Annonce
Fyn

Tidligere reklamedirektør i Odense dømt for millionsnyd: Fiktive fakturaer, bedrageri og ulovlig returkommission

En tidligere direktør i reklame- og kommunikationsbureauet Step A/S, som er et selskab ejet af Jysk Fynske Medier, har blandt andet fået i tusindvis af kroner i ulovlig returkommission. Det koster den i dag 46-årige mand en dom på to års betinget fængsel samt 300 timers samfundstjeneste. Han har i dag taget navneforandring. Arkivfoto: Michael Bager
En 46-årig mand, som i flere år var ansat i virksomheden Step under Jysk Fynske Medier, er idømt to års betinget fængsel for mandatsvig og bedrageri af særlig grov beskaffenhed, og for at have modtaget en halv million kroner i returkommission.

Fyn: 50 fiktive fakturaer på i alt én million kroner og returkommission for en halv million kroner var noget af det, en 46-årig mand fra Odense og tidligere direktør i Jysk Fynske Mediers reklame- og kommunikationsbureau Step A/S gennem flere år snød sig til.

Det fremgår af en domsudskrift fra Retten i Odense, hvor den 46-årige mand forleden blev idømt to års betinget fængsel og ulønnet samfundstjeneste i 300 timer ved en tilståelsessag.

Sagen har været længe undervejs, for forholdene begyndte tilbage i september 2012 og frem til sommeren 2017. Manden, som ikke har været ansat i Jysk Fynske Medier siden sagen i sensommeren 2017 begyndte at rulle, havde på forhånd og uden forbehold erkendt sig skyldig.

Annonce

Forholdene tæller mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, bedrageri, bedrageri af særlig grov beskaffenhed, og modtagelse af returkommission.

Penge i Spanien

Mens den 46-årige var ansat i reklame- og kommunikationsbureauet iværksatte han i perioden fra april 2015 til september 2017 sammen med en anden person at udstede 50 fiktive fakturaer på i alt én million kroner. Det skete for ydelserne, som han påstod havde fundet sted, men i virkeligheden havde de det ikke.

Det lykkedes ham at få godkendt fakturaerne og sendt dem til betaling hos personalet i bogholderiet med det resultat, at Step A/S fik et tab på ikke under én million kroner.

Mens den dømte var ansat som direktør i Step A/S fik han sammen med en underleverandør sat en aftale i stand, som betød, at han på en bankkonto i Spanien fik indsat returkommission. I domsudskriften er nævnt en lang række navne på kendte forretninger inden for sport og hårde hvidevarer, og samlet løber returkommissionen op i mere end en halv million kroner.

Af domsudskriften fremgår det også, at mens han i 2012-2013 var ansat i virksomheden Cosmographic A/S begik han mandatsvig af særlig grov beskaffenhed ved at udstede fiktive fakturaer på mere end 1,1 million kroner.

Annonce

Skuffelse over dom

Den administrerende direktør i Step, Richard Wraae, er skuffet over dommens udfald.

-Vi havde forventet en større straf især i kraft af størrelsesordenen, der er svindlet for, og at det er sket over så lang tid. Det gør særligt ondt at blive svindlet, når det sker på direktørplan, som det er i dette tilfælde, siger Richard Wraae.

Dommen tager ikke stilling til, om den 46-årige skal betale pengene, han har snydt for, tilbage til Jysk Fynske Medier, og selv om retten har udmålt en fængselsstraf slutter sagen ikke her.

- Vi går efter et civilt søgsmål. Der er blevet stjålet fra os, og vi vil have vores penge tilbage, siger Richard Wraae.

Siden svindlen blev opdaget i sensommeren 2017 er der indført dobbeltkontrol af alle fakturaer og betalinger i Step og Jysk Fynske Medier for, at det ikke skal ske igen. Step-direktøren erkender, at der i 2017 burde have været røde lamper, som blinkede advarende.

- Desværre er det noget, der er foregået lang tid før, jeg blev ansat, men jeg undrer mig også. Man har udvist tillid til ham, og han har været en meget afholdt direktør, siger Richard Wraae.

Annonce

Navneforandring

Når retten har takseret den økonomiske kriminalitet til en betinget fængselsstraf skyldes det ifølge domsudskriften, at den 46-årige har gode personlige forhold, og at der er tale om forhold begået fra 2012 til 2017. Omvendt finder retten, at der er tale om meget store beløb, han har snydt og bedraget sig til.

Den 46-årige har i dag taget navneforandring og hedder ikke længere det, han hed i sin tid i Jysk Fynske Medier.


Vi går efter et civilt søgsmål. Der er blevet stjålet fra os, og vi vil have vores penge tilbage.

Richard Wraae, administrerende direktør, Step A/S under Jysk Fynske Medier
Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce