Annonce
Sydfyn

Skriverprisen til svendborgtegners tegneserie

Tegner Lars Horneman har sammen med forfatter Morten Dürr modtaget Børne- og undervisningsministeriets Skriverprisen 2020. Arkivfoto: Jens Wognsen
Lars Hornemann hædret med Børne- og Undervisningsministeriets Skriverprisen.

Svendborg: Den svendborgfødte tegner Lars Horneman har sammen med forfatter Morten Dürr netop modtaget Børne- og Undervisningsministeriets Skriverprisen 2020 for deres tegneserie "Ivalu".

Den tegnede historie om den grønlandske pige Ivalu er en barsk skæbnefortælling om incest og selvmord fortalt gennem Hornemans tegninger og Dürrs ord, og det er en bog, der retter lyset mod en tilværelse med svigt og overgreb, som mange børn ikke bare i Grønland men også andre steder i verden lever.

Skriverprisen, der blev uddelt første gang i 1995, tildeles "et læsevenligt værk af høj litterær kvalitet, der imødekommer de mange forskellige læsere, der normalvis kan have svært ved at tilegne sig god litteratur. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed", som det hedder på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.

Tegner Lars Horneman fortæller, at de to prismodtagere glæder sig over anerkendelsen:

- Vi har lavet en bog om et tungt emne, selvmord og seksuelle overgreb på børn. Derfor er det en særlig glæde at få Skriverprisen, da den gives til en særlig “læsevenlig bog” med litterære kvaliteter. Vi tager prisen som en anerkendelse af, at vi har formået at formidle et vanskeligt emne på en måde, som kommer læseren i møde.

Ivalu

Lars Horneman og Morten Dürr arbejdede tilbage i 2016 også sammen om tegneserie "Zenobia" om syrisk flygtningpiges tragiske skæbne under flugten fra sit krigshærgede hjemland. Den bog vandt i 2017 Pingprisen, tegneseriens svar på Oscarstatuetten, i kategorien Bedste børne-/ungdomsserie.

"Zenobia" er oversat til 10 sprog, mens "Ivalu" indtil videre er oversat til fransk og svensk.

Med prisen følger 25.000 kroner.

Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce