x
Annonce
Assens

På auktion: Hos Campen kan du sætte næsten hvad som helst til salg

Sune Lindholm Jørgensen (t.v.), Kasper Jørgensen og Johannes Mosborg Svane har taget plads i et bedaget grønt lædermøblement. Designet af Keld Skipper. De er mændene bag den nye fynske afdeling af Camper Auktioner. Foto Michael Bager.
Den ene er specialist i maskiner, den anden i design fra 1950'erne og 1960'erne, mens den tredje breder sig over flere specialer. Sammen står de bag en ny fynsk afdeling af auktionshuset Campen Auktioner, som har fået adresse i Tommerup.

Tommerup: En Weber-grill, en havefræser, en bambusbar, et par hjertestartere, et slidt lædermøblement og i glasmontrer keramik og porcelæn fra svundne årtier.

Man kommer vidt omkring, når man tager en tur rundt i Campen Auktioners afdeling på Fyn, fordelt på to etager på Højeløkkevej 17 i Tommerup. Auktionshuset åbnede mandag - næsten præcis 10 år efter, Finn Campen åbnede det første auktionshus i Randers.

- Det er Danmarks mest alsidige auktionshus, det er det, der gør os så stærke, siger Finn Campen, der aflægger Fyn et besøg i dagens anledning. Han glæder sig over, at auktionshuset med Fyn har fået en central placering og i tilgift ekspertise inden for møbler og design.

Campen Auktioner har ifølge Finn Campen en million unikke brugere på årsbasis og 42.000 følgere på Facebook.

- Nordeuropas største, konstaterer han.

Salget foregår primært på internettet.

Annonce

Campen Auktioner

Campen Auktioner er primært et online auktionshus, men det sker også, at der holdes fysiske auktioner.

Her sælges varer fra både private og erhverv.

Brugt tøj, brugte dæk og ditto hvidevarer modtages ikke. Brugte møbler, kun hvis de repræsenterer en vis værdi.

Der er mulighed for at besigtige tingene, inden de kommer på auktion. I Tommerup er der åbent torsdag klokken 9-18 for indlevering, besigtigelse og afhentning af varer.

Auktionshuset tager 15 procent af salgsprisen i kommission.

Som franchisetagere skal indehaverne til gengæld aflevere en del af indtægten til "moderhuset".

Slid uden betydning

En sofa og to stole i grønt læder, som bærer præg af at være godt brugt, byder sig til i udstillingslokalets stueetage. Slid eller ej, har de det rigtige navn, er der salg i det, fortæller Johannes Mosborg Svane, den ene af de tre mænd, der kommer til at stå for auktionshuset i Tommerup.

- Nogle kan lide det sådan. Kan man finde ud af at sætte det rigtigt sammen, kan man bruge hvad som helst, uddyber han og nævner, at lædermøblementet er en Sven Skipper-model.

Undervejs rundt i lokalerne hilser Johannes Mosborg Svane på en af gæsterne.

- Det er en af vores opkøbere, siger han. Kunderne er ikke bare private, men også andre forhandlere af for eksempel efterspurgte designmøbler. På samme måde holder Johannes Mosborg Svane også øje med andre auktioner og forhandlere, hvis en kunde har efterlyst noget bestemt.

Ud over, at auktionshuset opkøber for eksempel døds- og konkursboer, er det også stedet, hvor hr. og fru Jensen kan aflevere næsten hvad som helst, som de vil sælge. Hver torsdag er der åbent for aflevering og gennemsyn af varer. Efterfølgende sælges varerne på internettet, gerne på ugeauktioner, hvor man kan kan afgive bud på en vare i løbet af en uge, hvorefter den nye ejer findes.

Med et auktionshus på Fyn bliver det nemmere for fynboer at afhente deres varer, når de ikke længere er nødt til at køre til Randers eller Broager, hvor de øvrige auktionshuse ligger.

Nemmere for kunderne

Bag auktionshuset står på franchisebasis Johannes Mosborg Svane og Sune Lindholt Jørgensen, mens Kasper Jørgensen er ansat som daglig leder.

De to førstnævnte vil være dem, der tager ud og henter varer til auktionshuset. De vil også stå for auktioner ude af huset i særlige tilfælde.

Tilsammen præsenterer de tre en bred vifte af ekspertise.

Kasper Jørgensen er den, der ved mest om maskiner og værktøj, og han har været i auktionsbranchen i mange år. Sune Lindholm Jørgensen har i mange år drevet Lindholm Antik og Design, først i Vissenbjerg nu i Tommerup. Han har en stor interesse for designmøbler i teak og palisander samt keramik og lamper fra 1950'erne og 1960'erne.

Johannes Mosborg Svanes speciale er klassisk dansk design, foruden legetøj, tegneserier, frimærker og militære souvenirs. Han har tidligere solgt antik og design på internettet, og ejet genbrugshallerne i Odense. I dag er han i en helt anden branche ved siden af auktionshuset, idet han ejer Loop Fitness i Assens og Odense SØ.

Som privatperson kan man sætte en enkelt ting, som for eksempel dette bordfodboldspil, på auktion. Foto: Michael Bager
Nogle kan se mulighederne trods patina. Foto: Michael Bager
Hver torsdag er der åbent for besigtigelse og aflevering af varer. Foto: Michael Bager
En gammel skruetvinge fås også på auktion. Foto: Michael Bager
Et nyt auktionshus indvies 24. februar i Tommerup. Foto: Michael Bager
Et nyt auktionshus indvies 24. februar i Tommerup. Foto: Michael Bager
Johannes Mosborg Svane. Et nyt auktionshus indvies 24. februar i Tommerup. Foto: Michael Bager
Kasper Jørgensen. Et nyt auktionshus indvies 24. februar i Tommerup. Foto: Michael Bager
Sune Lindholm Jørgensen. Et nyt auktionshus indvies 24. februar i Tommerup. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce