Annonce
Odense

Sorte huller og stout: Fredagsbar med forskere er et hit

- Vores drøm er ikke at booke en, der har en Nobelpris. Det er vigtigere for os, at vores foredragsholder er en glimrende formidler, siger Mick Magee.
Nordirske Mick Magee fik idéen med at kombinere fredagsøl med videnskabelige oplæg på Studenterhuset. Fredag klokken 16 kan man opleve SDU-professor Ronnie Glud fortælle om det dybe hav.

32-årige Mick Magee stammer fra den nordirske by Portaferry. Han flyttede til Danmark for seks år siden for at læse marinebiologi og har i to år været musikbooker og markedsføringsansvarlig på Studenterhus Odense. Han har arbejdet med kulturelle events i forskellige afskygninger og fik sidste år en idé om at kombinere to ting, han holder af: Øl og videnskab.

Det blev til fredagsbarprojektet "Science and Beers", hvor man kan høre om alt fra sorte huller til psykedeliske stoffers påvirkning af hjernen.

- Forskerne er glade for muligheden for at snakke om deres passion foran et bredere publikum over et par fadøl. Vores publikum er henrykte over konceptet. De har mange spørgsmål til forskerne, som elsker at blive udfordret, siger Mick Magee.

Han understreger, at der gøres meget ud af, at rammerne ikke minder om en regulær forelæsning.

- Vi forsøger at skabe en hyggelig stemning med et intimt, mørkt rum med stearinlys. Vi har plads til 90 mennesker, og der har været fuldt hus næsten hver gang denne sæson, siger Mick Magee.

Kvantefysik trækker tænder ud

Et af formålene med fredagsbaren er at gøre det mere normalt at snakke om videnskab.

- Jeg tror, at et stort problem er, at videnskaben er uden for rækkevidde for mange mennesker. Hvis flere mennesker blev udsat for videnskab på en forståelig måde, ville vi måske ændre vores adfærd. Vi ville stemme anderledes, og vores forskere vil have flere ressourcer til at finde løsningerne på nogle af de problemer, vi står over for, siger Mick Magee.

Kompleksiteten til foredragene varierer. De foredrag, der har handlet om grundlæggende fysik og kvantefysik, har trukket tænder ud.

- Vi har berørt kvantefysik to gange. Selv efter tre-fire fadøl var det umuligt at forstå, siger Mick Magee og ler.

Hans rumænske kæreste, Irina Antonescu, arbejder med sin ph.d. på SDU. Hun undersøger, hvordan lægemidler absorberes af kroppen.

- Hun fortæller om sin forskning til "fredagsbar" tirsdag 30. april klokken 20, hvor det er sæsonens sidste "Science and Beers". Emnet er psykedeliske stoffer og deres medicinske anvendelse, siger Mick Magee.

Lige som Studenterhus Odense ikke kun er for studerende, er "Science and Beers" også åbent for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce