Annonce
Nyborg

Slut med venskabsbyer

Annonce

Det officielle samarbejde mellem de nordiske venskabsbyer Nyborg, Sandnes i Norge, Mariestad i Sverige og Perniö i Finland er slut.

Og det er dermed også det ungdomsledersamarbejde, der har været mellem de fire byer, hvor otte ungdomsledere, et par politikere og embedsmænd fra hver by deltog i en konference for at styrke det nordiske samarbejde.

Kun svenske Mariestad har tilkendegivet, at man gerne vil fortsætte det officielle venskabsby-samarbejde, herunder ungdomsleder-konferencen.

Annonce

Helt trygge

- Men vi ønsker ikke længere at indgå i det. Perniö i Finland har jo meddelt, at de har trukket sig, siger udvalgsformand Peter Sejersen (S).

Dermed er det dog ikke slut med kontakt mellem de fire nordiske byer.

- Vi er helt trygge ved, at kontakterne kan ske på foreningsplan, blandt andet gennem Foreningen Norden, siger Peter Sejersen.

Povl Lundsgaard, der er formand for den lokale Foreningen Norden i Nyborg, græder tørre tåre over, at der ikke længere ofres kommunale kroner på et officielt venskabsbysamarbejde.

- Det kan vi gennem Foreningen Norden gøre langt bedre med langt større effekt og langt billigere end byrådene, siger han.

I sommer var repræsentanter for Foreningen Norden i de fire nordiske byer samlet i Nyborg, hvor man blandt andet drøftede det fortsatte samarbejde, som ud over Foreningen Norden også omfatter mange andre lokale foreninger, der benytter sig af udvekslingsbesøg hos hinanden.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce