Annonce
Kultur

Tolkien forlæg for Dronningen

Annonce

Dronning Margrethe begyndte allerede i begyndelsen af 70'erne at tegne, inspireret af den engelske forfatter J.R.R. Tolkiens bøger om "Ringenes Herre".

Det er en trilogi, som første gang udkom på dansk i 1954-55, og som i 1977 kom i en dansk udgave. Med dronning Margrethes illustrationer.

Dronningen vedkender sig inspirationen den dag i dag.

- Tolkien har om nogen landskabet med i sine historier. Og lige fra jeg første gang læste Tolkiens bøger, har jeg dannet mig billeder af disse landskaber, siger dronning Margrethe.

- Disse landskaber har jeg åbenbart skulle have ud. I hvert fald er de blevet ved med at vælte op i mig i en grad, så jeg slet ikke kunne lade være med at male dem, siger Dronningen og føjer til, at da hun - efter at have illustreret Tolkien i 1977 - bagefter så Tolkiens egne illustrationer til sine historier, blev hun meget forbavset.

- Tolkiens billeder lignede mine egne indre billeder. Det var helt forskrækkende. Men jeg er glad for, at jeg i dag er vendt tilbage til disse landskabsmotiver, for det er dér, jeg føler mig hjemme, siger dronning Margrethe om det kunstneriske forlæg for mange af de 31 store acrylbilleder på udstillingen "Landskabets sjæl".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce