Annonce
Kerteminde

Terrorsagen: De har anholdt min svigersøn, siger gårdejer

Gårdejeren fra Møllevejen ved Munkebo fortæller, at politiet har anholdt hans svigersøn. Så vidt svigerfaren ved, er han torsdag formiddag ikke løsladt og kan dermed være blandt dem, der torsdag ved frokosttid fremstilles i grundlovsforhør i København. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Henrik Thornemann Hansen, der bor på Møllevejen 92, bekræfter, at de politiet har anholdt hans svigersøn i forbindelse med den store landsdækkende anti-terroraktion. En mand fremstilles torsdag klokken 12.45 ved Retten i Odense i et grundlovsforhør.

Munkebo: Henrik Thornemann Hansen, der bor på Møllevejen 92, bekræfter, at politiet i går anholdte hans svigersøn, der kommer fra Gambia.

- Så vidt jeg ved, er han ikke løsladt endnu, siger Henrik Thornemann Hansen.

Svigersønnen er fra Gambia og har boet i Danmark i seks år. Henrik Thornemann Hansen siger, at politiet kom på baggrund af en IP-adresse. - Det er noget med, at min svigersøns IP-adresse har været involveret i noget.

Henrik Thornemann siger, at der er tre scenarier

Enten er hans IP-adresse blevet hugget, eller også har han lavet sit livs dumhed og været inde på nogle hjemmesider, man ikke skal gå ind på. Slutteligt er der det værste scenarie, som er, at han er blevet radikaliseret.

Gårdsejeren siger også, at politiet også kiggede efter sprængstofsmaterialer.

- De undersøgte nogle flasker med væske i. Det viste sig at være honning, men de kiggede formentligt efter sprængstof.

Fyns Politi har torsdag ved frokosttid oplyst, at en mand torsdag klokken 12.45 fremstilles i grundlovsforhør i relation til onsdagens antiterror-aktion. Om der er tale om Henrik Thornemann Hansens svigersøn er uvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce