Annonce
Odense

Private donationer vælter ind til Odense Zoo: - Vi er blæst fuldstændig bagover

Direktør i Odense Zoo Bjarne Klausen er glad og rørt over den opbakning, som haven oplever lige nu. Alene siden fredag i sidste uge, har fynboerne doneret 250.000 kroner til dyrene. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Ligesom landets andre kulturtilbud er Odense Zoo hårdt ramt af coronakrisen. Nu vælter det imidlertid ind med donationer. Så mange, at direktøren er 'blæst fuldstændig bagover'.

Det er ingen hemmelighed, at Odense Zoo er hårdt ramt af coronakrisen, som har tvunget haven til at holde lukket. Hvad værre er, har regeringen netop forlænget lukningen med endnu en måned. Og det kan mærkes økonomisk. Nu er der dog hjælp til den hårdt trængte have. Og det endda fra en uventet kant.

Privatpersoner er begyndt at donere penge til haven. Og det i en sådan grad, at direktør Bjarne Klausen har svært ved at finde ord.

- Det er jo helt vildt, det vi oplever. Vi er blæst fuldstændig bagover af den opbakning, vi får.

Siden fredag - dagen efter regeringen forlængede lukningen - har Odense Zoo modtaget 250.000 kroner via MobilePay-overførsler.

Derudover kommer salg af årskort og muligheden for at adoptere et dyr, hvor man for 250, 500 eller 1000 kroner kan adoptere ét af havens dyr og modtage et adoptionsbevis som tak. Begge dele indbringer mange donationer foruden MobilePay-overførslerne, hvor folk selv vælger, hvor meget de vil bidrage med, fortæller Bjarne Klausen.

Annonce

Alle donationer gør en forskel

- Donationerne er meget forskellige. Nogle donerer en 20'er, mens andre donerer 100 eller 200 kroner. Uanset hvor meget vi modtager, gør det en forskel - og selv de små beløb bliver til meget, når vi modtager så mange af dem, som vi gør lige nu.

Det har længe været muligt at støtte Odense Zoo, men det er altså særligt efter sidste uges udmelding fra regeringen, at der er blevet sat skub i donationerne. Og det glæder direktøren, som peger på, at fynboerne er blevet klar over, hvor store økonomiske problemer haven står i.

- I sådan en situation her, hvor vi ikke tjener penge, men bare bruger penge, er det naturligvis rigtig hårdt. Regeringens hjælpepakker hjælper selvfølgelig en del, men vi kommer stadig ud med et underskud i år. Så at folk viser os den kæmpe opbakning ved at støtte, er vi enormt glade for og rørte over. Det falder på et tørt sted og hjælper til med, at underskuddet mindskes, siger Bjarne Klausen.

Årskort og adoptioner af dyr kan købes på Odense Zoos hjemmeside, mens donationer kan overføres til MobilePay-nummer 626676.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce