Annonce
Nyborg

Ullerslev tændte byens vintertræ

Hesten Luna, en otte-årig hafling, trukket af Karina Spangholm fra rideklubben i Kaliffenlund dannede fortrop for fakkeltoget til Østervej. I dagens anledning var Luna nu klædt ud som rensdyr. Foto: Niels Andreasen

Det blev et tilløbsstykke, da de lokale fejrede indgangen til juletiden, men også tændte et helt træ af lys i vintermørket.

Ullerslev: Det begyndte allerede klokken 14 i Ullerslevcentret med servering af æbleskiver, sodavand og gløgg, da foreningen Udvikling Ullerslev lørdag havde inviteret til arrangement som indledning på den forestående førjule-tid.

Efter hygge i centret gik det med tændte fakler i optog efter juleudklædte heste fra rideskolen i Kaliffenlund - hestene var i dagens anledning faktisk rensdyr. Det gik til byens store træ, der står ud til Nyborgvej og danner en slags portal for byen.

Græsarealet foran træet var fyldt godt op af børn og voksne, der efter at have slukket de sidste fakkelstumper i vandbaljerne skuttede sig lidt i den skarpe blæst, mens man ventede på at få træet tændt. For i Ullerslev tænder de ikke som ellers alle andre et juletræ, men byens vintertræ. Først skulle borgmester Kenneth Muhs (V) fortælle om lys i en mørketid, og han leverede et juledigt at lune sig på, inden han sammen med deltagerne talte ned. Der måtte nu to nedtællinger til, inden træet fik energi til at tænde et hvert af lysene, selv dem længst ude på de mindste kviste. Og Ullerslevkoret fulgte op med en sang, der fik lysene til at tindresom julestjerne i vintertræet. Træet står tændt ikke kun i juletiden, men lige indtil den mørke vinter er forbi. Deraf navnet.

De fremmødte børn var nu snart optagede af, at julemanden pludselig var dukket op, og sammen med købmand Eggert Christiansen fik tømt Spar-varevognen for godteposerne, der hurtigt fik små og større ben at gå på. Der var til alle, som her fik lidt ekstra energi til at gå hjem på, mens mørket efterhånden bredte sig over Ullerslev og dannede kulisse for vintertræets lys.

Annonce
De næsten udbrændte fakler belv slukket i et par baljer med vand. Foto: Niels Andreasen
Børnene tumlede sig på pladsen, mens alle ventede på at få tændt vintertræet. Foto: Niels Andreasen
Luna havde mange beundrere. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevkoret synger julen ind. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevkoret sang, så lysene i byens vintertræ tindrede. Foto: Niels Andreasen
Ullerslevs træ står som en slags byportal ved Nyborgvej. Foto: Niels Andreasen
Ikke kun i julemåneden, men hele den mørke vinter lyser Ullerslevs vintertræ op. Foto: Niels Andreasen
Julemanden havde en hel købmandsvarebil med, så der var godteposer nok til alle børnene. Foto: Niels Andreasen
De større børn og også de helt små guffede godter. Foto: Niels Andreasen
Foto: Niels Andreasen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce