Annonce
Faaborg-Midtfyn

Overskud må vente: Egeskov Marked fik imponerende besøgstal

Markedsformand Brian Nyhus anslår, at Egeskov Marked både fredag og lørdag blev besøg af 20.000 gæster. Foto: Kristian Hofstedt Rasmussen
Det store kræmmermarked i Kværndrup er på vej til at finde sin ben efter coronaen. Der var langt fra så mange boder som på et normalt år, men gæsterne strømmede til

Kværndrup: Der var grund til at frygte, at 2021-udgaven af genopstandne Egeskov Marked kunne floppe i slagskyggerne af corona-epidemien, vigende interesse hos kræmmerne, og en markedsforening, der droppede søndagsåbent på den store plads i udkanten af Kværndrup.

Men sådan gik det overhovedet ikke.

- Alene fredag registrerede vi lige så mange biler i parkeringen, som vi gjorde fredag og søndag i 2019, og lørdagen var på højde med fredag, så et forsigtigt bud lyder på, at vi havde omkring 20.000 gæster fredag og altså ligeså mange lørdag, lyder det fra markedsforeningens formand Brian Nyhus.

Annonce

Det var mange positive overraskelser, først og fremmet blev jeg imponeret over den erfaring og viden, der ligger hos de cirka 450 frivillige, der deler vagterne mellem sig. De får virkelig alting til at glide og gør mit job nemt

Brian Nyhus, formand for Egeskov Markedsforening

Hans tilbagemeldinger fra kræmmerne er, at de havde en god omsætning.

Næppe stort overskud i år

I alt var der 350 kræmmer på pladsen, omkring 200 færre end i et normalt, godt år, og det kommer til at mærkes på omsætningen.

- Ja, det bliver næppe i år, vi kommer til at tale om overskud. Det må nok vente til næste år, men nu har vi fået spredt ordet om, at Egeskov Marked lever, så jeg tror da på, at kræmmerne vender tilbage. Det er de samme ting, andre markeder må slås med, siger formanden.

Egeskov Marked slap for kontrol besøg af både Skat og Fødevarestyrelsen, så formand Brian Nyhus havde tid til at gå rundt og nyde markedsstemningen. Aktivfoto: Robert Wengler.

Egeskov Marked har været meget omkostningsbevidste og skar blandt andet ned på musikbudgettet. Til gengæld gjorde et nyt markedstelt et godt indtryk, noget lysere end det gamle, men da der var godt vejr, nød mange gæster at sidde i solen med en fadbamse.

- Vi oplevede at ølvognene havde en større omsætning, mens der bliver solgt mindre under teltdugene end i 2019, fortæller Brian Nyhus.

Annonce

Imponeret af frivillige

Den 48-årige gymnasielærer blev formand for Egeskov Markedsforening i 2020, hvor coronaen sendte markedsplanerne på stand by, så dette er det første marked, han står i spidsen for.

- Det var mange positive overraskelser, først og fremmet blev jeg imponeret over den erfaring og viden, der ligger hos de cirka 450 frivillige, der deler vagterne mellem sig. De får virkelig alting til at glide og gør mit job nemt. Mange af dem er folk, der er flyttet fra Kværndrup. Så kommer de hjem og mødes med familier og venner og hygger sig med deres vagter.

Omkring 450 frivillige var i sving i løbet af markedsdagene. Markedet samlede 350 kræmmere og formentlig omkring 40.000 gæster. Foto: Kristian Hofstedt Rasmussen

- Det betød blandt andet, at jeg nærmest kunne holde lørdagen fri og gå tur med mine børn. Noah på 10 fandt Lego-sæt og Oliva på otte My Little Pony, så også for dem, blev markedet en succes, og selv havde jeg tid til at sætte kagedagen i gang. Vi solgte 5000 kagetapas fra Sdr. Nærå Bageri, fortæller han.

Egeskov Marked er en flere hundrede år gammel tradition, og siden 1984 har Egeskov Markedsforening stået som tovholdere og fordelt overskuddene til foreninger i Kværndrup Sogn.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Formand om milliardaftale: Det kan fastholde sygeplejersker

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Odense For abonnenter

Letbanedirektør langer hårdt ud efter spansk hovedentreprenør: - For mig er det soleklart, hvem der har ansvaret

Fyn

Der var rå, brutal filmpremiere og kostumelegeplads, da Cafe Stiften inviterede 100 læsere på Boltinggaard Gods

Annonce