vi er i gang med at genhuse de beboere, hvis boliger fjernes først. Hen over vinteren skal vi i samarbejde med Odense Kommune forsøge at finde de rette private investorer til samarbejdet om forandringen af Vollsmose. Men vil det lykkes at få private investorer ind?

Investorer har brug for politisk sikkerhed og en sikker kurs, og intet er mere sikkert end varig infrastruktur såsom en letbane. Letbanens linje 2 er ikke ”letbanen til Vollsmose”. Den er letbanen fra Odense Zoo til Seden – gennem Vollsmose. Den servicerer hele Odense, og Odense NØ har brug for den. Et politisk klima, hvor vi nu igen skal høre, at Venstre ikke vil finansiere ”letbanen til Vollsmose”, er ikke befordrende for investortiltrækningen. Det giver usikkerhed at gøre Vollsmose til politisk kamparena.

Hvis Odense fortsat mener, at Vollsmose skal transformeres til en ”normal” og attraktiv del af Odense, så skal der simpelthen fastholdes en solid politisk enighed, ro og vilje omkring udviklingen. Odenseanske politikere skal tale Vollsmose op og vise vejen. Politikerne må udvise det fornødne mod til at sikre blivende infrastruktur igennem Vollsmose. Der skal investeres i den del af Odense også. Ellers lykkes det ikke at tiltrække investorer til området. Så bliver det ikke den sidste Vollsmoseplan – men så er der noget at føre valgkamp om i fremtiden også. Det er blot respektløst overfor de mennesker, der i processen mister deres hjem og mod deres vilje skal flytte til andre områder af Odense, hvis det ikke lykkes, fordi vores politikere mister fokus og mod.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Bedemænd undrer sig over kirke og provsti: Lukker kapel og køber kontor for millioner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Odense

Politiet er klar forud for letbanens store åbningsdag: - Hvis vi kan få en dag uden nogen uheld er det en succes

Nyborg For abonnenter

Chefer rykker sammen på Nyborgs rådhus: - Det er ikke nogen ønskesituation

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Kerteminde For abonnenter

Eksklusivt badehotel forsinket igen: - Men hellere tage tiden, så det bliver creme de la creme

Navne For abonnenter

Det pengeløse samfund truer: Eriks mission er at forhindre det

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

Annonce