Annonce
Odense

Politikere vil vente med at fordele baner

Kvinderne i Kildemosen er nogle af de amatørspillere, der kan blive berørt af den nye banefordeling. Men i først omgang må de væbne sig med tålmodighed. Arkivfoto: Michael Drost-Hansen

En fordeling af fodboldbaner omkring Falen og Dyrskuepladsen lader vente på sig.

Hvis de mange amatørmedlemmer i klubber som OB, Kildemosen, Bolbro, Posten, Enghaven og Røde Stjerne håbede på en hurtig afklaring, bliver de skuffede. For da medlemmerne af By- og Kulturudvalget i Odense tirsdag havde en ny fordeling af fodboldbaner på dagsordenen, endte de med at sende sagen tilbage til embedsfolkene igen.

- Vi var enige om, at vi har behov for at få flere scenarier i spil. Vi vil gerne højere op i helikopteren, og derfor har vi bedt embedsmændene tænke mere ud af boksen, siger rådmand Jane Jegind (V).

Efter at fire scenarier har været i spil er der kommet et nyt til fra Det Fynske Dyrskue, og så er der ikke taget højde for et sygehus, der efter planen skal udflyttes til SØ i 2022 og dermed kan give ekstra plads omkring Falen til endnu flere baner.

Der er afsat 16 millioner til at etablere ekstra baner i området samt på at renovere en kunstgræsbane i Hjallese og udvikle et kvindefodboldcenter i Marienlyst.

Annonce

Ny høringsfase

- Både i Hjallese og i Marienlyst er vi enige om at fortsætte som aftalt. Men for de andres vedkommende er vi også enige om, at der ikke er noget tidsmæssigt, der haster. Pengene er først afsat i næste års budget, og derfor vil vi hellere finde en ordentlig løsning på så oplyst et grundlag for som muligt, siger Jane Jegind.

Ifølge rådmanden vil det formentlig ende med, at klubberne skal indkaldes til en ny høringsfase, når de nye scenarier ligger klar. Hvornår det kommer til at ske, tør hun ikke give et bud på.

For hendes eget vedkommende er det dog ikke kun klubberne, som politikerne skal tage hensyn til.

- Jeg ønsker ikke at jage dyrskuet ud af byen. Det er en af de største events i Odense. Oven i købet en der ikke er støttet af eventpenge, som hun siger.

Behovet for at se på fordelingen af baner er opstået, fordi særligt OB's amatørafdeling har store pladsproblemer og har mange børn og unge, der må krydse både Kløvermosevej og Falen, når de skal til og fra træning. OB er langt den største klub af de berørte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Fyn

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Annonce