Annonce
112

OB-fans idømt fængsel for angreb på AGF-tilhængere

De tiltalte blev den 13. maj 2018 anholdt forskellige steder i Kongens Have, hvor politiet var talstærkt til stede. Foto: Birgitte C. Heiberg
19 ud af 20 fodboldtilhængere idømt 30 dages betinget fængsel ved Retten i Odense for at have angrebet AGF-tilhængere i Nørregade i Odense inden topkamp mellem OB og AGF.

Én blev frifundet, mens 19 yngre mænd fredag eftermiddag blev dømt ved Retten i Odense for at have angrebet tilhængere af fodboldklubben AGF i Nørregade i Odense.

Retten fandt de 19 skyldige i aggressiv adfærd og angreb på AGF-tilhængere den 13. maj 2018 om eftermiddagen, og det koster nu de fleste af dem 30 dages betinget fængsel. Det betyder, at de ikke skal afsone straffen, men begår de noget kriminelt næsten magen til inden for et år skal de.

Angrebet fandt sted forud for superligakampen mellem OB og AGF på Odense Stadion, og i retten har de unge mænd alle kaldt sig fodboldfans, og langt hovedparten er erklærede tilhængere af OB.

Retten lagde i sin dom vægt på, at de dømte var mødtes på værtshuset Baren på Thomas B. Thriges Gade for sammen at gå til James Dean Bar på Mageløs via udeholdets fanzone i Nørregade. Her var flere hundrede AGF-fans samlet ved Sir Club. I retten har flere af de dømte indrømmet, at de ville gennem Nørregade for at synge nogle OB-sange og vise sig frem for udeholdets fans.

Annonce

Kanonslag affyret

Råbende, gestikulerende, maskerede og i besiddelse af kanonslag, romerlys og blitz-fyrværkeri gik de frem mod udeholdets fans. Retten fandt det bevist, at et eller to kanonslag var affyret kort forinden, ligesom der blev kastet adskillige genstande, herunder flasker, der knustes.

Kun takket være politiets tilstedeværelse og indsats lykkedes det at få ro på gemytterne, vurderede retten i dommen, og mange af OB-fansene blev anholdt i Kongens Have.

Kun én af de 20 tiltalte i sagen var ikke blevet anholdt, og retten mente ikke, der var bevis nok til at dømme ham for at have været med i slagsmålet. Derfor blev han frifundet.

De 17 af de dømte blev idømt 30 dages betinget fængsel, mens der skal findes en anden foranstaltning end fængsel til den 18. unge mand. Den 19. dømte er den 28-årige Martin Bryhl, som i sidste uge blev idømt tre års fængsel for bedrageri i millionklassen.

Han er også tidligere dømt for i 2010 at have kørt seks AC Horsens-fans ned efter en fodboldkamp, og tonede i 2018 frem på danskernes tv-skærme under VM i fodbold i Rusland og mente, der ikke var noget forkert i at kaste med ølbægre under en fodboldkamp.

Annonce

Sag længe undervejs

Retten fandt ikke, at Martin Bryhl skulle have en tillægsstraf, men blev alligevel dømt for i lighed med de 18 øvrige at have været med til slagsmålet mod AGF-fansene. Hans forklaring om, at han tilfældigt var kommet med toget efter at have været ude at spise med sin mor og søster i Kolding, og tilfældigvis var i Kongens Have iklædt en OB-trøje under urolighederne, blev af retten kaldt for utroværdig.

Når straffen blev gjort betinget for de 17 af de dømte skete det ifølge retten, fordi ingen af dem tidligere er straffet af betydning for slagsmålet, ligesom det snart er to år siden, det fandt sted.

Alle valgte at tage betænkningstid med hensyn til, om de vil modtage straffen eller anke til Østre Landsret.

Avisen har valgt at skrive navnet på Martin Bryhl, fordi han tidligere har stået frem i medierne og fortalt om ballade ved fodboldkampe, og fordi han tidligere er idømt flere års fængsel, senest i sidste uge for bedrageri og tidligere for at have påkørt AC Horsens-fans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce