Annonce
Fyn

Tietgenprisen gives til erhvervskvinde, der går all in på grøn omstilling og bæredygtighed

Camilla Haustrup Hermansen er medejer og direktør for forretningsudvikling i Plus Pack, som producerer cirkulær plastemballage og har store ambitioner og visioner om at udbrede kendskabet til genanvendelse af plast. For det arbejde modtager hun Tietgenprisen. Foto: Sugi Thiru
Camilla Haustrup Hermansen, direktør i emballagevirksomheden Plus Pack, får Tietgenprisen 2020 for sit arbejde med at gøre virksomheden mere grøn og bæredygtig.
Annonce

Tietgenprisen, Fynsk Erhvervs prestigefyldte pris, har i år et grønt skær over sig, fordi modtageren arbejder målrettet med grøn omstilling og bæredygtighed. Prisen går til Camilla Haustrup Hermansen, fjerde generation af Haustrup-familien, der gennem 106 år har drevet industrivirksomhed i Odense.

Camilla Haustrup Hermansen og hendes bror, Anders, står i spidsen for Plus Pack, der producerer emballage af plast til mad og måltider, og hun har som direktør for forretningsudvikling gennem de seneste ti år arbejdet utrætteligt for i højere grad at genbruge plast som råvare, spare målbevidst på andre ressourcer og i det hele taget producere så bæredygtigt og grønt som muligt.

Ved Fynsk Erhvervs årlige topmøde onsdag aften i Odeon overrakte formanden for Tietgen, Peter Zinck, Tietgenprisen til Camilla Haustrup Hermansen og satte disse ord på, hvorfor priskomiteen havde valgt netop hende:

- Du er visionær og tænker ud af boksen. Du er en lokal verdensborger og engageret langt udenfor egen virksomhed, og så har du sammen med din bror og bestyrelsen sat dig for at udvikle den 106 år gamle familievirksomhed til frontløber i verden på genanvendelige emballageløsninger uden CO2-belastning.

Annonce

Succesrige erhvervsfolk har fået prisen

Prisen har været uddelt siden 2005, og blandt de tidligere prismodtagere er en række af Fyns mest succesrige erhvervsfolk. Camilla Haustrup Hermansen er da også beæret over at komme med i det fornemme selskab - som den første kvinde i øvrigt - uden at det på nogen måde har spillet en rolle i priskomiteens valg.

Camilla Haustrup Hermansen er også med i avisens panel af erhvervsklumme-skribenter. Hun skriver ofte om vigtigheden af bæredygtighed og grøn omstilling. Foto: Sugi Thiru

- Det betyder meget for mig at få Tietgenprisen, for det er en stor anerkendelse af den kæmpeindsats, vi gør for at udvikle vores virksomhed så vi kan være med til at sikre et mere bæredygtigt forbrug af emballage, siger Camilla Haustrup Hermansen.

- Alle virksomheder bør have fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi, og lad mig understrege, at det ikke kun handler om plast og emballage. Det handler om, at virksomheder skal kunne tjene penge på at være bæredygtige og grønne, for der er knaphed på ressourcer, og hvis vi lytter til forskerne og tror på de beregninger, de sætter op, så står vi alle på en brændende platform.


Alle virksomheder bør have dette fokus, og lad  mig understrege, at det ikke kun handler om plast og emballage.

Camilla Haustrup Hermansen, direktør for forretningsudvikling i Plus Pack


Camilla Haustrup Hermansen er ud over det daglige arbejde i Plus Pack også stærkt engageret i kampen for at bringe CO2-udslippet ned gennem sin formandspost i regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi. Og netop forbruget af ressourcer i det hele taget lægger hende stærkt på sinde.

Annonce

Grønt fokus er fremtidssikring

- Alle virksomheder er nødt til at fremtidssikre deres forretning ved at være mere grønne og bæredygtige. Ikke for samfundets skyld direkte, men for virksomhedernes egen skyld, for at de kan levere de produkter og services, som bliver efterspurgt, siger hun og fortsætter:

- Det handler ikke kun om at spise grønt og køre i elbiler i virksomhederne, og bæredygtighed er ikke kun en plast- og emballage-dagsorden. Vi skal omstille os til en mere bæredygtig ressourceøkonomi for at reducere både forbrug og CO2-aftrykket i verden, for vi skal passe bedre på ressourcerne, der komme ikke lige en ny jordklode og redder os.

Blå bog

Camilla Haustrup Hermansen er 46 år og direktør for forretningsudvikling og innovation i Plus Pack, som hun også er medejer af.

Hun er gift med tandlæge Kaspar Haustrup Hermansen.

Parret har tre børn på 12, 17 og 19 år.

Formand for regeringens klimapartnerskab på affald, vand og cirkulær økonomi.

Bestyrelsesformand for Design Society/Dansk Design Center.

Bestyrelsesmedlem i Innovationsfonden.

Plus Pack har haft stigende omsætning gennem de seneste fem år, dog med et dyk i 2019 - fra 594 mio. kr. i 2018 til 571 mio. kr. i 2019. Overskuddet før skat skrumpede fra 23,4 til 20,3 mio. kr.

Der er omkring 225 ansatte i Plus Pack, der har hovedsæde på Energivej i Odense S.

Tidligere vindere af Tietegenprisen

2019: Roar Falkenberg, Søby Værft

2018: Brian Djernes, Cane-line

2017: Henrik Neelmeyer, Egeskov Gods

2016: Esben Østergaard, Universal Robots

2015: Niels Thorborg, 3C Groups

2014: Henrik Damsgaard, Nordea

2013: Clas Nylandsted Andersen

2012: Jørgen Dirksen, Rynkeby Foods

2011: Kristian Madsen, Gartneriet PKM

2010: Mads Pedersen, Gartneriet Alfred Pedersen & Søn

2009: Lars Hedal, Hesehus

2008: Hans Bøgh-Sørensen, Orifarm

2007: C.C. Nielsen, Micro Matic

2006: Preben Thomasen, Rosengårdcentret

2005: Bo Stærmose, Juliana Drivhuse

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce