Annonce
Sport

OB's bestyrelsesformand Niels Thorborg kan også lave fejl: Det skete, da klubikonet Lars Høgh blev syg i efteråret 2018

Lars Høgh fik en gave af Peter Schmeichel under bogreceptionen hos forlaget Lindhardt og Ringhof i København i tirsdags. Foto: Mads Claus Rasmussen - Scanpix

Vi laver alle fejl. Nogle gange laver man fejl af misforståede hensyn, og andre gange ved man ikke, hvad noget betyder for rigtig mange og kommer til at bevæge sig som en elefant i en porcelænsbutik. Eller slet ikke bevæge sig.

Følelserne har fået frit spil efter, at Lars Høgh har udgivet sin bog "Der er antal på alt".

Det er en tankevækkende bog, selv om det nærmest er et farvel fra en kræftsyg Lars Høgh - og det gør indtryk. Men det er også et stykke OB-historie, som man bliver nødt til at læse.

Annonce

Men der er en linje her i bogen, som gør ondt på mange OB-fans:

Mens det strømmede ind med de sødeste tilkendegivelser fra nær og fjern og hilsner i tusindvis, fik jeg ikke så meget som en sms fra min gamle klub.

Lars Høgh skriver, at der intet kom fra OB i efteråret 2018, da han blev diagnosticeret med kræft i bugspytkirtlen. Selv om alle ved, at Lars Høgh er det største OB-navn nogensinde. Med længder.

Leif Rasmussen, sportsredaktør

Nogen burde have hvisket daværende sportsdirektør Jesper Hansen i øret, hvor meget Lars Høgh har betydet for klubben. Det er her, at bestyrelsesformand Niels Thorborg og den øvrige bestyrelse skulle have hjulpet Jesper Hansen. Og Niels Thorborg erkender så også i dag, at sagen blev håndteret forkert dengang.

Det var allerede galt, da det ikke lykkedes for OB at strikke en løsning sammen, da Jesper Hansen forlangte at se Høgh 37 timer om ugen som målmandstræner og ikke nøjes med to dage om ugen og så lade en medhjælper-målmandstræner klare de øvrige timer. Høgh havde aftaler med andre klubber også og sit arbejde for A-landsholdet.

Det var en aftale, som Poul Hansen havde lavet. Men Jesper Hansen kom til med det klare opdrag at spare, og det gik ud over Lars Høgh, som man mente havde en luksus-ordning,

Det er uden for fatteevne, at man dengang ikke kunne finde en løsning, der kunne have holdt Lars Høgh i klubben. Det var jo ikke Hans Hansen. Det var Lars Høgh. Når det er sagt, så har målmandstræner Lars Bjerring lavet et fortræffeligt arbejde i Ådalen.

Det var i samme boldgade som de upassende dispositioner, der tvang klubbens øvrige koryfæer til at stifte en ny klub og spille gammelmands-fodbold i AC Odense på Østerbæksvej på OKSon Park. Altså spillere som Thomas Helveg for blot at nævne en.

Nu er de så på vej tilbage, og de vil blive hyldet i forbindelse med fredags-kampen mod Viborg og det vil også ske noget med Lars Høgh i forbindelse med kampen.

Det er uden for fatteevne, at man dengang ikke kunne finde en løsning, der kunne have holdt Lars Høgh i klubben. Det var jo ikke Hans Hansen. Det var Lars Høgh.

OB kan ikke længere rette afgørende op på fejlen fra 2018, men klubbens kommercielle chef Jack Jørgensen er i den grad klar over, hvad Lars Høgh betyder. Jack Jørgensen vil gøre alt for at Lars Høgh i den kommende tid vil forstå, at der blæser nye vinde i OB, så klubben igen for alvor er bevidst om, hvad historien i Ådalen betyder for tusinder og atter tusinder af mennesker.

Det skete da også allerede, da OB lavede en fan-mur med Lars Høgh i fanzonen. Og det er Høgh glad for, skriver han i bogen, "selv om det er mere specielt end kønt".

Og det skal siges, at Høgh i sin bog også udtrykker glæde over, at man igen er begyndt at tage traditioner og  følelser alvorligt i OB.

Man kan ikke rette op på gamle fejl, men man kan gøre alt for at gøre det bedre i fremtid - også i den allernærmeste fremtid.

Sport Fyn er overbevist om, at hele OB efterhånden har forstået det.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG

GOG i topopgør i Europa: Navne med "hvor var hovedretten?" og "Mr. GOG" på besøg

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Faaborg-Midtfyn

Yildirim åbner nyt pizzeria: Én ting på menuen er han særlig stolt af

Annonce