Annonce
Odense

Sådan skal det se ud: Facebook bekræfter datacenter i Odense

Facebooks datacenter i Odense skal se sådan her ud, når det er opført. Illustration: Facebook
  • Nu er det sikkert: Odense skal huse et gigantisk Facebook-datacenter. Fyens Stiftstidende afslørede planerne allerede i oktober sidste år.
  • Facebooks chef for datacentre i Europa, Niall McEntegart, har torsdag formiddag bekræftet milliard-investeringen på et pressemøde i Odense.
Annonce
Annonce

Live: Se interviews efter pressemødet

- For os bliver Odense nu vores hjem. Vi skal arbejde der, og vi vil have ansatte, der lever og bor i byen med deres familier.

Niall McEntegart, Facebooks chef for datacentre i Europa

Annonce

Se hele pressemødet her

Odense Rådhus summer torsdag formiddag af liv, og de store smil er fremme. For Facebook bekræfter nu endelig, at firmaet agter at opføre et stort datacenter i Tietgenbyen syd for Odense.

Det sker på et pressemøde på Odense Rådhus, der gik i gang klokken 10.

Facebooks chef for udbygning og drift af datacentre i Europa, Niall McEntegart, fremlægger planerne i Odense, og det står klart, at der er tale om en særdeles stor investering, som er på vej til byen.

- For os bliver Odense nu vores hjem. Vi skal arbejde der, og vi vil have ansatte, der lever og bor i byen med deres familier, siger han.

Der opføres to store datahaller på samlet 56.500 kvadratmeter plus en administrations- og logistikbygning og en række tekniske anlæg. I størrelse svarer datacentret nogenlunde til Facebooks svenske pendant i Luleå, og når det er opført, skal de mange servere håndtere den datatrafik, det skaber, når Facebook-brugere over hele verden deler videoer, billeder, skriver beskeder og laver statusopdateringer på det sociale medie.

Annonce

Nye job i sigte

Dermed er længere tids hemmelighedskræmmeri ovre.

Fyens Stiftstidende og fyens.dk kunne allerede i begyndelsen af oktober som det første medie fortælle, at Facebook var i gang med forberedelserne til sit tredje datacenter udenfor USA.

Men hverken Facebook selv, Odense Kommune eller Udenrigsministeriets Invest in Denmark, der også har været dybt involveret i processen med at lokke Facebook til Fyn, har før i dag bekræftet, at datacenterprojektet rent faktisk bliver til noget.

Præcis hvor mange penge Facebook bruger på at bygge datahallerne er indtil videre en hemmelighed. Men Niall McEntegart siger om størrelsen af investeringen i Odense:

- Der er tale om hundreder af millioner af dollars. Jeg kan ikke blive mere specifik end det.

Han oplyser, at der kan forventes cirka 150 faste job i selve datacenteret, når der sættes i drift - efter planen fra år 2020. I byggefasen kan blive tale om op mod et par tusinde ansættelser.

- Vi begynder at bygge med det samme, siger Niall McEntegart, som allerede kender Odense ganske fint, da han har besøgt byen flere gange. Både i forbindelse med udvælgelsen af grunden i Tietgenbyen og som led i de forberedelser, der i et stykke tid har været i gang på Facebooks grund.

Der bliver tale om det andet store datacenter i Danmark, da en anden amerikansk it-gigant, Apple Inc., er gået i gang med at opføre et tilstvarende kæmpe datacenter ved Foulum uden for Viborg.

Annonce

Borgmester: Blåstempling af Odense

Odenses nytiltrådte borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er jublende glad for udsigten til at få den amerikanske it-gigant til byen.

- Det betyder rigtig meget. Ud over at det er et fantastisk byggeri med en masse arbejdspladser, så er det også en blåstempling af Odense, som viser, at man kan placere store globale brands i byen.

- Det er thumbs up og en stor glad fynsk "smiley" herfra, siger Peter Rahbæk Juel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce