Annonce
Nordfyn

Kommune i valg-brøler: Spidskandidat og udvalgsformand måtte skyndsomt fjerne valgbannere fra halmballer

Anders Thingholm måtte mandag pille sine valgbannere ned igen. De var kommet op nogle uger for tidligt. Foto: Thomas Gregersen
Det var efter rådgivning fra Nordfyns Kommunes jurister, at den konservative spidskandidat Anders Thingholm for en lille uge siden satte store valgbannere op - blandt andet uden for Bogense. Men mandag eftermiddag måtte han pille dem ned igen.

Nordfyn: Valget er demokratiets festdag, og nogle gange kan man glæde sig så meget til sådan en fest, at man går i gang med at dække bord lidt for tidligt. Det må udvalgsformand i teknik- og miljøudvalget og konservativ spidskandidat Anders Thingholm sande, efter at han mandag eftermiddag måtte en tur rundt i kommunen for at pille valgbannere ned.

I en lille uges tid har man blandt andet kunnet møde den smilende udvalgsformand på halmballer ved det nye lyskryds uden for Bogense, men mandag klokken 16 blev de pillet ned igen, efter at Fyens Stiftstidende havde talt med Vejdirektoratet og Indenrigsministeriet.

Samme regler

- I juni 2018 kom der en ny bekendtgørelse, som præciserer, at reglerne er de samme for bannere i det åbne landskab som de er for plakater i byerne, fortæller Julie Barnbæk, der er fuldmægtig i Vejdirektoratet.

Men det er ikke den nordfynske udvalgsformand der har været ude og forsøge at omgå reglerne, slår kommunaldirektør Morten V. Pedersen fast.

Annonce

Beklager og retter op

- Der ligger tilsyneladende en bekendtgørelse fra 2018, der præciserer det her med, at både plakater og bannere først må sættes op fra den fjerde lørdag før valgdagen. Den har vi simpelthen ikke været opmærksomme på før for en halv time siden.

Der er kun en ting at sige - og det er, at vi beklager dybt, vi ikke har været opmærksomme på det i den rådgivning vi har givet til partierne. Det er vi i fuld gang med at rette op på nu.

Morten V. Pedersen, kommunaldirektør Nordfyns Kommune

- Der er kun en ting at sige - og det er, at vi beklager dybt, vi ikke har været opmærksomme på det i den rådgivning vi har givet til partierne. Det er vi i fuld gang med at rette op på nu, siger Morten V. Pedersen.

Ifølge kommunaldirektøren er problemet opstået ved kommunens opslag i den digitale udgave af Karnovs lovsamling, hvor man ikke har kunnet se bekendtgørelsen.

- Vi efterlever selvfølgelig, den lovgivning, der er, og vi beklager over for dem, vi har givet en forkert rådgivning. Så må de lige væbne sig med tålmodighed. Vi er blevet spurgt, så det handler ikke om en kandidat, der har forgjort sig, slår Morten V. Pedersen fast.


Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Middelfart

K-politiker i læserbrev: Send udvalg og forvaltning på studietur til Kerteminde

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce