Annonce
Assens

Springkaninen Johnny er et hit: Lad os finde 117 måder at komme igennem corona-helvedet på

Lokalredaktør Daniel Kofoed opfordrer til, at du fortæller, hvordan du indretter dig til den nye corona-virkelighed. Hjemme hos ham er de første dage med hjemmearbejde og hjemmeundervisning suppleret med blandt andet kaninhop med datteren Julia og kaninen Johnny. Fotos: Daniel Kofoed/Katrine Becher Damkjær.
Annonce

Han hopper højere og højere, den blandede Lille Rex og dværgvædderkanin Johnny.

Fire pinde er hårtotten nu på, og det virker som om, han også synes, det er sjovt.

Mandag startede vores syvårige datter i hjemmeskole. Sikke en start på 2021. Det meste af formiddagen foregår bag en skærm sammen med en lærer og 16 andre elever.

Gud ske tak og lov for, at lærerne har fat i den lange mute-knap, når de små spilopper i 1. klasse hopper og danser bag skærmene. Det går faktisk o.k. indtil videre.

Frikvartererne med Johnny er et lyspunkt i det corona-helvede, vi befinder os i igen. Vi hygger os egentlig med at tilbringe mange timer hjemme sammen, men det er en frygtelig, voldsom og urovækkende tid, vi går igennem som samfund.

De fleste af os holder formentlig vejret i forhold til, hvad nye mutationer og varianter betyder for vores helbred, fællesskaber og ikke mindst arbejdspladser. Der er desværre mange, der sidder og tæller knapper i disse dage og uger.

Coronanedlukning er lidt lige som julen. Den koster mange penge. Forhåbentlig varer den ikke længe. Udsigterne til en snarlig genåbning er mildest talt dystre. Derfor går Fyens Stiftstidende i Assens nu på jagt efter lyspunkterne.

Midt i al elendigheden dukker der heldigvis kreative påhit op såsom Butik Lotte i Assens, der sælger garn og lamper som takeaway. Brugskunstbutikken 1001 Ting i Glamsbjerg, der springer ud på dybt vand med onlinesalg direkte på Facebook. Og Fin Form i Tommerup St. der har flyttet spinningcykler og de tunge vægte udendørs, så medlemmerne fortsat kan træne - og lægge kroner i kassen.

Stor tommelfinger opad til alle, der tænker nyt. Så længe det er indenfor det forsvarlige, så vi ikke smitter hinanden. Det er den slags gåpåmod og påfund, der er med til at få os ud af corona-mørket, der følger med sådan en omfattende nedlukning. Man bliver altså trist af al den pandemi.

Vi har brug for at læse om lyspunkterne. Både for at lære af hinanden, men også holde humøret højt. Lad os derfor hjælpes ad med at finde historierne.

Fortæl os, hvordan du holder liv i din butik eller får passet og undervist dine børn, mens du selv med nød og næppe får klaret dit eget job fra hjemmekontoret. Eller hvordan du handler ind for naboen, finder nye gåture i det fri, sikrer de rette afstandskrav eller noget helt femte eller ottende. Det er kun fantasien - og kreativiteten - der sætter grænsen.


Fortæl os, hvordan du holder du holder liv i din butik eller får passet og undervist dine børn, mens du selv med nød og næppe for klaret dit eget job fra hjemmekontoret. Eller hvordan du handler ind for naboen, finder nye gåture i naturen eller noget helt femte eller ottende.

Daniel Kofoed, lokalredaktør


Altså, hvordan indretter du dig på ny, mens hele verden omkring os mere eller mindre lukker ned. Det kan også være, du kender nogen, som kender nogen, der har fundet en eller anden smart løsning på tidens corona-udfordringer.

Dét vil vi gerne vide - og brede ud til læserne. Så vi hjælper hinanden bedst muligt igennem denne trælse, trælse tid.

Det er ikke sikkert, at vi når helt op på 117 måder at komme igennem corona-helvedet på. Mindre kan også gøre det.

Kaninhop med Johnny står ikke på officielt på skemaet i hjemmeskolen hos lokalredaktør Daniel Kofoed. Det er mere en sjov aktivitet i frikvartererne - og efter fjernundervisningen. Foto: Daniel Kofoed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce