Annonce
Odense

Odenses borgmester: Jeg forestiller mig ikke, vi skal give et trecifret millionbeløb til stadion

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) understeger, at forslaget fra Rambøll ikke er behandlet politisk. Odense Kommune har bundet sig til 35 millioner kroner i bidrag til en modernisering. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Peter Rahbæk Juel (S) ser ikke for sig, at Odense Kommune skal give et 150 mio. kr. til modernisering af stadion. Venstre-rådmand Christoffer Lilleholt mener, byrådets partier er ført bag lyset.
Annonce

Odense: Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) afviser, at kommunen kommer til at lægge et trecifret millionbeløb til modernisering af Odense Stadion.

Den plan for Odense Stadion, der fremgår af Rambøll-rapporten, er nemlig ikke politisk forhandlet.

- Rambøll-rapporten er ikke bestilt af Odense Kommune, den er bestilt af Odense Sport og Event. Jeg kan sige meget klart, at jeg ikke ser for mig, at Odense Kommune skal bruge 150 millioner på at renovere stadion. Kommunen er en af parterne, det skal vi vedkende os, og derfor er vi gået foran med 35 millioner, lyder det fra borgmesteren.

Borgmesteren bemærker, at det er udmærket at gøre sig tanker og overvejelser om, hvordan et renoveret stadion kan tage sig ud, hvilket Rambøll-rapporten gør med diverse tegninger, men de visioner er ikke politiske.

Rahbæk Juel har mandat til at smide 35 millioner kroner i puljen og afviser dermed en trecifret millionregning.

- Jeg kan sige meget tydeligt, at jeg ikke forestiller mig, at Odense Kommune skal betale et trecifret millionbeløb til renovering af Odense Stadion. Det har jeg ikke fantasi til at forestille mig, siger han.

Det nye og meget dyrere forslag til en omfattende renovering af Odense Stadion kommer helt bag på Venstres spidskandidat, rådmand Christoffer Lilleholt.

Han sætter i skarpe vendinger spørgsmålstegn ved, om forhandlingerne om budgettet - som Venstre forlod -  skete på et oplyst grundlag.

- Borgmesteren har sat stadion på dagsordenen, og så havde jeg forventet, at han havde styr på budgetterne. Hvis jeg stiller et forslag om noget, jeg vil have ændret, undersøger jeg da, hvad det vil koste. Jeg undrer mig over, hvordan borgmesteren kan foreslå sådan noget uden at have gennemarbejdet sit forslag, siger rådmanden, der kalder processen et mediestunt fra borgmesteren side.

Annonce

Ikke politisk forhandlet

Spørger man Christoffer Lilleholt, er det grundlæggende problem, at byrådets partier er blevet bedt om at træffe beslutninger om noget, de ikke ved hvad koster.

Venstre-rådmand Christoffer Lilleholt føler sig ført bag lyset i budgetforhandlingerne, som Venstre i øvrigt forlod undervejs. Foto: Nils Svalebøg


Vi aner ikke, om det koster 100 eller 250 millioner. Det gør for os i Venstre en ret afgørende forskel.

Christoffer Lilleholt


- Helt nøgternt savner jeg et ordentligt beslutningsgrundlag, før vi kan sætte penge af. Vi har fået en pris at vide, og nu fremlægges et andet beløb. Jeg føler mig ført bag lyset.

- Men de beløb, der fremgår af Rambøll-rapporten, har jo ikke som sådan noget med kommunen at gøre, så hvad er problemet?

- Rambøll-rapporten med den kvarte milliard er det eneste bud på, hvad et stadion vil koste. Derfor må det være udgangspunktet for diskussionen. Vi aner ikke, om det koster 100 eller 250 millioner. Det gør for os i Venstre en ret afgørende forskel.

Annonce

Partnerskab

- Peter Rahbæk Juel, Christoffer Lilleholt anklager dig for ikke at have gennemarbejdet økonomien ordentligt, inden du gik ind til budgetforhandlingerne. Hvad siger du til det?

- Det undrer jeg mig over, for der har aldrig været tal fremme om, at Odense Kommune skal betale 149 millioner for renovering af stadion. Hvis det er Christoffer Lilleholts opfattelse, må det stå for hans egen regning, lyder det fra borgmesteren.

Han vil have etableret et partnerskab med udgangspunkt i udviklingen af Bolbro. Borgmesteren peger på, at der er flere forskellige muligheder i området. Man kan blandt andet kigge på lokalplaner, og om nuværende arealer skal omdannes til erhverv og arbejdspladser.

- Der er en lang række ting, hvor stadion er et blandt flere elementer, men et nøgleelement, som jeg er villig til at diskutere med eventuelle investorer.

- Kan du sige noget om, hvor langt du er med at finde investorer?

- Jeg har haft samtaler både med Odense Sport & Event og andre potentielle investorer, og der er en positiv stemning, men vi er endnu ikke der, hvor vi har lavet en forpligtende aftale.

Christoffer Lilleholt er overbevist om, at kommunen kommer til at investere mere end de foreløbigt 35 vedtagne millioner i renoveringen af Odense Stadion.

- Men jeg kommer kun til at sætte penge af, hvis vi har et mere oplyst grundlag, end vi har nu. Og jeg kommer ikke til at gå på kompromis med det, der skal investeres i vores folkeskoler, daginstitutioner og plejehjem.

Odense Stadion

Det oprindelige Odense Stadion er fra 1941. I 1997 blev det bygget om og renoveret, så der nu er plads til 15.790 tilskuere.

I 2004 blev der lagt varme i banen, så den kunne leve op til de krav, DBU stiller til stadioner, hvor der spilles Superligakampe og europæisk fodbold.

Odense Kommune ejer Odense Stadion med undtagelse af hovedtribunen, som et privat selskab bestående af folk omkring OB købte i 2006. Selskabet renoverede tribunen og lejer den til OB.

Fra 2028 stiller DBU krav om, at alle tribuner på danske Superliga-stadioner er fuldt overdækkede. Er de ikke det, hvilket er tilfældet for Odense Stadion, kan der ikke opnås den licens, et hold skal have for at kunne spille i Superligaen.

Odense Stadion lever op til alle de krav, der stilles til Superliga-stadioner i sæsonen 2019/20.

Den 18. september skrev de fire partier, Socialdemokratier, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten, bag budgetforliget under på at afsætte 35 millioner kroner til renoveringen af Odense Stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce