Annonce
OB

OB's Oliver Lund: Okores handling virkede hændelig

En kamp mellem AaB og OB i Aalborg i efteråret er i fokus i forbindelse med en ny sag om mulig matchfixing i dansk fodbold, og ifølge Ekstra Bladet drejer sagen sig om en episode i opgørets overtid, hvor hjemmeholdets Jores Okore (foto) fik gult kort for en handling begået mod OB's Oliver Lund. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ifølge dagblad er det AaB-profilen Jores Okore, der undersøges i en ny sag om mulig matchfixing, der blev kendt, tirsdag. En episode med en stempling-lignende aktion mod OB's Oliver Lund i en Superligakamp mellem AaB og OB i efteråret skal være i søgelyset.
Annonce

FODBOLD: Det er tilsyneladende et opgør i Superligaen mellem AaB og OB i Aalborg, 18. oktober, der er i fokus hos Nordjyllands Politi i forbindelse med en ny sag om mulig matchfixing.

Ifølge Ekstra Bladet er AaB-profilen Jores Okore i centrum for politiets undersøgelser, hvor det ifølge avisen handler om en hændelse i opgørets overtid, hvor Okore midt på banen ramte OB's Oliver Lund i brystkassen med noget, der lignede en stempling - fik en advarsel og dermed gult kort.

Flere bookmakere med licens i Danmark skulle ifølge avisen inden opgøret have registreret usædvanlig stor spilleaktivitet på en advarsel til Jores Okore i netop OB-kampen, og der skal være steder, hvor der blev lukket for spil på netop det udfald, fordi der blev satset store beløb.

Ifølge den beskrivelse skulle der altså have været tale om en bevidst handling af Jores Okore.

Sådan husker Oliver Lund imidlertid ikke episoden. Lund sagde således følgende til Sport Fyn, tirsdag aften:

- Jeg har ikke så meget at sige til den sag. Jeg har ikke fulgt den. Men som jeg husker episoden, så virkede det som en tilfældig handling fra Okore i kampens hede. Den virkede ikke overlagt. Jeg ville ind på bolden og Okore så mig ikke. Sådan husker jeg det. Andet kan jeg ikke sige.

Sport Fyns redaktør og OB-ekspert, Leif Rasmussen, var på stadion i Aalborg. Han husker episoden klart og siger:

- Jeg synes, handlingen så meget voldsomt ud - som et mindre overfald. Det virkede i hvert fald på mig som om, Okore tog en unødvendig chance. Jeg ville ikke have sagt noget til, hvis dommeren havde givet rødt kort.

Det var Sandi Putros, der dømte opgøret, der i øvrigt endte 1-0 til AaB.

Det var tirsdag aften ikke muligt at få en kommentar fra hverken OB's sportschef, Michael Hemmingsen, eller OB-cheftræner Jakob Michelsen.

Annonce

Politiet: Vi efterforsker stadig

Nordjyllands Politi modtog i februar 2020 en anmeldelse om matchfixing "relateret til fodboldklubben AaB", som politiet skriver i en pressemeddelelse.

- På grundlag af overtrædelse af straffelovens § 279 omhandlende bedrageri indledte Nordjyllands Politi en efterforskning af sagen. Vi har efterforsket siden vi modtog anmeldelsen i februar, og sagen er stadig verserende, uddyber den ansvarlige for efterforskningen, politikommissær Troels Jul Kjærgaard, i et skriftligt svar til Ritzau.

AaB tager i en pressemeddelelse afstand for enhver form for matchfixing, og fortæller også, at den verserende sag handler om en "specifik hændelse" i en Superliga-kamp.

Politiet har de seneste år efterforsket en håndfuld sager om mulig matchfixing i dansk fodbold. Der er dog ingen af sagerne, der har ført til tiltaler. De er blevet droppet på grund af mangel på beviser.

Annonce

Trussel og udfordring

Poul Broberg, chef for matchfixingsekretariatet i Danmarks Idrætsforbund (DIF), siger til Ritzau, at sagen ikke har været omkring hans bord, men at man følger den nøje.

- Når det er en politisag, vil vi vente med at forholde os til den, til der eventuelt er noget mere konkret, som skal have en sportslig konsekvens. Vi har vores organer til rådighed i det øjeblik, der skulle opstå en situation, hvor der skal laves en sportslig sanktion, siger Broberg.

På et generelt plan - og uden at det skal knyttes sammen med den aktuelle sag i Aalborg - advarer han om den trussel, matchfixing udgør og uddyber:

- Matchfixing er blandt sportens alvorligste trusler og udfordringer. Det er helt inde i hjertet af sportens integritet, fordi man regner med, at sportens kampe udkæmpes af dem, der er de bedste og ikke er noget, der aftales på forhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Sydfyn

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce