Annonce
Erhverv

Rynkeby har vendt kæmpe minus til plus: - Medarbejderne har vist en enestående gejst

Rynkebys direktør, Peter Frank Andersen, glæder sig over 2019-resultatet. Foto: Michael Nørgaard
Efter en svær start under ny ejer, blev 2019 et godt år for Rynkeby Foods. Overskuddet på 12 mio. kr. er det første i flere år.
Annonce

Efter et par svære år under nyt ejerskab som en del af den tyske Eckes-Granini koncern, skinner solen atter på Rynkeby Foods med hovedkvarter i Ringe. 2019-regnskabet viser et overskud på 12 mio. kr. efter skat. Det betegnes som tilfredsstillende efter rædselsåret 2018, der endte med et minus på 382 mio. kr., primært begrundet i nedskrivning af goodwill på 334 mio. kr.

Eckes-Granini overtog Rynkeby Foods i 2016, og de første regnskabsår endte med minus. Men efter en større omlægning og markante investeringer vendte billedet for alvor i 2019. Der er investeret i både produktionsfaciliteter, it-systemer og medarbejdere. Det er resultatet af en plan, som Rynkeby Foods søsatte i 2018 for at fremtidssikre virksomheden.

I et interview i Fyens Stiftstidende i marts gav adm. direktør Peter Frank Andersen udtryk for, at der var bedre tider på vej. Det bekræftes nu i regnskabet for 2019.

- Resultatet er solidt, mens fremgangen er fantastisk, siger Peter Frank Andersen i en kommentar og fortsætter:

- I 2018 havde vi store udfordringer med både effektivitet og spild. Det har vi fået styr på, og vi har tilmed fået vore omkostninger langt længere ned, end vi havde forventet og håbet på.

Han fremhæver især medarbejdernes indsats med disse ord:

- Det har været nogle udfordrende år for Rynkeby, og der er virkelig sket mange forandringer på kort tid. Medarbejderne har vist en enestående gejst , som vidner om Rynkebys stærke kultur, og vi havde ikke stået med denne fremgang uden medarbejderne.

Rynkeby Foods A/S

Rynkeby Foods A/S

Vestergade 30

5750 Ringe

CVR-nr. 33963556

Ultimativ ejer: Eckes-Granini International GmbH.

Direktion: Peter Frank Andersen, adm. direktør.

Bestyrelse: Claus Thomas Hinderer, formand, Sidney Lins Coffeng, næstformand, Lene Bøjden Lindstrøm, Kim Smedegaard Nielsen, Jose Marti Cos og Ulrich Bunk.

Regnskab 2019 (2018)

Omsætning 923 mio. kr. (982 mio. kr.)

Overskud efter skat 12,1 mio. kr. (-381 mio. kr.)

Antal ansatte 259 251

Annonce

Har vundet markedsandele

Rynkeby Foods har løftet markedsandelen på egne mærkevarer fra 31,7 til 33 pct. i et år, hvor det totale juicemarked er faldet i både værdi (2,5 pct.) og volume (3,7 pct.). Især er relanceringen af Rigtig Juice gået så godt, at Peter Frank Andersen kalder det en af de mest succesrige lanceringer i Rynkebys historie.

Så trods en mindre tilbagegang i omsætningen glæder han sig over, at der er vundet markedsandele.

Hvordan coronakrisen vil påvirke 2020-regnskabet er for tidligt at vurdere endnu. Men salget til hoteller, kantiner og restauranter er markant påvirket og vil efter alt at dømme kunne ses i regnskabet, selv om salg til dagligvarehandlen er den væsentligste indtægtskilde.

Smilene er brede i både produktionen og direktionen hos Rynkeby Foods, der er lykkedes med en række investeringer og derfor kan notere et kraftigt forbedret resultat i 2019 med et overskud efter skat på 12 mio. kr. Foto: Michael Nørgaard
Det kører for Rynkeby Foods.
Der er sket betydelige forbedringer i produktionen hos Rynkeby Foods i Ringe, og det har udmøntet sig i et tilfredsstillende resultat for 2019. Foto: Michael Nørgaard
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce