Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tvind vil sælge Nakkebølle: Køb hele herligheden for 33 millioner

Omgivet af park ligger det gamle sanatorium smukt ved Nakkebølle Fjord. Nu kan herligheden erhverves for 33 millioner kroner. Arkivfoto: Robert Wengler
For 33 millioner kroner kan man erhverve det gamle tuberkulosesanatorium og 12,5 hektar park.
Annonce

Nakkebølle: Et nyt kapitel er på vej til at blive skrevet i historien om det pompøse ejendomskompleks, der er kendt som Nakkebølle Sanatorium.

Tvinds fond Fælleseje har netop sat ejendommen til salg, og ifølge ejendomsmæglerfirmaet med speciale i liebhaver-ejendomme, Colliers, så er der nu en "unik mulighed for at erhverve historisk bygningsmasse med stor grund direkte til Nakkebølle Fjord og Det Sydfynske Øhav".

For 33 millioner kroner kan man erhverve en grund på 126.626 kvadratmeter - 12,5 hektar - med i alt 17 bygninger med et samlet etageareal på 8971 kvadratmeter.

Den store hovedbygning er opført i 1907 sammen med de to lavere sidefløje.

Colliers beskriver, at hovedbygningen er opført med pudsede ydervægge og tegltag. De to sidebygninger er opført med ydervægge af træ og med eternittag. Hovedbygningen fremtræder i god stand, mens de to sidebygninger er i rimelig stand.

Oprindelig blev ejendomskomplekset opført som et rekreationshjem for tuberkulosepatienter, der havde brug for frisk luft og hvile for at komme sig over den farlige infektionssygdom. Antallet af tuberkulosetilfælde faldt i slutningen af 1950'erne og starten af 1960'erne drastisk i Danmark, blandt andet fordi der blev indført effektive vaccinationsprogrammer. Sanatoriet blev afviklet i perioden fra 1962 til 1969.

Hovedbygningen blev opført i 1907. Arkivfoto: Jørgen Hansen
Annonce

Tvind konkurs

Skolesamvirket Tvind købte det gamle sanatorium i 1998. I de seneste 20 år har der været drevet skole og opholdssted for socialt belastede unge mennesker, fra 2008 til 2018 husede ejendommen også Nyborg Søfartsskole, og fra 2002 til 2004 var der flygtningecenter.

Både søfartsskole og opholdssted gik konkurs i løbet af 2019, og nu har Tvind altså besluttet at skille sig af med den store ejendom.

Ifølge Colliers er ejendommen særdeles anvendelig til for eksempel hotel eller kursuscenter, og der er en umiddelbar udvidelsesmulighed på cirka 5000 kvadratmeter.

Ifølge ejendomsmægler Karsten Petersen fra Colliers har der allerede været henvendelser på ejendommen. Om de er seriøse eller ej, kan han ikke vurdere.

- Men det er jo en speciel ejendom, der kræver en helt speciel anvendelse, og leder man efter lige det, er det svært at finde en ejendom magen til. Til det rigtige formål er det jo en perle af en ejendom, siger han.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce