Annonce
Sport

OB's islænding på vulkaner i Ådalen

OB's Aron Elis Thrandarson i sit velkendte kraftfulde løb forbi AaB's Iver Fossum. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
26-årige Aron Elís Thrandarson sprutter af selvtillid hos OB før første kamp i kvalifikationsligaen i Horsens.

FODBOLD: Aron Elís Thrandarson er den type islænding, der kan sprinte højintenst over 30-40 meter og så alligevel ikke snappe efter vejret, når han er tilbage i udgangspositionen.

Den 26-årige midtbanespiller har været i et personligt opsving på det seneste og Sport Fyn gjorde ham til banens bedste, da OB  for 14 dage siden vandt i Aalborg med 2-0.

Thrandarson var trods sin nye rolle som lidt mere tilbagetrukkent centralt med helt fremme og score til 1-0.

- Det hjælper selvfølgelig, når man ikke er skadet og kan træne fuldt ud hver gang i lang tid som nu. Man bliver stærkere og får mere tro, og vi spillede bedre end tidligere i Aalborg. Og jeg selv spillede godt og forhåbentlig bliver det ved sådan, sagde han til Sport Fyn på cykelstien mellem bane 1 og 2 i Ådalen efter den sidste træning før kvalifikationspillets start i Horsens søndag eftermiddag.

- Jeg har ikke haft en stor skade, men sådan små problemer og det var ikke helt godt. Men der er ingen grund til at undskylde. Som fodboldspiller spiller man med skader hele tiden. Men jeg er et bedre sted nu, så det er godt, siger islændingen.

Annonce

Thrandarsons nye rolle

Manager Michael Hemmingsen har givet Thrandarson en lidt ny rolle som 6'er ved siden af Jens Jakob Thomasen, hvor islændingen ellers mest var 8'er med kun en enkelt defensiv 6'er i bunden af midtbanen.

-  Jeg har mine kvaliteter centralt på midten som 8'er eller 6'er sammen med en anden 6'er. Her er jeg bedst og føler mig mest tryg, selv om jeg kan spille mange andre steder. Det er lidt anderledes end en 8'er-position. Man skal være mere parat til at samle andenbolde op, men i sidste kamp mod AaB fik jeg også vist, at jeg stadig kan komme i anden bølge og score. Som fodboldspiller hjælper det, hvis man kan løse mange ting, siger islændingen.


Som fodboldspiller spiller man med skader hele tiden.

Aron Elís Thrandarson


- Jeg har mest være 8'er og som 6'er kommer man ikke helt så meget i boksen, men jeg flytter mig meget og skal finde pladsen. Der er en del småting, der er anderledes.

Han mener ikke, at man skal tale om at blive nummer syv, før arbejdet er gjort.

- Horsens på udebane er en hård opgave. Der bliver meget fight, og vi skal skrue op som i Aalborg for at vinde kampen. Vi skal vinde kampe, så vi kan tale om plads syv.

Islændingen lærer dansk på et kursus, som er afbrudt nu på grund af coronaen.

- Jeg håber at afslutte det til sommer. Jeg forstår det meste og kan tale det lidt, men jeg vil være bedre, så jeg kan give interview på dansk. Lige nu skal jeg være lidt forsigtig, fordi jeg ikke er helt sikker, siger Thrandarson på engelsk.

- Jeg er ikke langt fra det islandske A-landshold og skal nok komme på til efteråret, hvis jeg får spilletid i OB. Det går jeg efter, sagde han og gik videre til Superliga-huset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv For abonnenter

Iværksættermiljøet bobler over: - Jeg kan ikke drikke kaffe med alle

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Annonce