Annonce
Assens

Syrisk ægtepar fik 30.000 kroner fra crowdfunding

Hektor Habbal fra Syrien er ny forretningsdrivende i Assens. Blandt andet takket være crowdfunding. Foto: Martin Kloster
Aleppos Søde Sager er blevet til i samarbejde med 192 mennesker, der har doneret mere end 30.000 kroner til ægteparret Hektor og Hadel Habbals forretning med delikatesser fra Syrien.
Annonce

Assens: Når den nye delikatesseforretning Aleppos Søde Sager kan blive en realitet, så sker det, fordi en masse godhjertede mennesker har valgt at hjælpe ægteparret Hektor og Hadel Habbal godt på vej.

Igennem NGO'en egenvirksomhed.nu har de nemlig samlet 30.661 kroner sammen til opstarten af deres nye forretning. Det har de gjort via crowdfunding.

Direkte oversat betyder crowd menneskemængde og funding betyder finansiering. Og det er retvisende, for pengene kommer fra 192 personer rundt om i hele landet, som har hjulpet med cirka 160 kroner i gennemsnit.

Det oplyser Metin Aydin, der er formand i egenvirksomhed.nu.

- Vi hjælper folk, der er på integrationydelse eller kontanthjælp, med at komme ud af offentlig forsørgelse og i gang med egen virksomhed, siger han.

- Så det er en masse mennesker, der gerne vil hjælpe mennesker, der har været igennem noget så forfærdeligt som eksempelvis Hadel og Hektor. De har mildt sagt oplevet lidt af hvert i Syrien og på deres rejse her til Danmark. Når man først har set folk i øjnene, der har oplevet den slags, så er der ingen, der spørger, hvorfor vi hjælper dem, siger han.

Sådan tager forretningen sig ud. Billedet er fra åbningen fredag. Foto: Martin Kloster
Annonce

Væk med mellemøstlige æresværdier

Metin Aydin fortæller, at dem, der donerer penge til Hektor og Hadel ikke forventer noget som helst retur. Når man donerer til denne type projekter, så er det, fordi man ønsker at bakke op om folk, der gerne vil iværksætte og komme ud af systemet og de offentlige ydelser.

Hektor Haddel er dog ikke meget for at modtage penge og ydelser fra folk.

- Vi har mødt så mange gode mennesker her i Danmark. Venner, der hjælper os, både med penge, med kulturen og papirarbejdet. Jeg håber bare, at jeg en dag kan betale det tilbage, vi har fået af dem. I Syrien er det skamfuldt, hvis man modtager penge fra kommunen eller andre.

Men det er Metin Aydin helt uenig i.

- Man skal lægge de mellemøstlige æresværdier fra sig, når man kommer her til landet. Man har mistet alt og må starte forfra. Der er ingen, der står og venter på at få det, de har givet, tilbage. De har gjort det for at støtte Hektor og Hadel, ikke fordi det er en god investering for dem, siger han.

Aleppos Søde Sager åbnede fredag, og vil have åben mandag til lørdag hele året rundt. Man vil både kunne møde Hektor og Hadel Habbal bag disken på Østergade 55 i Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce