Ingredienser:
Ganache:
200 gram hvid chokolade
1,25 dl fløde
1 spsk. glukosesirup
Vaniljepulver – efter smag
Hvid, tempereret chokolade til at støbe de fyldte chokolader med.
Ekstra fyld:
Hakkede smuttede mandler
Tørrede kirsebær
En hel smuttet mandel
Fremgangsmåde:
Ganache:
Hæld fløde og glukose i en gryde og bring det i kog. Kom den hvide chokolade i en skål og hæld den kogende fløde over chokoladen, så den smelter. Rør med en dejskraber, til blandingen er en ensartet masse.
Kom vaniljepulver i. Smag til – og husk, at der skal mere vanilje i, end man tror, da den også skal give smag til den chokolade, man støber chokoladen i.
Temperér 600-700 gram hvid chokolade og støb chokoladeskallerne i chokoladeform. Når skallerne har sat sig, drysses de hakkede smuttede mandler i bunden af hullet. Herefter kommes ganachen i. Fyld formen cirka halvt. Kom til sidst et tørret kirsebær i hvert hul – og én mandel i den sidste.
Lad ganachen sætte sig 15 minutter i køleskabet. Luk derefter chokoladerne med den sidste del af den tempererede hvide chokolade.
De fyldte chokolader ligner hinanden, når man slår dem ud af formen, men en af dem indeholder en hel mandel. Det er selvfølgelig den person, der finder mandlen, som vinder mandelgaven.
Hvis du er i tvivl om, hvordan man tempererer chokolade, findes der videoer på nettet, som forklarer det – eller man kan tilmelde sig et tempereringskursus.