Annonce
Odense

Ramt af nedlukning: HCA Festivals må også aflyse alt

"Alt kan ske i uge 34" er HCA Festivals motto. Men til sommer sker der ingenting. For den store fynske festival bliver også ramt af regeringens nedlukning af store festivaler, markeder og events til og med august. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Forbuddet mod store festivaler og markeder til og med august rammer også HCA Festivals, der må aflyse folkefesten i uge 34. Festivalledelsen havde taget deres forholdsregler.

Mens det var ventet, at store festivaler som Heartland og Tinderbox var i overhængende fare for at blive aflyst, kom det som en overraskelse, da statsminister Mette Frederiksen mandag aften lod vide, at alle festivaler, markeder og store forsamlinger til og med august må aflyses. For dermed blev dette års udgave af HCA Festivals - i uge 34 lige midt i august - også ramt af nedlukning på grund af corona-virus.

Selv om direktøren for HCA-festivals, Peter Bøgholm, var overrasket over meldingen, så havde han og resten af folkene bag festivalen allerede tænkt tanken og taget flere forholdsregler. Ikke mindst i forhold til alle de aftaler, der allerede var på plads.

- Vi har kigget os over skulderen de seneste 14 dage og talt om, hvad vi skulle gøre, hvis nu vi kunne blive tvunget til at aflyse. Derfor har vi også i vores kontrakter med vores aktører indføjet et tilbud om, at de kunne få lov til at komme tilbage til 2021, hvis det skulle blive nødvendigt at aflyse. Det er jeg glad for, vi gjorde, og de er glade for det. Men hold op hvor er det ærgeligt, at vi nu må aflyse. Men der er ikke andet at gøre, siger festivaldirektør Peter Bøgholm.

For få uger siden var det storebror-festivalerne i Edinburgh, der aflyste alt, og fra da af begyndte man hos HCA Festivals også at tænke tanken om, at det også kunne ramme her.

Med aflysningen bliver der ingen Rasmus Seebach og andre danske kunstnere i Kongens Have, intet åbningsshow, ingen gadegøgl og ingen af de store shows, der skulle være de helt store trækplastre til dette års festivals.

Annonce
Direktøren for HCA Festivals, Peter Bøgholm, ærgrer sig over, at man nu må aflyse HCA Festivals i august. Men han og folkene bag festivalen havde forberedt sig en smule. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Langt sejt træk mod 2021

Når festivalledelsen allerede for et par uger siden begyndte at overveje forskellige scenarier, var det ikke mindst på grund af de mange kunstnere, der kommer fra hele verden.

- Vi kunne godt stå i en situation, hvor vi kunne samles her i Danmark, men hvor man på grund af en anden situation i et andet land ikke kunne få kunstnerne hertil. Det var derfor, vi lavede kontrakterne om med et tilbud om at komme tilbage i 2021 i tilfælde af en aflysning. Og det har vi allerede fået mange positive tilkendegivelser for. Flere havde allerede takket ja, siger Peter Bøgholm.

Også folkene bag to helt store shows, der skulle være de store trækplastre, har takket ja, selv om de nu må vente halvandet år mere, inden de kan rulle deres planer ud.

Netop tidsperspektivet med op mod halvandet år til næste udgave af HCA Festivals bliver den største udfordring, vurderer Peter Bøgholm. For som en gratis festival har man ikke udsigt til store entreindtægter, der forsvinder. Og dermed ikke en stor økonomisk lussing, hvis ellers sponsorerne holder ved.

- For os er det vigtigste nu at holde sammen på det netværk af frivillige og sponsorer, der gør det her muligt hvert år i uge 34. Vi plejer at bruge ugen på at styrke vores relationer endnu mere, men nu må vi finde på en anden måde styrke vores samarbejde på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce