Annonce
OB

Sandhedens time for flere OB'ere

FCKs Carlos Zeca og OBs Jens Jakob Thomasen under superligakampen mellem FC København - OB i Parken den 16 december 2019. Siden har Jens Jakob Thomasen ikke spillet en gældende fodboldkamp, fordi han blev skulderskadet under træningslejren i januar/februar i Tyrkiet. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Mart Lieder og Jørgen Skjelvik bliver ikke klar til FCK-test, men Ryan Johnson Laursen og Kasper Larsen skal vise, at de er emner til Superliga-repremieren om ti dage.

FODBOLD: Nu strammer det til. OB drager fredag med dobbeltdækker-spillerbussen til Telia Parken for at blive testet mod FC København i den første reelle fodboldkamp siden COVID-19 lukkede alt ned efter fynboernes kamp den 8. marts i Haderslev mod Sønderjyske.

Kristi himmelfartsdag brugte OB'erne til et socialt arrangement efter veloverstået corona-test onsdag hos DBU og efter at være indlogeret på Odense Congress Center i en træningslejr.

- Vi har været ude at sejle kano, fortæller træner Jakob Michelsen, der er glad for de kommende tests mod FCK og AaB.

- Vi får spillerne testet fysisk, og prøvet set-uppet i forbindelse med corona-protokollerne, bliver matchet hårdt og prøver at spille på hybridbane, som vi skal gøre det mod AGF, fastslår OB-træneren.

- Mart Lieder og Jørgen Skjelvik kommer ikke på banen efter de skader, som de pådrog sig i vores interne kamp for en uge siden. Til gengæld forventer jeg spilletid til Ryan Johnson Laursen og Kasper Larsen, siger OB-træneren, der lover spilletid til samtlige 22 spillere.

- Vi får afprøvet at komme omklædt til stadion og opholde os i de pavilloner, som er stillet op til de to hold i både en udekamp og en hjemmekamp. Rent fysisk er det sundhedsstaben og fysisk træner Janus Blond, der bestemmer doseringerne af de enkelte spillere. Vi har trænet ekstremt hårdt i opstartsfasen, siger Jakob Michelsen.

Jens Jakob Thomasen nærmer sig sin første betydende kamp efter den skulderskade, som han pådrog sig i Tyrkiet på træningslejren ved månedsskiftet januar/februar. Han har ikke spillet en gældende kamp siden 16. december. Det skete netop i Parken, hvor OB tabte 2-1 efter at have været foran 1-0 længe på Anders K. Jacobsens tidlige mål.

OB har samtidig mulighed for at se, hvordan de unge Tarik Ibrahimagic, Max Fenger og Robin Østrøm kan klar sig mod FCK sammen med U17-spillerne Marcus Alstrup og Jakob Breum.

Annonce

Jonas Wind er med

Hos FC København er der comeback til landsholdsemnet Jonas Wind, der har været ude meget længe. Også midtbanespilleren Robert Mudrazija er blevet klar efter skade og stopperen Ragnar Sigurdsson er blevet klar til at spille fodbold igen, oplyser FCK på sin hjemmeside. Ud over de tre klarmeldte spillere er Nicolai Boilesen også ved at være frisk igen for FCK, men backen er dog ikke langt nok i sin genoptræning til at være kampaktuel.

Det er angriberen Dame N'Doye heller ikke, da han er ude efter en mindre operation.

FCK-spilleren Rasmus Falk glæder sig til at komme i gang igen i fredagens testkamp. Middelfart-drengen har netop lavet overskrifter ved at købe hus i Odense M.

- Selv om det kun er en træningskamp, glæder vi os alligevel lidt mere end normalt, fordi det er endnu et lille skridt på vej mod en mere normal hverdag, siger Falk til klubbens hjemmeside.

Der er fri udskiftning i kampen og altså ingen generalprøve på de nye regler om, at man kan skifte fem spillere i løbet af en Superliga-kamp men kun i tre skift, så der ikke kommer for mange afbrydelser i spillet.

OB spiller ny og sidste testkamp tirsdag på Nature Energy Park mod AaB kl. 18 uden tilskuere, inden det bliver alvor anden pinsedag kl. 20.00 i Aarhus mod AGF i 25. spillerunde af Superligaens grundspil.

Følg med live fredag fra 12.50 på fyens.dk. Leif Rasmussen opdaterer live fra kampen FCK-OB - kick off 13.00. Sendes direkte på TV3 Sport og Viaplay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odenses bedste løbere testede formen

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce