Annonce
Nordfyn

Udvalgsformand bekymret over haveaffald: - Luk op for genbrugspladserne

For øjeblikket er det ikke meget affald, som bliver håndteret på de nordfynske genbrugspladser. Da pladserne kun er åbne for erhvervsaffald. Arkivfoto: Dorthe Wolff
Anders Thingholm (K), udvalgsformand for Teknik- og Miljøudvalget, ønsker, at genbrugspladserne åbnes igen. Men det kræver en fælles fynsk løsning.
Annonce

Nordfyn: Åbn kommunens genbrugspladser, så folk som minimum kan komme af med deres haveaffald.

Det holdning indtager Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget. Pladserne har været lukkede, siden at kommunale medarbejdere, der ikke varetager "kritiske funktioner", er blevet sendt hjem som følge af coronavirus. Nu er havesæsonen gået i gang, og med til det arbejde hører, at der ophober sig en vis mængde affald.

- Åbner vi ikke pladserne, er jeg bange for, at vi ender med at få en kæmpe pukkel af affald, siger Anders Thingholm.

Skal han drage en parallel til eksempelvis byggemarkeder, som holder åbent, mener han, det også er forsvarligt at åbne genbrugspladserne.

- Det skal selvfølgelig ske under kontrollerede forhold. Vi bør kunne finde en løsning, hvor vi har medarbejdere på pladserne til at sikre, at der kun kommer få, tre til fem personer, ind ad gangen, så der sikres passende afstand til hinanden. Så kan det godt være, at man kommer til at holde i kø, men det må man leve med.

Annonce

Bekymret for konsekvensen

Forbliver pladserne lukkede, er Anders Thingholm bekymret for, hvad konsekvensen bliver:

- Heldigvis har vi ikke set så meget af det på Nordfyn endnu, men vi bliver udfordret af, at folk begynder at læsse deres affald af andre steder, for eksempel i skove og på rastepladser. Det har nogle kommuner allerede store problemer med. Det vil vi gerne undgå.

På de indre linjer har der allerede været sonderinger mellem de fynske kommuner, om det er muligt at åbne pladserne. Og skal man undgå en karavane af trailere med kurs mod Nordfyn, er det også afgørende, at andre fynske kommuner også åbner pladserne.

- Står vi alene om at genåbne, bliver vi overrendt af borgere fra de omkringliggende kommuner. Derfor skrev jeg også til samtlige fynske udvalgsformænd i sidste uge med selvsamme opfordring. Der er heldigvis enighed omkring dette, og der er også via blandt andet Borgmesterforum sat et nærmere koordinerende arbejde i gang. Så jeg håber, det bliver ført ud snarest muligt.

I første omgang ønsker Anders Thingholm, at genbrugspladserne kun bliver åbnet for aflevering af haveaffald.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce