Annonce
Nyborg

Ullerslev tændte byens vintertræ

Hesten Luna, en otte-årig hafling, trukket af Karina Spangholm fra rideklubben i Kaliffenlund dannede fortrop for fakkeltoget til Østervej. I dagens anledning var Luna nu klædt ud som rensdyr. Foto: Niels Andreasen

Det blev et tilløbsstykke, da de lokale fejrede indgangen til juletiden, men også tændte et helt træ af lys i vintermørket.

Ullerslev: Det begyndte allerede klokken 14 i Ullerslevcentret med servering af æbleskiver, sodavand og gløgg, da foreningen Udvikling Ullerslev lørdag havde inviteret til arrangement som indledning på den forestående førjule-tid.

Efter hygge i centret gik det med tændte fakler i optog efter juleudklædte heste fra rideskolen i Kaliffenlund - hestene var i dagens anledning faktisk rensdyr. Det gik til byens store træ, der står ud til Nyborgvej og danner en slags portal for byen.

Græsarealet foran træet var fyldt godt op af børn og voksne, der efter at have slukket de sidste fakkelstumper i vandbaljerne skuttede sig lidt i den skarpe blæst, mens man ventede på at få træet tændt. For i Ullerslev tænder de ikke som ellers alle andre et juletræ, men byens vintertræ. Først skulle borgmester Kenneth Muhs (V) fortælle om lys i en mørketid, og han leverede et juledigt at lune sig på, inden han sammen med deltagerne talte ned. Der måtte nu to nedtællinger til, inden træet fik energi til at tænde et hvert af lysene, selv dem længst ude på de mindste kviste. Og Ullerslevkoret fulgte op med en sang, der fik lysene til at tindresom julestjerne i vintertræet. Træet står tændt ikke kun i juletiden, men lige indtil den mørke vinter er forbi. Deraf navnet.

De fremmødte børn var nu snart optagede af, at julemanden pludselig var dukket op, og sammen med købmand Eggert Christiansen fik tømt Spar-varevognen for godteposerne, der hurtigt fik små og større ben at gå på. Der var til alle, som her fik lidt ekstra energi til at gå hjem på, mens mørket efterhånden bredte sig over Ullerslev og dannede kulisse for vintertræets lys.

De næsten udbrændte fakler belv slukket i et par baljer med vand. Foto: Niels Andreasen
Børnene tumlede sig på pladsen, mens alle ventede på at få tændt vintertræet. Foto: Niels Andreasen
Luna havde mange beundrere. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevkoret synger julen ind. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevkoret sang, så lysene i byens vintertræ tindrede. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevs træ står som en slags byportal ved Nyborgvej. Foto: Niels Andreasen
Ikke kun i julemåneden, men hele den mørke vinter lyser Ullerslevs vintertræ op. Foto: Niels Andreasen
Julemanden havde en hel købmandsvarebil med, så der var godteposer nok til alle børnene. Foto: Niels Andreasen
De større børn og også de helt små guffede godter. Foto: Niels Andreasen
Foto: Niels Andreasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce