Annonce
Odense

To Odense-hoteller lukket: Odense Sport & Event fyrer 26 og sender over 100 hjem

OS&E-direktør Enrico Augustinus: - Konkret har coronakrisen betydet, at der er annulleret arrangementer for et tocifret millionbeløb. Det er endnu uvist, hvornår vi igen må spille fodbold og afholde koncerter, så derfor er vi nødt til at tilpasse forretningen. Arkivfoto: Michael Bager
Coronakrisen rammer oplevelsesøkonomien hårdt, og det mærker OS&E i stor stil. Derfor er to hoteller nu lukket, 26 medarbejdere fyret og mere end 100 sendt hjem. Uden hjælpepakker var endnu flere blevet fyret.
Annonce

Odense Sport & Event er ramt så hårdt af aflysninger og usikkerhed om, hvornår tingene bliver bedre, at koncernen har set sig nødsaget til at fyre 26 medarbejdere, sende over 100 hjem og lukke sine to hoteller, Hotel Odense og Hotel Odeon, fra dags dato.

- Konkret har coronakrisen betydet, at der er annulleret arrangementer for et tocifret millionbeløb, og det er endnu uvist, hvornår vi igen må spille fodbold og afholde koncerter. Derfor er vi nødt til at tilpasse forretningen i et forsøg på at sikre flest muligt arbejdspladser på længere sigt, siger administrerende direktør Enrico Augustinus om årsagen til fyringerne.

Havde det ikke været for folketingets hjælpepakker til erhvervslivet, kunne det imidlertid have været endnu værre, forklarer direktøren:

- Fire af vores fem forretningsben er helt vingeskudt, og det sidste kører videre på 20 procent af normalen. Men blandt andet på grund af hjælpepakkerne har vi trods den meget alvorlige situation med tomme ordrebøger i en periode valgt at fastholde næsten 90 procent af vores medarbejdere.

Den administrerende direktør er ked af situationen, siger han, og berørt over at skulle sige farvel til mange dygtige kolleger.

- Vi håber, at vi kan genansætte så̊ mange som overhovedet muligt i takt med, at branchen kommer i gang igen. Men hvornår det bliver, kan kun tiden vise, siger han.

Glæden over det første overskud i Odense Sport & Event i ti år blev kortvarig for ejeren Niels Thorborg, der her ses under et Cafe Stiften arrangement i forbindelses med åbningen af Hotel Odeon. Hotellet er midlertidigt lukket ligesom hotellet ved Odense Congress Center. Torsdag blev 26 ansatte fyret, mens over 100 blev sendt hjem. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Positivt regnskab

Enrico Augustinus havde - inden coronaepidemien ramte - set frem til næste uges generalforsamling. For her præsenterer Odense Sport & Event A/S nemlig det første årsregnskab med overskud efter ti år med underskud.

- Gennem det seneste halvandet år har alle arbejdet hårdt for at få skabt balance i forretningen, og det er vi lykkedes med. Derfor er det også ærgerligt, at coronakrisen rammer på den måde og sætter os tilbage, siger han.

Odense Sport & Event blev stiftet i 2006 som en fusion mellem Odense Congress Center A/S og Odense Boldklub A/S. Da Superligaen også ligger stille på grund af coronaepidemien, arbejder OS&E på at finde en midlertidig løsning for spillerne og staben i OB, indtil fodbolden kommer i gang igen. Den plan regner OSE med at kunne præsentere i løbet af fredagen.

Foruden OB tæller OS&E også Kai Thor, Odense Congress Center, LiveCulture og de to hoteller, Hotel Odense (del af Odense Congress Center på Ørbækvej) og Hotel Odeon i den nye bydel på den tidligere Thomas B. Thriges Gade.

Hotel Odeon, der ligger på den tidligere Thomas B. Thriges Gade tæt på Østre Stationsvej i Odense, åbnede i efteråret 2018, men er nu midlertidigt lukket, fordi der ingen gæster er. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce