Annonce
Sport

Tribune rives ned: Ny by-sports-efterskole klar om to år i Odense Idrætspark

Det er på matriklen med Odense Atletikstadions tribune, at den nye by-efterskole skal ligge. Atletikstadion blev byget i 1941 og renoveret i 1996. Der er plads til flere tusinde tilskuere. Foto: JFM Medier
Om to år skal en by-sports-efterskole med undervisning stå klar i Odense Idrætspark. Efterskolen skal indrettes i Atletikstadions nuværende tribune, der i forvejen er slidt. Kommunen har givet sit ja til projektet, der skal koste 55 millioner og betales af private investorer.

Idræt: Odense og den fynske sportsverden kan tage et nærmest gigantisk skridt fremad, når og hvis planerne om et nyt by-idræts-efterskole bliver en realitet.

Og det tyder alt på.

Sport Fyn kan afsløre, at den nye by-sports-efterskole skal indrettes i det, som i dag er tribunen på Odense Atletikstadion.

Tribunen skal omdannes til en efterskole, der i sidste ende kan rumme 120 elever - fordelt på fire-mands-værelser.

Når projektet overhovedet kan få grønt lys, skyldes det, at det er private investorer, som står bag, så det kommunale budget ikke belastes.

Dermed får det odenseanske elitesports-liv et voldsomt spark, fordi man nu kan tilbyde faciliteter og undervisning i et miljø, som ligger lige midt i Odense Idrætspark, hvor der er haller, stadioner og arenaer til en lang række idrætsgrene.

Projektet har i længere tid været forberedt i kulissen, og det var til behandling i By- og Kulturudvalget tirsdag, og nu har idemændene fået den officielle melding fra kommunen om, at projektet nu sættes i gang i administrationen.

- Der skal naturligvis udarbejdes en lokalplan, og der er andre procedurer, men nu har kommunen politisk sagt god for det, og nu kan processen køre frem mod efteråret 2021, hvor det hele skal stå færdigt, siger en af idemændene Kim Nowak Rasmussen fra projektgruppen til Sport Fyn.

Annonce

Et elitesports-college - og nu en by-sports-efterskole

i forrige uge kunne initiativgruppen bag elitesports-college i Odense afsløre, at den første del af projektet skal ligge på Campus One i Syddansk Erhvervsskole i Odense - ved ringvejen.

Som anden del af projektet skal der nu bygges en by-sports-efterskole i Odense Idrætspark - nærmere betegnet dér, hvor den nuværende tribune på Odense Atletikstadion ligger.

En lang række idrætter og andre interessegrupper er med i projektgruppen, hvor der ud over Kim Nowak Rasmussen og Jacob Landtved - der har en fortid i blandt andre Oure Skolerne og i GOG-ledelsen - også har siddet repræsentanter for alle de store elitesports-idrætsgrene i Odense.

Projektet er godkendt i By- og Kulturudvalget, og dermed er det vedtaget og skal ikke i byrådet. Fra nu af er det den kommunale forvaltning, der administrativt styrer projektet videre.

Midt i sportsmekka

Udgangspunktet for valget af lokalitet er naturligvis, at sports-efterskolen kan ligge midt i et område, hvor der er kort afstand til en lang række elitemiljøer i sport.

i sidste uge kunne Sport Fyn fortælle om det nye elitesports-college på Campus One på Syddansk Erhvervsskole ved Blangstedsgårdsvej - tæt på Rosengårdscentret, SDU og den kommende letbane

- Selve det idrætsfaglige skal køre i klubberne, og så foregår der undervisning på by-sports-efterskolen, hvor der skal ansættes lærere til at undervise de en dag 120 elever. Der vil blive flere linjer på skolen, og vi ønsker også en international linje. Lige nu bor der eksempelvis en malaysisk badmintonspiller på Campus One, og i fremtiden kan man tilbyde sådan en spiller helt nye muligheder på den nye by-sportsefterskole, siger Kim Nowak, der understreger, at projektet er møntet på en lang række sportsgrene, hvor eliteklubberne allerede viser stor interesse.

En mørnet tribune

Når lokaliteten ved Atletikstadion er valgt, skyldes det også, at tribunen på Atletikstadion er mildest talt slidt.

Det gælder både omklædningsrum, tilskuerpladser og alle andre faciliteter.

Der skal fastholdes et vist antal tilskuerpladser, fordi Atletikstadion - ud over den normale atletikbrug - lægger arena til idrætsgrene som rugby, amerikansk fodbold og skole- og ungdomsfinaler i fodbold. Atletikstadion har rummet mange danske DM-stævner og endda Europa Cup, og Odense Atletik råder over det måske mest moderne klubhus i landet inden for den sport, fordi klubben har investeret pengene fra det årlige Eventyrløb i klubhuset.

- Vi har naturligvis haft atletikklubben med ind over projektet, og de ser også de store muligheder i det, siger Kim Nowak.

Når projektet er færdigt, kan Odense - ud over det kommende elitesports-collega i Campus One - pludselig tilbyde en splinterny by-efterskole og det burde gøre det mere attraktivt for talenter inden for sport at vælge Odense. Eller blive i byen.

- Alle virker positive, fordi man kan se, hvordan projektet understøtter og fremmer talentmiljøet, siger Kim Nowak, som nu sammen med den anden idémand Jacob Landtved kan puste mere ud - fordi det meste af resten af arbejdet skal køre i det kommunale system.

I forrige uge kunne denne trio præsentere det kommende elitesports-college på Campus One. Nu er anden etape afsløret. Den skal ligge i Odense Idrætspark. Fra venstre er det Jacob Landtved fra projektgruppen, daglig college-leder Jesper Sandberg - og til højre formand Kim Nowak Rasmussen. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce