Annonce
Kultur

Retro-kometer blev rock-stjerner

Forsanger Andrew Stockdale har svært ved at forstå, hvor hurtigt succesen er kommet til hans australske band Wolfmother, der gæstede Danmark for første gang på Roskilde Festivalen for to uger siden.

GENNEMBRUD: Det australske band Wolfmother er på et halvt gået fra at spille koncerter for 60 til 60.000 tilskuere

Hvordan kan et band, der blev stiftet for blot to år siden i Australien, nu rejse rundt i USA og Europa som hovednavn på de allerstørste festivaler? Det spørgsmål var oplagt at stille forsangeren fra bandet Wolfmother,Andrew Stockdale, der stillede op til eksklusivt interview med Fyens Stiftstidende påRoskilde Festival.

- Ja, det er helt sindssygt at tænke på, at der var 60 mennesker til vores koncerter for et år siden. For ni måneder siden var der 600. For et halvt år siden 6000. Ja, og nu har vi spillet på festivaler foran 60.000. Interessen har bare været eksplosiv fra begyndelsen, fortæller Andrew Stockdale med en accent så australsk, at man dukker sig af frygt for at blive ramt af vildfarne boomerangs og didgeridoos.

Wolfmothers debutalbum udkom allerede i oktober i hjemlandet. Alligevel er det helt bevidst, at de først udsender det i Skandinavien nu.

- På den måde kan vi stadig fremstå som et spritnyt navn, mens vi turnerer i Europa, forklarer Andrew Stockdale.

Der manglede nyt blod

Retrorocken eller progressiv rock, som Andrew Stockdale kalder den, er ikke særlig populær down under, hvor singer/songwriter-stilen fylder meget.

- Selv om der er mange bands før os, der har prøvet at slå igennem med retrorock, så har de ikke fået nævneværdig succes. Derfor følte vi, at der manglede noget nyt blod og ny energi for at genskabe genren, siger Andrew Stockdale

Utallige gange er han blevet konfronteret med spørgsmålet om, hvorfor bandet lyder som en hed nats møde mellem Black Sabbath og Led Zeppelin.

I stedet prøver undertegnede at få ham til at nævne, hvilke australske bands, der har påvirket bandets lyd.

- Rocket Science er nok det band, der har betydet mest for os. De spiller en meget ligefrem 60'er-rock, der minder lidt om Jon Spencers Blues Explosion. Det er et superfedt band at opleve live, fordi de virkelig fyrer den af på scenen. De inspirerede os til altid at give alt, vi har i os, siger Andrew Stockdale.

Han er helt på det rene med, at Wolfmother ikke genopfinder rockgenren.

- Det er jo ikke som med Mars Volta, der revolutionerede rocklyden. Dertil er vores rock alt for traditionel "kartofler-, kød- og sovs-agtig", konstaterer han tørt.

Andrew Stockdale har haft svært ved at vænne sig til stjernelivet på så kort tid. Han føler sig nemlig ikke spor anderledes end bandets publikum, der som ham selv drøner rundt med uplejet hår og halvkuriøs tøjstil.

STOCKDALE

Andrew Stockdale er født den 20. juli 1976

Han er udover rockmusiker fotograf, hvilket kan ses på www.andrewstockdale.com

Hans favoritbog er: The Ansel Adams Guide

Hans forbilleder er: August Sanders, Paco de Lucia og Jon Spencer

De to øvrige medlemmer i Wolfmother er: Chris Ross og Myles Heskett

Annonce

Ligemænd med ikoner

- Noget der virkelig er forandret, og det er faktisk meget fedt, er, at vi nu kan møde vores idoler som ligemænd backstage til de forskellige festivaler og koncerter. Jeg selv er helt vild med Jack White fra White Stripes, og da han også spillede på Roskilde Festivalen med The Raconteurs, fik jeg sgu lov at snakke med ham. Det er alt for blæret, fortæller Andrew Stockdale og tilføjer, at Jack White forhåbentlig ville synes, at Wolfmother var det fedeste musik, han nogensinde har hørt, hvis han kom til en af deres koncerter.

- That would be waaaay to coool man, udbryder Andrew Stockdale med et bredt smil.

www.wolfmother.com

Annonce
Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce