Annonce
Kerteminde

Letbane til Munkebo: Trafikordfører vil kæmpe for en statslig forundersøgelse

Rasmus Helveg Petersen (R), trafikordfører og Sanne Stemann (R), byrådsmedlem i Kerteminde forener nu kræfterne i bestræbelserne på at få en letbanelinje til Munkebo. Foto: Helle Kryger
De Radikale får nu rygstød fra Christiansborg til planerne om en forlængelse af letbanens etape to til Munkebo. Partiets trafikordfører Rasmus Helveg Petersen vil tage forslaget med i de kommende forhandlinger om infrastruktur.

Munkebo: Flere fik kaffen galt i halsen, og enkelte troede der var tale om en tidlig aprilsnar, da De Radikale i Kerteminde i januar præsenterede et forslag om at forlænge letbanen i Odense fra Seden til Munkebo.

Men byrådsmedlem Sanne Stemann Knudsen har også fået meget positiv respons på forslaget, fortæller hun:

- Jeg er blevet stoppet på gaden af ingeniører, der ville vende forskellige tekniske løsninger med mig. De synes, det er en rigtig god idé, fortæller hun.

Annonce


Jeg er simpelthen enig. Jeg synes, det er en god ide, og så er der et vindue på Christiansborg lige nu, hvor forhandlingerne om infrastrukturen skal til at gå i gang

Rasmus Helveg Petersen (R), trafikordfører


Og for nylig, hvor hun sad i et økonomiudvalgsmøde, ringede telefonen pludselig fra en partikollega på Christiansborg. Trafikordfører Rasmus Helveg Petersen var i den anden ende af røret. Han melder sig klar til at arbejde for en statsfinansieret forundersøgelse af forlængelsen til Munkebo, nu hvor partierne skal til at forhandle om en større national infrastrukturplan.

Et åbent vindue

Onsdag formiddag havde han taget turen til Munkebo for at mødes med pressen, Sanne Stemann Knudsen og borgmester Kasper Olesen (S).

- Jeg er simpelthen enig. Jeg synes, det er en god ide, og så er der et vindue på Christiansborg lige nu, hvor forhandlingerne om infrastrukturen skal til at gå i gang. Jeg mener, vi skal arbejde for en statsfinansieret forundersøgelse, fortæller Rasmus Helveg Petersen (R).

Rasmus Helveg Petersen havde onsdag formiddag taget turen til Munkebo for at mødes med pressen og sin partifælle i Kerteminde Byråd, Sanne Stemann Knudsen. Foto: Helle Kryger

Et letbane-stop tæt på Fyns største private arbejdsplads Lindø Port of Odense vil skåne klimaet for tusindvis af osende biler og gavne udviklingen i lokalområdet, lyder de tungeste argumenter.

- Letbanen er et af de steder, man ret kontant kan flytte noget biltrafik. Man kan ikke blive ved med at bygge veje i takt med, at der kommer flere og flere biler. Jo flere etaper, der kommer på letbanen, jo mere bliver den værd. Jo mere trafik bliver der suger over i letbanen, siger Rasmus Helveg Petersen.

Annonce

Et trafikalt knudepunkt

Kasper Olesen er begejstret for, at forslaget bliver ført ind i infrastruktur-forhandlingerne på Christiansborg:

- Jeg synes, det er fantastisk, for det her er nok det mest oplagte sted til en form for anden transport end almindelig bilisme. Hvis ikke Fyns største industriarbejdsplads skal være et trafikalt knudepunkt, så ved jeg snart ikke. Jeg tror ikke, der kommer til at mangle passagerer. Med 4000, der skal på arbejde til og fra Lindø hver dag. Derudover er der alle dem, som kører her på strækningen mellem Odense og Munkebo og som har svært ved at finde en parkeringsplads i Odense, siger Kasper Olesen.

Det handler også om bosætning og udvikling af lokalområdet, supplerer Sanne Stemann Knudsen:

- For vores vedkommende handler det også om bosætning og byudvikling. Vi kan bare se, hvad det har betydet for Langeskov, at togstationen er blevet genåbnet. Det var der også mange, der havde svært ved at tro på dengang det kom frem, siger hun.

Prisen på en cirka 4,5 kilometer lang skinneføring skræmmer dem ikke.  Faktisk forholder de sig slet ikke til den endnu. Der er så meget, der skal undersøges først:

- Der kan næppe være nogen, der er imod en statslig forundersøgelse, siger Sanne Stemann Knudsen.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Trods klart bevis afviste politiet at finde Bolettes flugtbilist: Nu siger de undskyld og kigger på sagen igen

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Syvårig dreng forbrændt nær børnehave: Teknikere arbejder på at finde årsagen

Navne For abonnenter

Bent og Ingelise sagde farvel til livet samme dag - Bent var i mange år manden bag Blumøllers udvikling

Kultur

Populær kromand i medvind ved festspil: - Jeg har sagt, at selvfølgelig sælger vi da 2000 madbilletter, og jeg har næsten altid ret

Kultur

Rosenfestival: 10 ting du skal vide for at blive klar til årets største begivenhed i Bogense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Middelfart

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Kerteminde

Fyns Politi om tyvs forsøg på at stjæle bil: - Det tror jeg ikke, vi har set i nyere tid

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

CNN vil finde Danmarks dna i Odense: Vært skal spille med i H.C. Andersen Paraden

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Faaborg-Midtfyn

Nu må forældre se døende søn i halvanden time ugentligt: Kæmper fortsat for at være tæt på lille Marco

Annonce