Annonce
Erhverv

Hæder til stifteren af Munck Gruppen: Hans Christian begyndte med at lægge fliser - i dag har han 1500 ansatte

Munck Gruppen er et navn, man tit støder på, når der laves store anlægsarbejder. Virksomhedens stifter, Hans Christian Munck, fik onsdag årets Tietgenpris. PR-foto: Munck Gruppen
Hans Christian Munck har helt fra bunden opbygget en af Fyns største virksomheder. Onsdag fik han tildelt den årlige erhvervspris, Tietgenprisen, på Hindsgavl Slot.

Nyborg: Med omkring 1500 ansatte har Nyborg-virksomheden Munck Gruppen folk i gang vidt forskellige steder i landet - og ofte også så langt væk som Ghana og Grønland.

I går fik Hans Christian Munck, der startede det hele, årets Tietgenpris, der blev overrakt ved Fynsk Erhvervs årlige såkaldte topmøde på Hindsgavl Slot.

Det ville man ikke have forudset i slutningen af 1980-erne, da den ingeniørstuderende Hans Christian Munck i sine ferier tog rundt og lagde fliser, kloakker og lavede andet anlægsarbejde. Heller ikke da han som 22-årig nyuddannet i 1988 leasede sin første maskine til asfaltlægning og meldte sig på datidens meget specielle marked for vej-opgaver - med stor succes.

Annonce
Hans Chr. Munck, der ejer Nyborg-virksomheden Munck Gruppen, modtog Tietgenprisen onsdag under Fynsk Erhvervs topmøde på Hindsgavl Slot. Foto: Christian Bové


- Som de nye så vi meget anderledes på tingene, end de etablerede gjorde. Branchen havde ikke udviklet sig meget, og det var vores chance, siger stifteren i dag.

Enkel koncern

Siden har han hele tiden forsøgt at gøre sin koncern så enkel og decentral som muligt, så man ikke bruger for meget energi på interne systemer, og det har været en væsentlig del af forklaringen på den voldsomme vækst, der er sket i de 33 år.

Man føler i den grad, at Hans Christian prioriterer og bidrager til udvikling af Nyborg Kommune og hele Fyn.

Søren Jan Nielsen, bestyrelsesformand, Tietgen


I begyndelsen drejede det sig mest om at lave veje og lægge asfalt, men efterhånden har entreprenørkoncernen bredt sig over en lange række specialer inden for infrastruktur.

I dag udgør asfaltarbejdet kun 20 procent af omsætningen, mens for eksempel Munck Forsyningsledninger omsætter for over dobbelt så meget ved blandt andet at anlægge gaslinjen Baltic Pipe og lægge fjernvarmeledninger.

Trods de mange år i chefstolen føler den 53-årige iværksætter sig ikke mæt.

- Jeg brænder stadig for det, men det er klart, at der både er gode og dårlige dage, siger han.

De gode dage opstår, når man vinder en god opgave, eller når det lykkes at løse et af de problemer, der er så store, at de havner på ejerens bord.

Annonce

Dårlige dage i Island

De dårlige dage meldte sig især i tæt rækkefølge, da Munck Gruppen købte et islandsk firma, der viste sig at være fyldt med store problemer. Det kostede mange års hårdt arbejde og meget store tab, der blandt andet førte til et underskud på 131 millioner kroner i 2017/18.

- Det var en mega-hård periode, som satte sit præg på os. Derfor er det ekstra rart, at vi får Tietgenprisen. Det er en anerkendelse udefra, og det luner at vide, at omverdenen ser positivt på os, selv om vi var igennem en tid, der ikke var så køn, siger Hans Christian Munck.

Koncernen vil stadig gerne arbejde i udlandet, men blandet andet belært af de islandske erfaringer, vil det højst være omkring 25 procent af omsætningen, der skal komme derfra. Man vil også koncentrere sig om at vinde konkrete opgaver og kun i sjældnere tilfælde kaste sig ud i nye opkøb, fortæller Hans Christian Munck.

Ved overrækkelsen af prisen sagde Tietgens bestyrelsesformand Søren Jan Nielsen blandt andet, at Hans Christian Munck udviser et stort engagement i sin branche og opbakning til det lokale idræts- og kulturliv.

- Man føler i den grad, at Hans Christian prioriterer og bidrager til udvikling af Nyborg Kommune og hele Fyn, sagde den tidligere Danske Bank-direktør i sin begrundelse for prisen.

Tietgenprisen uddeles hvert år af Fynsk Erhverv og uddannelsesinstitutionen Tietgen til "en visionær fynsk erhvervsleder."

Annonce
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på

Annonce