Annonce
Nyborg

Sygeplejerske klar med kriminalroman

Berit Alberg har ikke planer om at stoppe med være at sygeplejerske. For hende er forfatterskabet et passionsprojekt. Her står hun i Sprotoften i Nyborg, hvor en del af bogens handling udspiller sig. Foto: Mathias Banke

For tre år siden satte Berit Alberg sig for at gøre sine forfatterdrømme til virkelighed. Nu er hendes debutroman, krimien Undladelsessynden, hvor dele af handlingen udspiller sig i Nyborg, på gaden.

Nyborg: - I mit hoved forestillede jeg mig, at Bolette (bogens kvindelige protagonist, red) opvoksede i en af disse lejligheder, fortæller Berit Alberg, mens vi går en tur i Sprotoften i Nyborg og snakker om hendes debutroman, krimien Undladelsessynden.

- Lige derovre udspiller sig også en scene i bogen, siger Berit Alberg og peger på Sprotoftens fælleshus.

Bogens mandlige hovedperson, Carsten, kommer fra Strandalleen i Nyborg, og store dele af bogen udspiller sig i Odense og på Odense Universitets Hospital. Selvom Berit Alberg har hentet inspiration og baggrundsviden fra sine 25 år som sygeplejerske, og steder i bogen udspiller sig rundt omkring i Nyborg, understreger hun, at bogen er ren fiktion.

- Jeg har gået ture i Nyborg, mens jeg har udtænkt bogens handling, og så har jeg udvalgt steder, hvor karaktererne har talt til mig. Det hele udspringer af min fantasi, forklarer Berit Alberg.

Helt oprindeligt er Berit Alberg fra Frederikssund, men hun har boet i Nyborg Kommune siden 1995. I dag bor hun i Nyborgbydelen Rødbyen.

Fakta

Bogen udgives af forlaget Forfatterskabet, som også har hjulpet Berit Alberg med coaching og gennemlæsning af hendes bog.
Berit Alberg har arrangeret en reception 10. november klokken 14 til 17 i KinoVino i Nyborg. Her vil der blive serveret bobler til oplæsning fra bogen og livemusik. Til receptionen kan man købe et eksemplar af bogen, og dørene er åbne for alle, der vil være med.

Det var vigtigt for Berit Alberg, at bogen blev skrevet så professionelt som muligt. Derfor har hendes coach fra forlaget Forfatterskabet givet feedback gennem hele processen, og bogen nåede at være igennem fire gennemskrivninger. Foto: Mathias Banke
Annonce

Alt det, vi ikke gør

Til daglig arbejder Berit Alberg som uddannelsesansvarlig sygeplejerske på OUH. Hun har en stor interesse for litteratur, og i lang tid gik hun og legede med tanken om, at skrive en bog. For tre år siden fik hun nok af bare at tænke på det, så hun meldte sig til et skrivekursus. Det førte til to års skrivearbejde på bogen, som udkom 4. november.

Bogens titel, Undladelsessynden, er omdrejningspunktet for bogens historie.

- Undladelsessynder er alle de ting, som folk undlader at gøre. For eksempel hvis man kan se, at ens kollega er stresset, men undlader at gribe ind, fortæller Berit Alberg.

- Tanken om undladelsessynd kom til mig, efter jeg havde en snak med et familiemedlem. Vi snakkede om alkoholmisbrug, og hvornår man bør gøre noget. Hvis man kan se problemet, men ikke gør noget ved det, så begår man en undladelsessynd.

Deri ligger bogens morale: at vi alle ikke er gode nok til at gribe ind i tide, når vi ser noget, der er galt. Det kommer bogen ind på ved at behandle temaer som sorg, afmagt og skyld. Er man nysgerrig om bogens plot, kan man læse mere om bogen på hjemmesiden www.forfatterskabet.dk, hvor man også kan købe bogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce