Annonce
Fyn

Rabat på Storebælt ændres: Kun miljøvenlige lastbiler slipper billigere

Skal lastbiler fremover opnå rabat på Storebæltsbroen, skal de leve op til bestemte miljøkrav. Arkivfoto: Laust Jondal
Et bredt flertal i Folketinget indfører grøn erhvervsrabat på Storebælt. Direktør i Fynsk Erhverv havde håbet på mere.

I dag er forskellige rabatter for erhvervstrafikken på Storebæltsbroen, men fremover gives samme rabat til alle erhvervskunder. Men kun hvis de benytter sig af miljøvenlige køretøjer.

Det er indholdet i en ny aftale, som regeringen har indgået med næsten alle Folketingets partier. Kun Enhedslisten og Nye Borgerlige er ikke med.

Aftalen betyder, at miljøvenlige lastbiler får en rabat på 13 procent, når de kører over broen. Kravet er, at køretøjerne minimum skal leve op til Euronorm V1, hvilket langtfra alle køretøjer gør i dag. Til gengæld er rabatten ikke længere afhængig af antallet af ture over broen.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) glæder sig over den nye aftale.

- Skal vi opnå vores ambitiøse klimamål, skal vi tilskynde erhvervslivet til at bruge de mest miljøvenlige køretøjer. Samtidig er det positivt, at både små og store virksomheder får adgang til rabatten, så det ikke kun er forbeholdt de store virksomheder, udtaler han i en pressemeddelelse.

Annonce

Direktør: Behov for mere

Direktør i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt er dog knap så begejstret.

- Ud fra en miljømæssig betragtning er det ganske fornuftigt at omlægge erhvervsrabatterne til alene at komme de miljøvenlige lastbiler til gode, men jeg havde forventet flere favorable tiltag for at sætte gang i samfundet, siger hun.

Dansk Erhverv har blandt andet foreslået, at det skulle være helt gratis at køre over Storebæltsbroen i sommerperioden for at styrke blandt andet turistattraktionerne.

Den grønne erhvervsrabat for lastbiler træder i kraft 1. oktober.

- Men flere transportører har forhandlet priser for ét år ad gangen, og det betyder, at de må tage meromkostningen på sig, hvis de ikke lever op til de nye miljøkrav for at få rabat, påpeger Jytte Reinholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce