Annonce
Erhverv

Penge i skrald: Fyns største koncern har sat rekord

Marius Pedersen har ansat endnu flere og forbliver dermed den største private arbejdsgiver på Fyn. PR-foto: Marius Pedersen
Renovationskoncernen Marius Pedersen, der er Fyns største private arbejdsgiver, har aldrig før tjent så meget som i 2019. Den afviser at søge statsstøtte på grund af coronakrisen.

Ferritslev: Fyns største private koncern, målt på antallet af ansatte, blev endnu større i 2019 - og tager endnu et hop opad i år. Renovationsvirksomheden Marius Pedersen har fået mere at lave i både Danmark, Tjekkiet og Slovakiet, og det har øget antallet af ansatte til et rekordniveau på 4767. Dermed fastholder virksomheden sin position som Fyns største private arbejdsgiver.

Den øgede aktivitet kan ses på omsætningen, der voksede med fire procent og for første gang nåede over tre milliarder kroner. Dermed har den nye topchef, Simon Clausen, mere end bestået sit første år i spidsen for koncernen, hvor han tiltrådte i marts 2019 efter at have været ansat siden 1999.

Også overskuddet satte rekord i 2019, hvor der blev tjent 401 millioner kroner før skat - 16 millioner kroner mere end året før.

Annonce

I år bliver dårligere

2020 bliver til gengæld en noget anden sag på grund af coronakrisen - virksomheden venter, at årets overskud falder til 250-300 millioner kroner.

- Derfor har vi afvist at søge den lønkompensation, der er udstedt af den danske regering, da vi kan klare os uden disse penge, skriver virksomheden i sit nye regnskab.

De gode tal taler for sig selv, men når Marius Pedersen ser tilbage på året, er det mest problemerne, der fylder.

Marius Pedersen Holding A/S

Hjemsted: Ferritslev

CVR-nr: 35 84 67 35

Direktion: Simon Hovgaard Clausen (adm.), Per Madsen (økonomi)

Bestyrelse: Peter Schak Larsen (formand), Jens Flesner Kristiansen (næstformand), Birgit Elin Munck-Kampmann, Lars Christian Lilleholt, Ib Thrane

Ejer: Entreprenør Marius Pedersens Fond

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

Omsætning: 3,1 milliarder kr. (2,9)

Overskud af drift: 422 mio. kr. (397)

Overskud før skat: 401 mio. kr. (385)

Overskud efter skat: 323 mio. kr. (310)

Egenkapital: 2,5 milliarder kr. (2,3)

Antal ansatte: 4767 (4719)

Koncernen indsamler affald af forskellig slags og sorterer en del af det for at sælge råvarer til genbrug. Men verdensmarkedspriserne på blandt andet plastic og papir er faldet kraftigt, og det har udfordret forretningen.

Samtidig er lønningerne i Tjekkiet og Slovakiet steget kraftigt. Regeringerne har hævet minimumslønningerne i de to lande, og desuden er der lave arbejdsløshed og stor efterspørgsel på arbejdskraft.

Annonce

Sulten efter flere opkøb

Selv om disse problemer trækker resultatet ned, har der andre steder i koncernen været mere vækst og flere effektiviseringer, som har trukket den anden vej og i sidste ende sørget for fremgang.

Marius Pedersen genbruger enorme mængder af pap og papir, som samles her i de store haller tæt på Odense Havn. Arkivfoto: Christian Nordholt

Marius Pedersen har i en meget lang årrække haft en meget sund økonomi, og virksomheden optræder stort set altid på Fyens Stiftstidendes og Fyens.dks liste over de største overskud på Fyn. Derfor har koncernen gode muligheder for at købe sig til vækst gennem opkøb.

Det skete i foråret 2020, da man købte den ligeledes succesrige slamsugervirksomhed FKSSLamson, Odense, som stadig skal operere uafhængigt af den nye ejer.


Derfor har vi afvist at søge den lønkompensation, der er udstedt af den danske regering, da vi kan klare os uden disse penge.

Marius Pedersen-koncernen i regnskabet


Men appetitten er større, så i en pressemeddelelse understreger Marius Pedersen, at man fortsat er interesseret i flere opkøb i alle de tre lande, virksomheden opererer i.

Selv uden at medregne opkøb bruger koncernen mange penge på investeringer. I 2019 investerede den 464 millioner kroner, og i 2020 ventes tallet at blive på 450-500 millioner kroner.

Lars Christian Lilleholt blev medlem af bestyrelsen kort efter sin ministertid. Arkivfoto: Michael Bager

Sammensætningen af Marius Pedersens bestyrelse har været meget omtalt i året, der er gået. Kort efter den forrige regerings afgang, blev tidligere energiminister Lars Christian Lilleholt (V) nyt bestyrelsesmedlem, hvilket blev kritiseret af nogle politiske modstandere.

I januar forlod den kendte og succesrige erhvervsmand, Micro Matic-direktør Søren Vilby uden varsel posten som bestyrelsesformand og erklærede, at han var uenig med koncernens ejer, Marius Pedersens Fond. Det blev aldrig opklaret, hvad de to parter var uenige om.

Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce