Annonce
Kultur

Hæderspris til Stig: Sammen med Hanne har han givet en gammel mølle sin stolthed tilbage

Stig Nør Larsen med sin hustru Hanne Plechinger. Stig Nør Larsen modtog Willemoesprisen ved et arrangement ved Willemoesgården i Assens. Foto: Martin Kloster
Fredag blev Willemoesprisen givet til en mand fra Helnæs, der sammen med sin hustru har givet gammel mølle sin stolthed tilbage.

Helnæs/Assens: Stig Nør Larsen har indskrevet sig på en evig liste.

Listen der viser, at han nu er en af modtagerne af Willemosprisen.

Fredag eftermiddag fik Stig Nør Larsen, der driver Helnæs Mølle Outdoor & Ferieboliger med sin hustru Hanne Plechinger, overdraget hædersprisen ved et arrangement i Willemoesgårdens hyggelige gårdmiljø.

Annonce

- Det er en form for et skulderklap. Jeg håber, vi kan bruge den markedsføringsmæssigt. Jo mere man er synlig på diverse medier, jo flere opdager det, man har gået og lavet, siger prismodtageren, der kan tage en statuette med hjem som det synlige bevis.

Det er 16. gang, at Willemoesprisen bliver delt ud. For at modtage den skal man have den helt særlige "Willemoes-ånd” eller ”Willemoes-egenskaber”. Det er bl.a. at tage umulige udfordringer op og løse dem med succes. Samt at være det gode eksempel for andre.

Statuetten som modtageren af Willemoesprisen får. Foto: Martin Kloster

Stig Nør Larsen modtager prisen, fordi han - og hustruen -  har forvandlet en noget slidt Helnæs Mølle til et topfedt ourdoor-sted med eksklusive feriehuse, man kan leje. Der er lagt ånd og sjæl i detaljen. Eller som priskomiteen bag begrunder deres valg: Stig Nør Larsen er en fremsynet fornyer af Helnæs Mølle, der udløser beundring, glæde og stolthed.

Ja, Stig Nør Larsen gav sin mølle stoltheden tilbage, kunne man mene.

- Det har været et stort projekt med mange besværlige myndigheder inde over. Man kan få ting til at lykkes på mange forskellige måder. Jeg har så en tilgang til, hvordan jeg får det til at lykkes. Jeg ansøger jo ikke om et projekt i princippet, jeg tager i stedet fat i folk og spørger dem, hvad der kan lade sig gøre. Og inddrager myndighederne i det. Havde jeg bare sendt en ansøgning til Assens Kommune, som blev sendt videre til Kystdirektoratet, havde det taget frygtelig lang tid, siger prisvinderen.

- Og det er ikke sikkert, der var kommet det ud af det, som vi gerne ville, tilføjer han.

Jens Poulsen, sidste års modtager af Willemoesprisen, i samtale med Kirsten Hornbak under arrangementet fredag eftermiddag. Foto: Martin Kloster

Det handler om at involvere andre, så de føler ejerskab også. Stig Nør Larsen tog tidligt i processen myndighederne med ind i projekttankerne.


Det har været et stort projekt med mange besværlige myndigheder inde over. Man kan få ting til at lykkes på mange forskellige måder. Jeg har så en tilgang til, hvordan jeg får det til at lykkes.

Stig Nør Larsen.


- Det er bare nemmere for nogle, der skal kigge på en ansøgning, at de har været med inde over det. Så er den ikke så 'farlig', mener Stig Nør Larsen.

Afgav hæder til sin mand

Stig Nør Larsen er 54 år og fra Assens. Han flyttede til Helnæs for 15 år siden og er gift med Hanne Plechinger. Parret har fem delebørn, hvoraf de tre er Stigs. Alle er bosat uden for Helnæs - Odense, Vejle og København.

Stig Nør Larsen med blomster ved prisuddelingen af Willemoesprisen i Assens. Til venstre formand for Beskæftigelse, Erhvervs og Kultur i Assens Kommune, Elmer Philipsen (S). Foto: Martin Kloster

Hustruen var faktisk på en måde indstillet til prisen også, fordi det har været et fælles projekt at puste nyt liv i møllen, siger ægtemanden.

Men hun lod manden få den.

- Vi blev spurgt, om vi ville have den i fællesskab. Men Hanne syntes, at det var mig, der skulle have den. Hun synes, da det jo lidt er en Assens-pris, og det er mig der har boet i Assens altid, så synes hun ...

Stig Nør Larsen gør ikke sætningen færdig, men der er egentlig ikke noget at undskylde. Ej heller set med hustruens briller. Hanne Plechinger, der kommer fra Odense, mente at manden skulle have prisen, fordi det har været ham, der har taget "kampene" for at kunne realisere projektet. Siger han så.

Sådan noget, som vist er Willemoes-ånden ...

Annonce

Hobby

Den ingeniøruddannede Stig Nør Larsen pendler mellem Helnæs og Fredericia i det daglige, "hvor jeg har et lille firma", siger han.

Willemoesprisen i Assens, Assens. Der var omkring 30 gæster med til prisoverrækkelsen. Foto: Martin Kloster

- Det er det, jeg bruger min 8-16-tid på. Og så er Helnæs Mølle min hobby. Jeg ser helt sikkert, at Helnæs Mølle kan blive et rentabelt selskab. Om ikke i år, så næste år, siger prismodtageren, hvis firma bag møllen, Helnæs Mølle ApS, dog senest kom ud med et underskud. Det var på minus 848.265 kroner.

- Det var et dyrt projekt. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Det har kostet mange penge, fortæller han.

Hos DG Tek A/S, Stig Nør Larsens firma i Fredericia, han har med en kompagnon, laver de systemer, som måler luftforureningen på skorstene.

- Det er de største skorstene, du kender herhjemme. De helt store forbrændingsanlæg, nævner Stig Nør Larsen.

De modtog prisen

2001: Bent Bach Sørensen.

2002: Ingen uddeling.

2003: Søren Bonde Hansen.

2004-2007: Ingen uddeling.

2008: Frøbjerg Festspil.

2009: Henrik Bak Larsen (fra da af uddelt som en kommunal pris).

2010: Mogens Lykke Olsen.

2011: Terrariet Vissenbjerg.

2012: Erling Pedersen.

2013: Finn Pedersen.

2014: Jens Jakobsen.

2015: Bent Damsbo.

2016: Hans Peter Skov Hansen.

2017: Conni Hansen.

2018: Bent Schmidt.

2019: Else Marie Kristensen.

2020: Jens Poulsen.

2021: Stig Nør Larsen.

I priskomitéen sidder: Elmer Philipsen (S), formand for Beskæftigele, Erhverv og Kultur i Assens Kommune, bankdirektør Ivan Sløk, borgmester Søren Steen Andersen (V), medlem af Beskæftigelse, Erhverv og Kultur Søren Thomsen (K) og plan- og kulturchef Peter Nielsen.

Hanne Plechinger og Stig Nør Larsen har ejet Helnæs Mølle siden begyndelsen af 2019, da de overtog den fra den kollektive ejerkreds bag Helnæs Mølle Friluftsgård og Naturskole. Der er indrettet fire luksuslejligheder med panoramaudsigt ud over Helnæsbugten i dag.

Kunderne, der skal komme og lægge pengene i outdoor-husene, er alle mulige, men målgruppen er bl.a. empty nesters - dvs. modne mennesker, der har fået lidt mere tid og overskud til dem selv, efter børnene er flyttet hjemmefra.

Stig Nør Larsen har selv en vis portion overskud nu.

Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Nyborg

Cykler otte kilometer til skole hver dag: Bertil fra Ørbæk er Årets Børnecyklist

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Muslingefiskere skal holde sig væk: Vi vil hellere have lystfiskere og outdoor-turister

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Fyn

Udenlandske læger strander i flaskehalse, når de skal godkendes: Ikke fair for nogen parter, mener Lægeforeningen

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce