Annonce
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Per Berga Rasmussen blev 73 år. Arkivfoto
Enhedslistens mangeårige medlem af Odense Byråd sov natten til onsdag stille ind.

Per Berga Rasmussen er død. Natten til onsdag sov Enhedslistens mangeårige medlem af Odense Byråd stille ind. Det oplyser et andet tidligere medlem af byrådet, partifællen fra Enhedslisten og tidligere rådmand Brian Skov Nielsen på sin Facebook-profil.

Per Berga Rasmussen blev 73 år. Godt en måned før han døde, blev han hædret af partifællerne, idet førstesalen på huset Absalonsgade 26, hvor Enhedslisten Odense holder til, blev døbt Per Berga Salen.

I den forbindelse skrev Enhedslisten Odense på hjemmesiden: "En symbolsk anerkendelse af en mand, som gennem flere årtier har været forkæmper for røde og grønne holdninger i Odense Byråd. Han stod tit alene med sine synspunkter i byrådet men han var respekteret over alt, også af sine modstandere. Per du var ikke bare medlem af Enhedslisten. Du var ikke bare Enhedslistens repræsentant i Odense Byråd. Du var Enhedslisten. Det er en ære at følge dit fodspor. Tak for mange års indsats for lighed og retfærdighed.

Annonce

Per Berga Rasmussen var uddannet blikkenslager og begyndte sin faglige karriere som formand for Blikkenslagernes Lærlingeklub.

Opmålermand fra 1973, kredssekretær for Blik- og Rørarbejderforbundet på Fyn fra 1978 og medlem af landsforbundets hovedbestyrelse og forretningsudvalg. Og ved siden af det formand for Byggefagenes Samvirke i Odense.

Per Berga nåede at sidde i 40 år som byrådsmedlem. Han blev valgt ind i byrådet i Odense for Danmarks Kommunistiske Parti i 1974. Her var han ind til 1986, men blev sendt ”uden for døren” i fire år, da opbakningen til kommunisterne smuldrede

Herefter sad han fire år uden for byrådet, indtil han i 1990 blev valgt ind for Fælleslisten. Fra 1994 til 2017 sad han i byrådet valgt ind for Enhedslisten, og i perioden fra 2013 til 2015 fungerede han som rådmand for ældre- og handicap-forvaltningen. Han valgte dog at stoppe efter et længere sygdomsforløb med tarmkræft og overlod posten til Brian Skov Nielsen.

Han var gift med Jette Rasmussen og sammen har de en søn.

Opdateres

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce