Annonce
Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Testning af fynboer for coronasmitte sker fortsat i meget stor stil, Odense er torsdag fortsat den kommune med mest konstateret smitte per indbygger.  Foto: Morten Stricker
Med 268 konstaterede coronasmittede personer den seneste uge er Odense fortsat den fynske kommune med mest smitte per indbygger. Der er dog langt op til de kommuner i Danmark med mest smitte.
Annonce

Fyn: Odense fortsætter med at være den fynske kommune, hvor der den seneste uge er konstateret mest coronavirus blandt de testede borgere.

Det stor klart, da Statens Serum Institut torsdag klokken 14 offentliggjorde de nyeste tal.

Incidenstallet for Odense er torsdag på 131,3. Det betyder, at der de seneste syv dage per. 100.000 indbyggere er konstateret smitte hos 131,3 personer. På en uge er 268 odenseanere konstateret positive for coronasmitte.

Næsthøjest incidenstal findes torsdag i Nyborg Kommune. Her er tallet 87,6. Det tal dækker over, at der i løbet af den seneste uge er konstateret smitte hos 28 af Nyborg Kommunes indbyggere.

Herefter følger Kerteminde (71,6), Nordfyn (67,6), Langeland (64,2), Svendborg (51,3), Faaborg Midtfyn (42,7), Middelfart (30,9), Assens (29,3) og Ærø med et rundt nul.

Annonce

Værst på Vestegnen

Ser man på tallene rundt om i Danmark, er mange kommuner langt hårdere ramt end de fynske. Den kommune, som torsdag har det højeste incidenstal er Høje Taastrup, hvis incidenstal er 405.

Odense er på en 26. plads i Danmark i forhold til incidens for konstateret coronasmitte.

I løbet af det seneste døgn er der i Danmark konstateret coronasmitte hos 860 personer. Det tal er lavere end de seneste dage. Der er det seneste døgn lavet 48.661 test.

Der har i det seneste døgn været 21 nye indlæggelser. Tre yderligere personer er det seneste døgn døde med corona.

Tirsdag gjorde Region Syddanmark status over indlæggelser af patienter med coronavirus. På denne dag var 29 personer indlagt. Fire af disse lå på intensiv og tre af dem var lagt i respirator.

Siden coronavirus kom til Danmark er 2200 personer på Fyn konstateret smittet med coronavirus.

Generelt er Fyn sluppet "nådigt" igennem udbruddet. Kun Sønderjylland og Bornholm har haft en mindre udbredelse af konstateret corona blandt indbyggerene. Københavns omegnskommuner har været hårdest ramt.

Siden coronavirus kom til Danmark er 709 afdøde personer konstateret smittet med coronavirus. Af disse var 50 indbyggere i Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Otterup bankede HC Odense længere ned

Annonce