Annonce
Odense

Sen aften: Affyring af raket i Korsløkkeparken markerer, at narkosalget er åbent

Boligminister Kaare Dybvad (S) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) mødtes fredag med beboerrepræsentanter som blandt andre afdelingsformand Kurt Nielsen (th) i Korsløkkeparken. Ministeren lyttede til ønsket om at kunne smide stærkt kriminelle familier hurtigere ud, end det er muligt i dag. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Beboere og boligorganisation i Korsløkkeparken er lykkedes med at få trygheden tilbage, bl.a. med 460 overvågningskameraer. Men når mørket falder på, rykker narkosalget ind igen, fortæller afdelingsformand.
Annonce

Korsløkke: Omkring klokken 22.30 ryger en raket i vejret i Korsløkkeparken. Raketten markerer, at det nu er muligt at købe narko i bestemte områder.

Dukker politiet op, ryger et kanonslag af, og så er folk pist væk, typisk på hurtige scootere.

Beretningen kommer fra afdelingsformand Kurt Nielsen, som var med til at gøre boligminister Kaare Dybvad (S) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) klogere på udfordringerne i området:


Vi har to meget kriminelle familier her, så der er ikke ret mange, men de trækker alle deres venner til. Og derfor kaldes den ene gruppering for Korsløkkebanden, og den vil vi meget gerne af med. Det navn bryder vi os ikke om.

Kurt Nielsen, afdelingsformand i Korsløkkeparken


- I weekenden var der skyderier hernede en af de små veje, men der nåede politiet heldigvis at fange en af bilerne. Og vi har tidligere haft skyderier i krydset ved Nyborgvej og Ejbygade.

- Vi har to meget kriminelle familier her, så det er ikke ret mange, men de trækker alle deres venner til. Og derfor kaldes den ene gruppering for Korsløkkebanden, og den vil vi meget gerne af med. Det navn bryder vi os ikke om, siger han.

- Derfor ville det være fantastisk, hvis vi fik mulighed for at smide nogle af de stærkt kriminelle ud af deres lejligheder.

Annonce

460 kameraer har givet tryghed

Korsløkkeparken er ellers de senere år lykkedes med at gøre området mere trygt at færdes i.

Som Fyens Stiftstidende tidligere har fortalt, har boligorganisationen brugt små fem millioner kroner til at sætte 460 overvågningskameraer op i området.

Det har betydet, at hærværk i området nu er på et minimum.

Samtidig er det lykkedes i et samarbejde mellem SSP, beboere og Fyns Politi at tage området tilbage med tryghedsmarcher og at få smidt hashhandlerne ud af nogle af kældrene.

Det har også spillet ind på udviklingen, at området er blevet renoveret for over 1 milliard kroner, og at det med såkaldt fleksibel udlejning er blevet muligt at styre, hvem flytter ind.

Annonce

Hurtig indsats

Borgmester Peter Rahbæk Juel roser da også Korsløkkeparken for at have været igennem "en fantastisk udvikling."

- Man har et stærkt beboerdemokrati i området, som på ingen måder fortjener at blive trukket ned i omdømme eller anseelse, fordi nogle få multikriminelle sætter sig på området og begynder at flytte narkohandlen herind, siger borgmesteren.

Han håber derfor, at regeringen kommer med ny lovgivning, som gør det lettere at smide kriminelle ud meget hurtigere, end det er muligt i dag:

- Ser vi på sagen med de unge, der kastede en molotovcocktail mod en politibil i Vollsmose, gik der tre år, før familien blev sat ud. Det sender et signal til andre i området om, at vores indsats ikke rigtigt nytter noget. Og så ved vi, at mange af de ressourcestærke vælger at flytte, siger han.

- På den måde kan en lille udfordring i forhold til beboernes sammensætning ende med at blive slem. Derfor er det vigtigt, at der sker noget hurtigt i de her situationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce