x
Annonce
OB

OB får kommunalt forbud mod at træne

Moses Opondo og Jens Jakob Thomasen kom altså heller ikke til at træne på Bolbros gamle baner, fordi de er kommunale. Foto: Christian Nordholt
OB nåede dårligt at kridte støvlerne, før kommunen nedlagde forbud mod at træne på kommunalt anlæg.

FODBOLD: OB's Superliga-hold troede, at de vises sten var opfundet, da klubben tirsdag proklamerede, at man ville begynde at træne igen med fem spillere og to trænere for på den måde at overholde retningslinjerne fra Divisionsforeningen i forbindelse med corona-virussen.

Men i modsætning til FC København og Brøndby ejer OB ikke selv træningsbanerne, som er blevet overdraget fra kommunen fra Røde Stjerne og Bolbro ved Falen og Kløvermosevej, så da de kommunale embedsmænd så i avisen, at det var indkaldt til træning rykkede man hurtigt ud med et forbud.

Sport Fyn er i besiddelse af den mail, som nu betyder, at OB's Superliga-hold ikke kan træne igen før tidligst den 13. april på et kommunalt anlæg i Odense.

Der er dags dato en artikel i avisen om, at OB’s superliga er påbegyndt træning på boldbanerne. Det har givet anledning til en række henvendelser til forvaltningen, om andre klubber også må starte op.

Det skal understreges, at der ikke må foregå fodboldtræning på boldbanerne, det gælder alle klubber, og det er OB’s superliga også informeret om. De har taget dette til efterretning og stoppet træningen igen.

Alle kommunale idræts- og fritidsfaciliteter både udendørs og indendørs er indtil videre lukket frem til 13. april 2020.

Sådan lyder mailen og dermed kan OB ikke træne samlet på nogen måde før efter påske.

Faktisk er Divisionsforeningen ellers kommet med nye anbefalinger, der åbner man for, at spillerne kan træne sammen i mindre grupper på maksimalt otte personer ad gangen, hvilket inkluderer både spillere og trænere. Men det ændrer ikke OB's situation.

Der er heller ikke mulighed for at træne på Nature Energy Park, som bortset fra VIP-tribunen er kommunalt ejet.

OB havde til formålet kridtet en lille bane op på det stykke ud mod Falen. Den bane har tidligere været Bolbros. Men der bliver altså ikke mere fodbold-træning der heller.

Vi accepterer kommunens påbud, som bringer klubben og vores spillere i en ny situation, som vi nu tager til efterretning, hedder det nu på ob.dk..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce