Annonce
OB

OB's Okosun: Selvfølgelig har jeg været skuffet

OB's Ayo Simon Okosun er de seneste to kampe startet på bænken.  (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Ayo Okosun er startet på bænken de to seneste kamp mod Randers FC og Sønderjyske

FODBOLD:  OB's store midtbanespiller Ayo Okosun med de dræbende løb ind i feltet lægger ikke skjul på, at han har været skuffet over at starte på bænken i de to seneste Superliga-kampe.

- Det er Jakob Michelsens valg, men selvfølgelig har jeg været skuffet over det, siger den 198 centimeter høje mand gennem hegnet til Sport Fyn på bane 3 i Ådalen.

- Jeg har selvfølgelig spurgt, hvorfor jeg ikke længere er med i start-elleveren. Det er taktiske årsager har jeg fået at vide. Når man har været med i de allerfleste kampe fra start, så spørger man naturligvis. Jeg har fået at vide, at man har valgt noget andet. Sådan er det. Jeg ved ikke endnu, om jeg er med fra start mod Vejle. Men det håber jeg da at bidrage fra start, og så må vi tage den derfra, siger Ayo Okosun.

- Forklaringen vil altid være taktisk betinget. Jeg går ud fra, at træneren sætter det hold, som er bedst eller som kan vinde kampen. Der er ikke så meget jeg kan gøre end at træne videre.

Jakob Michelsen siger om fravalget af Okosun.

- Man skal altid lægge noget i det hold, vi udtager. Uanset om det er Poul eller Ib, der er med, så er det fordi, vi tror, at de udtagne kan løse opgaven.

Annonce

Overrasket over kunstgræsset

Okosun og de øvrige har siden november udelukkende trænet på kunstgræs og så spillet langt de fleste kampe på pløjemarker af baner.

- Det er slet ikke så slemt, som jeg havde regnet med. Jeg har faktisk ikke haft problemer med det, og det har ikke været så skidt som frygtet. Jeg troede, at vi ville få et chok på kampdagen med de tunge baner. Var jeg blevet spurgt forinden, ville jeg have sagt, at det ikke er optimalt. Nu har vi trænet på underlaget i så lang tid, at kroppen har vænnet sig til det. Underlaget er fast, og man får ikke så tunge ben i kampen, mener Okosun, der kom ind efter 73 minutter i Haderslev.

- Havde vi trænet på Falens græsbaner, ville det tekniske niveau og intensiteten været dårligere, og så ville vi have fået trætte ben på kampdagen.

Ayo Okosun understreger, at OB har det i egne hænder og fødder at nå med i top 6, fordi holdet bare kan vinde de tre sidste kampe.

- Men det er ikke nemt. AaB har fået 22 point og deroppe er de meget utilfredse med det, de har fået, men nordjyderne kan stadig nå det. Så det bliver ikke nemt for os. I Haderslev var vi ikke dominerende eller bedst i første halvleg, som vi var i anden halvleg.

- I kan vel ikke bruge tre uafgjorte kampe til noget?

- Det tror jeg ikke. Jeg går ud fra, at vi skal vinde en eller to kampe, hvis vi skal klare det, for der er mange om buddet.

AYO OKOSUN

27 år. Født i København.

Tidligere klubber: AB, FC Grosseto (Italien), Vendsyssel IF, AC Horsens, FC Midtjylland og OB.

Søn af tysk mor og nigeriansk far.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce