Annonce
Sport

Oliver Christensen i helt lige kamp om målmandsposten vurderer Berliner-pressen før en corona-befængt start

Kerteminde-gribben Oliver Christensen vurderes til at være tæt på at erobre målmandsposten i Hertha BSC Berlin. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Fynboen vurderes til at have 50 procents chance for at overtage trøjen med nummer 1 i Hertha BSC Berlin.

FODBOLD: Hos den gamle dame i Berlin er der altid "ganz viel Theater" og optakten til anden halvdel af Bundesligaen i weekenden er da heller ikke undtagelsen for Hertha BSC Berlin, der ligger som en grå mus midt i rækken og snarere skal skæve nedad end opad.

Det er aldrig godt for en klub af den størrelse og det er i forvejen ydmygende at være placeret efter lokalrivalerne fra Union Berlin ude fra det kolde øst i Köpenick.

For den tidligere OB-målmand Oliver Christensen synes udsigterne at blive bedre for at komme ind på græsset og overhovedet få spilleminutter, som han ingen har fået af siden skiftet fra Odense i sensommeren.

Annonce

Men Bild Zeitung i Berlin er kras i sin vurdering af Alexander Schwolow, der ellers har stået fast hele efteråret mellem stængerne.

"29-årige Alexander Schwolow ville være en af de bedste målmænd i ligaen. Hans udfordring: Nu skal han kæmpe for sin stamplads, fordi han i 22-årige Oliver Christensen har en stærk konkurrent. Schwolow har kun trøjen med nummer 1 med 50 procents sikkerhed", skriver Bild.

Den  37-årige norske veteran Ralf Jarstein var sidste år ramt af senvirkningerne efter corona, og er nu også startet genoptræning efter en knæoperation, så han er langt nede i målmandshierarkiet for tiden.

Det er aldrig godt for en klub af den størrelse og det er i forvejen ydmygende at være placeret efter lokalrivalerne fra Union Berlin ude fra det kolde øst i Köpenick.

Hertha starter på anden halvdel hjemme på Olympia-Stadion mod en anden diva, 1. FC Köln, som er et par pladser over i tabellen. Uden tilskuere på det enorme stadion, der husede VM-finalen i 2006, da Zidane

Hele Berlin smitteramt

Men hele Berlin er ramt af corona og smittetal i galop.

Basketball-klubben Alba har 13 tilfælde og spiller næppe i Braunschweig, og heller ikke volleyball-klubben Netzhoppers-KW-Bestensee hopper nogen steder. Der er også flere tilfælde i ishockeyklubben Eisbären Berlin, mens der intet nyt på den front er hos håndboldgiganten Reinickendorfer Füsche, der holder pause på grund af EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet.

Men Hertha er på spanden: Ascacibar, Björkan, Boyata, Gechter, Tousart og Zeefuik er alle ramt af corona og spiller ikke, som det ser ud nu. Det betyder, at træner Tayfun Korkut skal undvære fire forsvarsspillere, fordi Lukas Klünter og Marton Dardai begge er skadet.

Korfut, der afløste den fyrede Pal Dardai i efteråret, har kun kontrakt frem til sommer, og også hans position over de næste måneder er til debat, fordi alle hovedstadens medier rygter den 50-årige "Berlinerjunge" Niko Kovac tilbage som træner.

Manden, der har vundet "the Double" med Bayern München og en pokal med Eintracht Frankfurt, er overraskende blevet fyret i den franske klub AS Monaco, men har et godt og stort navn i den tyske hovedstad.


Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Endnu et anti-vaccine-skilt dukker op i ny by: - Jeg bliver sgu så gal

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce