Annonce
Erhverv

Tietgenbyen melder snart alt udsolgt

Området indrammet med blå streg er Facebook-grunden. Det nye område på 1.180.000 kvadratmeter, som Tietgenbyen kan udvides med, ligger øverst i billede - og altså mod nord. Facebooks hovedindgang kommer også til at vende mod nord - ud til vejen M. P. Allerups Vej. Grafik: Odense Kommune og Leif Nørmark Sørensen.

Nyt areal udlagt i kommuneplanen, så Tietgenbyen kan blive større. Men jorden er ikke købt endnu.

Annonce

Med Facebooks etablering i Tietgenbyen kan der meldes stort set udsolgt af erhvervsjord i det 2.800.000 kvadratmeter store areal øst for Odense og tæt på motorvejen.

I dag er der cirka 75 virksomheder i området, og der er plads til nogle få flere end Facebook, idet der efter Facebooks køb af den 508.000 kvadratmeter store grund er 436.000 kvadratmeter tilbage.

De kommende virksomheder, som gerne vil ligge tæt på Facebook, skal dog ikke fortvivle, for Tietgenbyen kan udvides. Det fremgår af kommuneplanen, som er vedtaget af Odense Byråd. Ifølge den er udlagt et område på godt en tredjedel af Tietgenbyens oprindelige størrelse, nemlig 1.180.000 kvadratmeter, til erhvervsjord.

Området ligger nord for den nuværende Tietgenbyen, det vil med andre ord sige tættest på hovedindgangen til Facebooks nye byggeri, som også vil vende mod nord. Facebooks byggeri ventes at stå færdigt i 2020.

Det nye område er dog stadig privat ejet, og kommunen skal først erhverve jorden, inden den kan udlægges til erhvervsjord. Lodsejere i området, der ejer jorden, kan godt begynde at gøre sig klar til forhandlinger med kommunen om prisen på jorden.

C.F. Tietgen

Tietgenbyen er opkaldt efter den danske industrimand Carl Frederik Tietgen, der blev født i Odense i 1829.Han var en markant erhvervsmand i anden halvdel af 1800-tallet, hvor han var med i oprettelsen af en lang række selskaber, hvoraf flere eksisterer den dag i dag i en eller anden form.

Han var også med i stiftelsen af Privatbanken.

Tietgenbyen er ikke det eneste i Odense, der er opkaldt efter ham.

En del af den gamle ringvej, Tietgens Allé, er også opkaldt efter C.F. Tietgen - og den lille vej Tietgesvænget. Samt ikke mindst Tietgenskolen.

Han døde i 1901.

Annonce

Blev anlagt i 1993

Tietgenbyen blev etableret i 1993, og i de første år var der ikke den store tilstrømning til området. En overgang tvivlede både politikere og erhvervsliv ligefrem på, om der nogensinde blev skabt det pulserende erhvervsliv i området, som der er i dag. Det kom lidt efter lidt, og Tietgenbyen er i tidens løb blevet udvidet flere gange.

Med Facebooks indtog er tiden inde til endnu en udvidelse, for alle erfaringer viser, at den internationale it-gigant vil tiltrække andre virksomheder fra flere forskellige brancher. Sådan vil det efter alt at dømme også gå i Odense. Og mens virksomheder for år tilbage vurderede nøje, om de skulle placere sig i Odense eller en af omegnskommunerne med lige så let adgang til motorvejen, vil det i fremtiden nok mere blive et spørgsmål om, hvem der kommer først til mølle og får fat i grundene tættest på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce