Annonce
Kerteminde

Letbane til Munkebo: Trafikordfører vil kæmpe for en statslig forundersøgelse

Rasmus Helveg Petersen (R), trafikordfører og Sanne Stemann (R), byrådsmedlem i Kerteminde forener nu kræfterne i bestræbelserne på at få en letbanelinje til Munkebo. Foto: Helle Kryger
De Radikale får nu rygstød fra Christiansborg til planerne om en forlængelse af letbanens etape to til Munkebo. Partiets trafikordfører Rasmus Helveg Petersen vil tage forslaget med i de kommende forhandlinger om infrastruktur.

Munkebo: Flere fik kaffen galt i halsen, og enkelte troede der var tale om en tidlig aprilsnar, da De Radikale i Kerteminde i januar præsenterede et forslag om at forlænge letbanen i Odense fra Seden til Munkebo.

Men byrådsmedlem Sanne Stemann Knudsen har også fået meget positiv respons på forslaget, fortæller hun:

- Jeg er blevet stoppet på gaden af ingeniører, der ville vende forskellige tekniske løsninger med mig. De synes, det er en rigtig god idé, fortæller hun.

Annonce


Jeg er simpelthen enig. Jeg synes, det er en god ide, og så er der et vindue på Christiansborg lige nu, hvor forhandlingerne om infrastrukturen skal til at gå i gang

Rasmus Helveg Petersen (R), trafikordfører


Og for nylig, hvor hun sad i et økonomiudvalgsmøde, ringede telefonen pludselig fra en partikollega på Christiansborg. Trafikordfører Rasmus Helveg Petersen var i den anden ende af røret. Han melder sig klar til at arbejde for en statsfinansieret forundersøgelse af forlængelsen til Munkebo, nu hvor partierne skal til at forhandle om en større national infrastrukturplan.

Et åbent vindue

Onsdag formiddag havde han taget turen til Munkebo for at mødes med pressen, Sanne Stemann Knudsen og borgmester Kasper Olesen (S).

- Jeg er simpelthen enig. Jeg synes, det er en god ide, og så er der et vindue på Christiansborg lige nu, hvor forhandlingerne om infrastrukturen skal til at gå i gang. Jeg mener, vi skal arbejde for en statsfinansieret forundersøgelse, fortæller Rasmus Helveg Petersen (R).

Rasmus Helveg Petersen havde onsdag formiddag taget turen til Munkebo for at mødes med pressen og sin partifælle i Kerteminde Byråd, Sanne Stemann Knudsen. Foto: Helle Kryger

Et letbane-stop tæt på Fyns største private arbejdsplads Lindø Port of Odense vil skåne klimaet for tusindvis af osende biler og gavne udviklingen i lokalområdet, lyder de tungeste argumenter.

- Letbanen er et af de steder, man ret kontant kan flytte noget biltrafik. Man kan ikke blive ved med at bygge veje i takt med, at der kommer flere og flere biler. Jo flere etaper, der kommer på letbanen, jo mere bliver den værd. Jo mere trafik bliver der suger over i letbanen, siger Rasmus Helveg Petersen.

Annonce

Et trafikalt knudepunkt

Kasper Olesen er begejstret for, at forslaget bliver ført ind i infrastruktur-forhandlingerne på Christiansborg:

- Jeg synes, det er fantastisk, for det her er nok det mest oplagte sted til en form for anden transport end almindelig bilisme. Hvis ikke Fyns største industriarbejdsplads skal være et trafikalt knudepunkt, så ved jeg snart ikke. Jeg tror ikke, der kommer til at mangle passagerer. Med 4000, der skal på arbejde til og fra Lindø hver dag. Derudover er der alle dem, som kører her på strækningen mellem Odense og Munkebo og som har svært ved at finde en parkeringsplads i Odense, siger Kasper Olesen.

Det handler også om bosætning og udvikling af lokalområdet, supplerer Sanne Stemann Knudsen:

- For vores vedkommende handler det også om bosætning og byudvikling. Vi kan bare se, hvad det har betydet for Langeskov, at togstationen er blevet genåbnet. Det var der også mange, der havde svært ved at tro på dengang det kom frem, siger hun.

Prisen på en cirka 4,5 kilometer lang skinneføring skræmmer dem ikke.  Faktisk forholder de sig slet ikke til den endnu. Der er så meget, der skal undersøges først:

- Der kan næppe være nogen, der er imod en statslig forundersøgelse, siger Sanne Stemann Knudsen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Se nødråbs-videoen: Charlotte og Agge var nogle af de første på stedet efter alvorlig trafikulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Erhverv For abonnenter

Cannabisfirma tabte mere end 60 mio.: -Alt går efter planen

Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Annonce