Annonce
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Per Berga Rasmussen blev 73 år. Arkivfoto
Enhedslistens mangeårige medlem af Odense Byråd sov natten til onsdag stille ind.
Annonce

Per Berga Rasmussen er død. Natten til onsdag sov Enhedslistens mangeårige medlem af Odense Byråd stille ind. Det oplyser et andet tidligere medlem af byrådet, partifællen fra Enhedslisten og tidligere rådmand Brian Skov Nielsen på sin Facebook-profil.

Per Berga Rasmussen blev 73 år. Godt en måned før han døde, blev han hædret af partifællerne, idet førstesalen på huset Absalonsgade 26, hvor Enhedslisten Odense holder til, blev døbt Per Berga Salen.

I den forbindelse skrev Enhedslisten Odense på hjemmesiden: "En symbolsk anerkendelse af en mand, som gennem flere årtier har været forkæmper for røde og grønne holdninger i Odense Byråd. Han stod tit alene med sine synspunkter i byrådet men han var respekteret over alt, også af sine modstandere. Per du var ikke bare medlem af Enhedslisten. Du var ikke bare Enhedslistens repræsentant i Odense Byråd. Du var Enhedslisten. Det er en ære at følge dit fodspor. Tak for mange års indsats for lighed og retfærdighed.

Per Berga Rasmussen var uddannet blikkenslager og begyndte sin faglige karriere som formand for Blikkenslagernes Lærlingeklub.

Opmålermand fra 1973, kredssekretær for Blik- og Rørarbejderforbundet på Fyn fra 1978 og medlem af landsforbundets hovedbestyrelse og forretningsudvalg. Og ved siden af det formand for Byggefagenes Samvirke i Odense.

Per Berga nåede at sidde i 40 år som byrådsmedlem. Han blev valgt ind i byrådet i Odense for Danmarks Kommunistiske Parti i 1974. Her var han ind til 1986, men blev sendt ”uden for døren” i fire år, da opbakningen til kommunisterne smuldrede

Herefter sad han fire år uden for byrådet, indtil han i 1990 blev valgt ind for Fælleslisten. Fra 1994 til 2017 sad han i byrådet valgt ind for Enhedslisten, og i perioden fra 2013 til 2015 fungerede han som rådmand for ældre- og handicap-forvaltningen. Han valgte dog at stoppe efter et længere sygdomsforløb med tarmkræft og overlod posten til Brian Skov Nielsen.

Han var gift med Jette Rasmussen og sammen har de en søn.

Opdateres

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Sydfyn

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce