Annonce
Kultur

Vindertræf

Bjørn Tidmand var en bitter mand, da han vandt det danske Melodi Grand Prix i 1964. Trods en voldsom rejsetrang, kom han nemlig hverken til Dublin med det første fly eller til endnu mere eksotiske lande med vindermelodien Sangen Om Dig.

Derimod måtte han nøjes med at tage med en HT-bus og foretage en enkelt omstigning for at komme til Tivolis Koncertsal i København, hvor det store grand prix blev holdt dengang.

- Jeg kan huske, det ærgrede mig, afslørede Lille Sommerfugls far, da han sammen med håndfulde af tidligere danske grandprix-vindere torsdag mødtes i København for at fejre udgivelsen af den officielle cd med de 23 melodier, der deltager i Parken den 12. maj.

Det er første gang i Eurovisionens historie, at man kan købe sangene på forhånd.

Danmarks Radio benyttede samtidig lejligheden til at få et dejavu og give de tidligere vindere gaver og billetter til det store show, fordi de i denne tid tager et ordentligt slæb med at fortælle den grandprix-gejle presse om dengang, de vandt, og hvem de tror vil vinde i år.

Navne som Birte Wilke, Ulla Pia, Kenny&Lotte, Brødrene Olsen, Aud Wilken, Lise Haavik og John Hatting, Kirsten Siggaard, Michael Teschl og Trine Jepsen, Dario Campeotto, halvdelen af Mabel, Tommy Seebach, Debbie Cameron, Jens Brixtofte, Birthe Kjær, Martin Loft, Keld Heick og Katy Bødtger var kommet hid fra hele landet, og de benyttede samtidig lejligheden til at få bladret i den store glemmebog med grandprix-minder.

Birte Wilke mindedes det 35 sekunder lange kys på Gustav Winckler, som forargede nogle af de katolske lande, så de aldrig vandt med "Skibet Skal Sejle I Nat" i 1957.

Og Katy Bødtger afslørede, at hun i 1960 faktisk havde måttet lade sig nøje med en aflagt kjole som Ellen Winther i sin tid havde været i.

Og i samme boldgade kunne Aud Wilken fortælle, at hun faktisk i 1995 sparede Danmarks Radio for udgifter til det helt store skrud, da hun lejede sin folkedragt for 80 kroner hos Ballerup Folkemindesamling til sangen "Fra Mols Til Skagen".

Kenny og Lotte, der vandt i 1992, dvælede derimod ved minderne om, hvordan de og sangskriveren bag "Alt Det Som Ingen Ser", i sin tid måtte stille op til paneldiskussion med en præst, fordi de sang om utroskab i deres sang. Og det brød han sig bestemt ikke om.

Derimod bryder pladeselskabet BMG, som står bag grandprix-pladen, sig sikkert om, at danskerne åbenbart allerede inden melodidysten er ellevilde med at købe de 23 landes sange. Der er allerede bestilt 50.000 eksemplarer af compact discen.

Det betyder, at Eurovision Song Contest Copenhagen 2001, som den hedder, allerede har udløst en platinplade til Rollo&King, Mumiy Troll, Haldor, Sedat Yüce og hvad de medvirkende i grandprixet næste lørdag ellers hedder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce