Annonce
Kerteminde

Terrorsagen: De har anholdt min svigersøn, siger gårdejer

Gårdejeren fra Møllevejen ved Munkebo fortæller, at politiet har anholdt hans svigersøn. Så vidt svigerfaren ved, er han torsdag formiddag ikke løsladt og kan dermed være blandt dem, der torsdag ved frokosttid fremstilles i grundlovsforhør i København. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Henrik Thornemann Hansen, der bor på Møllevejen 92, bekræfter, at de politiet har anholdt hans svigersøn i forbindelse med den store landsdækkende anti-terroraktion. En mand fremstilles torsdag klokken 12.45 ved Retten i Odense i et grundlovsforhør.

Munkebo: Henrik Thornemann Hansen, der bor på Møllevejen 92, bekræfter, at politiet i går anholdte hans svigersøn, der kommer fra Gambia.

- Så vidt jeg ved, er han ikke løsladt endnu, siger Henrik Thornemann Hansen.

Svigersønnen er fra Gambia og har boet i Danmark i seks år. Henrik Thornemann Hansen siger, at politiet kom på baggrund af en IP-adresse. - Det er noget med, at min svigersøns IP-adresse har været involveret i noget.

Henrik Thornemann siger, at der er tre scenarier

Enten er hans IP-adresse blevet hugget, eller også har han lavet sit livs dumhed og været inde på nogle hjemmesider, man ikke skal gå ind på. Slutteligt er der det værste scenarie, som er, at han er blevet radikaliseret.

Gårdsejeren siger også, at politiet også kiggede efter sprængstofsmaterialer.

- De undersøgte nogle flasker med væske i. Det viste sig at være honning, men de kiggede formentligt efter sprængstof.

Fyns Politi har torsdag ved frokosttid oplyst, at en mand torsdag klokken 12.45 fremstilles i grundlovsforhør i relation til onsdagens antiterror-aktion. Om der er tale om Henrik Thornemann Hansens svigersøn er uvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Der hviler en dyne af angst over Seden efter brandattentater

1995 To gange i løbet af december har ukendte gerningsmænd sat ild til Seden Skole nordøst for Odense. Nu venter beboerne kun på den næste ulykke. En beboer, der ønske at være anonym, fortæller, at der ligger en dyne af angst over lokalsamfundet. Han fortæller om trusselsbreve, afpresning af personalet på skolen og panik blandt lærerne. Flere har angiveligt følt sig tvunget til at blive hjemme fra skolen. - Der har været trusler om flere ildspåsættelser, og det tager vi alvorligt. Men borgerne i området har ingen grund til at være bange, siger lederen af politiets områdekontor, Jørn Hestelund. Han mener, at det handler om skoletrætte elever, der på den måde forsøger at gøre sig interessante. 1970 Ved rejsegildet i går på de nye lufthavnsbygninger i Odense blev der ikke lagt skjul på, at arbejdet er langt mere forsinket, end man kunne have forudset. I virkeligheden skulle bygningerne have stået færdige for længst, men nu er lufthavnen under tag og vil til foråret kunne åbne i fuldt omfang. Det var en stor lettelse, da man for et halvt år siden kunne tage en del af de nye bygninger i brug og dermed befri passagerne for at skulle vente i et telt. Rejsegildet i går omfatter ekspeditionsbygning, kontroltårn, cafeteria og køkkenregioner. Når det nye tårn tages i brug til foråret, installeres et nyt system, der gør det muligt at foretage flere operationer ved lav skyhøjde og dermed undgå flere aflysninger. 1945 På grund af det glatte føre er der i Odense sket en række ulykker, der krævede ambulancehjælp Således blev Falcks ambulance tilkaldt i morges kl. 8.30 til hjørnet af Læssøegade og Hunderupvej, hvor fru Brøchner Hansen, Hannerupgaardsvej 23, var styrtet med cyklen, hvorved hun havde brækket den ene arm og pådraget sig en hjernerystelse. I går eftermiddags måtte Falcks ambulance til Vestergade 96, hvor fru Ingeborg Gadbjerg, Lahnsgade 16, var faldet så uheldigt, at hun forslog hovedet og den ene arm. Hun førtes til skadestuen, og samme sted bragtes træindustriarbejder Th. Nielsen, Rødegaardsvej 82, der var blevet kvæstet ved på cykel at være tørnet sammen med en bil i Nørregade.

Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Annonce