Annonce
Odense

Vil gøre sig mere attraktiv for erhvervslivet: SDU opretter business school

SDU Business School åbner officielt den 1. september 2021. Hvert år optager SDU over 1000 studerende på universitetets erhvervsøkonomiske uddannelser. Foto: Sugi Thiru
Fra september skal en ny business school på SDU tiltrække studerende og vise universitetet bedre frem over for erhvervslivet. Det er også en positionering i forhold til andre universiteter, siger dekan. Fynsk Erhverv er begejstret.

Odense: SDU opruster nu på de erhvervsøkonomiske uddannelser og etablerer en regulær business school. Det sker officielt den 1. september, og dermed melder SDU sig fuldgyldigt ind i kampen om at være det mest attraktive universitet på business school-delen uden for hovedstaden.

Med dekan Jens Ringsmoses ord:

- Det er helt klart, at det her også er en positionering i forhold til andre universiteter. CBS (i København, red.) er en helt særlig størrelse, men Aalborg Universitet har også lige oprettet en business school, og vi er på vej ind i et mere kompetitivt landskab med mindre ungdomsårgange. Med det her tiltag fremtidssikrer vi SDU til at kunne tiltrække studerende og fremstå attraktiv, og så vil vi være endnu bedre til at bygge bro til erhvervslivet og til omverdenen i det hele taget.

Jens Ringsmose er dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor SDU Business School etableres. Den nye business school skal også binde bånd mellem universitetets erhvervsøkonomiske uddannelser på campusser i både Odense, Esbjerg, Kolding, Sønderborg og Slagelse.


Vi vil være endnu bedre til at bygge bro til erhvervslivet og til omverdenen i det hele taget.

Jens Ringsmose, dekan SDU


Annonce

Attraktivt for erhvervslivet

Dermed bliver SDU Business School samlingspunkt for det årlige optag af cirka 700 studerende på HA-uddannelsen og cirka 500 studerende på cand.merc.-uddannelsen.

I brancheorganisationen Fynsk Erhverv er direktør Jytte Reinholdt "begejstret for initiativet".

- Der er ingen tvivl om, at det her vil blive taget godt imod i det fynske erhvervsliv. Det er attraktivt for erhvervslivet, at SDU Business School bliver en realitet på grund af den viden og de samarbejdsrelationer, vi kan bygge op, og vi ser meget gerne et tættere samspil mellem business schoolen og erhvervslivet, siger hun.

Her og nu vil etableringen af SDU Business School ikke give en mærkbar forskel for de studerende, men på sigt er ambitionen klar.

- Med business schoolen indgår vi et tættere samspil med vores omgivelser og får et bedre blik for, hvad virksomheder og erhvervsliv efterspørger. SDU har som primær målsætning at skabe værdi for og med vores omgivelser, og business schoolen kan bygge endnu stærkere bro til vores omgivelser. Den kommende leder for SDU Business School bliver en tydelig indgang for organisationer og erhvervsliv, siger dekan Jens Ringsmose.

Annonce

Ønsker mere erhvervsforskning

Netop en tættere kobling til omgivelserne hilser Jytte Reinholdt fra Fynsk Erhverv velkomment.

- Vi ser meget gerne, at de studerende allerede i deres studietid retter blikket ud mod det omkringliggende erhvervsliv, skriver opgaver sammen med virksomhederne og opsøger studierelevante jobs. Business schoolen kan være med til at give de studerende kontakter i det erhvervsliv, de skal ud og have jobs i. Man kan se, at kandidaterne har langt lettere ved at få job, når deres uddannelse lægger praktik ind og involverer virksomhederne i løbet af studiet.

Fynsk Erhverv har også særligt ét ønske til den kommende business school:

- Vi ser rigtig gerne, at SDU opruster på den erhvervsrelaterede forskning. Det er en af de måder, det fynske erhvervsliv kan profittere af, at vi har et anerkendt universitet på Fyn, siger Jytte Reinholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce