Annonce
Kultur

Tolkien forlæg for Dronningen

Annonce

Dronning Margrethe begyndte allerede i begyndelsen af 70'erne at tegne, inspireret af den engelske forfatter J.R.R. Tolkiens bøger om "Ringenes Herre".

Det er en trilogi, som første gang udkom på dansk i 1954-55, og som i 1977 kom i en dansk udgave. Med dronning Margrethes illustrationer.

Dronningen vedkender sig inspirationen den dag i dag.

- Tolkien har om nogen landskabet med i sine historier. Og lige fra jeg første gang læste Tolkiens bøger, har jeg dannet mig billeder af disse landskaber, siger dronning Margrethe.

- Disse landskaber har jeg åbenbart skulle have ud. I hvert fald er de blevet ved med at vælte op i mig i en grad, så jeg slet ikke kunne lade være med at male dem, siger Dronningen og føjer til, at da hun - efter at have illustreret Tolkien i 1977 - bagefter så Tolkiens egne illustrationer til sine historier, blev hun meget forbavset.

- Tolkiens billeder lignede mine egne indre billeder. Det var helt forskrækkende. Men jeg er glad for, at jeg i dag er vendt tilbage til disse landskabsmotiver, for det er dér, jeg føler mig hjemme, siger dronning Margrethe om det kunstneriske forlæg for mange af de 31 store acrylbilleder på udstillingen "Landskabets sjæl".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Sydfyn

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce