Annonce
Erhverv

Strid med ejeren: Formand forlader Fyns største arbejdsplads

Micro Matics øverste chef, Søren Vilby, stopper som bestyrelsesformand i Marius Pedersen Holding efter kun et år. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Bestyrelsesformanden i Fyns største virksomhed, Marius Pedersen, forlader sin post på grund af en strid med ejeren. Søren Vilby, der også er øverste chef for Micro Matic, går efter kun et enkelt år på posten.

Ferritslev: Fyns største virksomhed målt på antallet af ansatte er blevet genstand for en usædvanlig og opsigtsvækkende strid, der involverer en række notabiliteter fra det fynske erhvervsliv.

Normalt er Marius Pedersen-koncernen kun kendt for soliditet og succesrig drift, og virksomheden bliver mest omtalt, når den en gang om året offentliggør et som regel flot regnskab.

Men nu er virksomhedens øverste ledelse stødt ind i en intern strid, der er så kraftigt, at den har ført til en af koncernens meget sjældne pressemeddelelser.

Marius Pedersen er Danmarks største private affaldsvirksomhed og har store aktiviteter i Tjekkiet og Slovakiet. Arkivfoto: John Fredy

Micro Matic-direktør

På den ene side i striden har virksomhedens bestyrelsesformand, Søren Vilby, stået, og han er ikke hvem som helst. Han har i mange år været en meget succesrig topchef for en anden af Fyns erhvervs-stoltheder, Micro Matic-koncernen. Han har siddet i bestyrelsen for Marius Pedersen siden 2014 og blev i november 2018 formand. Her afløste han Finn Junge Andersen, der mere eller mindre havde ledet koncernen i 40 år.

Over for ham har stået Entreprenør Marius Pedersens Fond, som ejer virksomheden. Den er normalt endnu mere diskret end virksomheden, og offentligheden har ikke tidligere hørt ret meget til dens aktiviteter.

I spidsen for fonden står en af Marius Pedersens efterkommere, Uffe Tønning, der er bedst kendt som journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe. Han har været medlem af bestyrelsen siden 2005 og har været formand siden 2012.

Andre bestyrelsesmedlemmer i fonden er blandt andet den tidligere Lindø-direktør Finn Buus Nielsen, direktør for Nassau Doors i Ringe, Jens Flesner Kristiansen og advokat Søren Borregaard fra Focus Advokater i Odense.

Annonce

Ingen forklaringer

De to parter har udsendt en fælles pressemeddelse, hvor de meddeler, at uenigheden mellem dem har medført, at Søren Vilby øjeblikkeligt forlader bestyrelsen for Marius Pedersen.

- Vi er enige om at være uenige, og vi er enige om, at det er et emne, vi har behandlet internt. Derfor ønsker jeg heller ikke at gå dybere ind i det, udtaler Søren Vilby ifølge pressemeddelsen.

Heller ikke Uffe Tønning vil fortælle, hvad sagen drejer sig om. Han henviser kun til pressemeddelsen.

Søren Vilby nåede i sin korte tid som bestyrelsesformand at træffe en af de væsentligste beslutninger, som man kan træffe på den plads. I marts 2019 blev økonomidirektør Simon Hovgaard Clausen forfremmet til den øverste position som direktør for hele koncernen. Det skete efter, at Christian Ørum Madsen havde forladt posten som administrerende direktør samtidig med, at Søren Vilby blev bestyrelsesformand.

Ifølge pressemeddelelsen fra Marius Pedersen præsenterer virksomheden senere på året sit bedste årsresultat nogensinde.

Næstformand Peter Schak Larsen, Odense, er udnævnt til midlertidig bestyrelsesformand. Han er statsautoriseret revisor, tidligere partner i revisionsselskabet Deloitte og bestyrelsesmedlem i flere virksomheder.

Marisu Pedersen er Fyns største virksomhed, når det gælder antallet af ansatte. Men de fleste medarbejdere arbejder uden for Fyn - blandt andet her i Tjekkiet. Arkivfoto: Morten Rode
Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Sport

Se det bizarre uheld her: Danmark er i OL-finalen efter drama på cykelbanen

Odense

Overfald på 13-årig blev filmet: Voldsvideo delt på sociale medier

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Assens

Får man den bedste is på Helnæs eller i Assens? Stem her

Erhverv

Her er kommunens billigste hus: - Det er selvfølgelig et håndværkertilbud. Det giver næsten sig selv

Sport

Mens du sov: Danmark får ny medalje og Norge satte verdensrekord

Fyn

Nu vender de sidste tilbage på arbejdspladsen: Ansatte har savnet kollegaerne men ikke vækkeuret

Nyborg For abonnenter

Poul og Dorthe så flammerne æde deres lade: - Det er noget, man ikke regner med sker for en

Kerteminde For abonnenter

- Det er livsfarligt at køre ud af min indkørsel: Skilt og skov i vejen for Niels

Annonce