Annonce
Nyborg

Ullerslev tændte byens vintertræ

Hesten Luna, en otte-årig hafling, trukket af Karina Spangholm fra rideklubben i Kaliffenlund dannede fortrop for fakkeltoget til Østervej. I dagens anledning var Luna nu klædt ud som rensdyr. Foto: Niels Andreasen

Det blev et tilløbsstykke, da de lokale fejrede indgangen til juletiden, men også tændte et helt træ af lys i vintermørket.

Ullerslev: Det begyndte allerede klokken 14 i Ullerslevcentret med servering af æbleskiver, sodavand og gløgg, da foreningen Udvikling Ullerslev lørdag havde inviteret til arrangement som indledning på den forestående førjule-tid.

Efter hygge i centret gik det med tændte fakler i optog efter juleudklædte heste fra rideskolen i Kaliffenlund - hestene var i dagens anledning faktisk rensdyr. Det gik til byens store træ, der står ud til Nyborgvej og danner en slags portal for byen.

Græsarealet foran træet var fyldt godt op af børn og voksne, der efter at have slukket de sidste fakkelstumper i vandbaljerne skuttede sig lidt i den skarpe blæst, mens man ventede på at få træet tændt. For i Ullerslev tænder de ikke som ellers alle andre et juletræ, men byens vintertræ. Først skulle borgmester Kenneth Muhs (V) fortælle om lys i en mørketid, og han leverede et juledigt at lune sig på, inden han sammen med deltagerne talte ned. Der måtte nu to nedtællinger til, inden træet fik energi til at tænde et hvert af lysene, selv dem længst ude på de mindste kviste. Og Ullerslevkoret fulgte op med en sang, der fik lysene til at tindresom julestjerne i vintertræet. Træet står tændt ikke kun i juletiden, men lige indtil den mørke vinter er forbi. Deraf navnet.

De fremmødte børn var nu snart optagede af, at julemanden pludselig var dukket op, og sammen med købmand Eggert Christiansen fik tømt Spar-varevognen for godteposerne, der hurtigt fik små og større ben at gå på. Der var til alle, som her fik lidt ekstra energi til at gå hjem på, mens mørket efterhånden bredte sig over Ullerslev og dannede kulisse for vintertræets lys.

Annonce
De næsten udbrændte fakler belv slukket i et par baljer med vand. Foto: Niels Andreasen
Børnene tumlede sig på pladsen, mens alle ventede på at få tændt vintertræet. Foto: Niels Andreasen
Luna havde mange beundrere. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevkoret synger julen ind. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevkoret sang, så lysene i byens vintertræ tindrede. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevs træ står som en slags byportal ved Nyborgvej. Foto: Niels Andreasen
Ikke kun i julemåneden, men hele den mørke vinter lyser Ullerslevs vintertræ op. Foto: Niels Andreasen
Julemanden havde en hel købmandsvarebil med, så der var godteposer nok til alle børnene. Foto: Niels Andreasen
De større børn og også de helt små guffede godter. Foto: Niels Andreasen
Foto: Niels Andreasen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];