Annonce
Nordfyn

Nyt Hesteliv indviet: - Jeg fik idéen til internatet i en kø i Netto

Janne Juncker fik sin første hest som barn og kan ikke holde ud, hvis dyr ikke bliver behandlet ordentligt. Foto: Dorthe Wolff
Efter den officielle indvielse i weekenden ser Janne Juncker frem til at tage imod endnu flere heste i foreningen og hesteinternatet Nyt Hesteliv. En forening, hun valgte at starte efter en tur i Netto.

Morud: En udvidelse af den fynske motorvej betød i senforåret, at Janne Juncker og de omtrent 80 heste på internatet Nyt Hesteliv blev eksproprieret fra tilværelsen i Blommenslyst. Lørdag blev deres nye hjem i Morud officielt indviet. Nyt Hesteliv arbejder på mange områder for at hjælpe heste i nød og oplyse om hestevelfærd. På hesteinternatet modtager de derfor heste, ponyer og æsler, som har været udsat for vanrøgt eller mishandling. Janne Juncker er stifter og formand af foreningen Nyt Hesteliv, og for hende er foreningen et hjerteprojekt, som hun fik ideen til, da hun en majdag i 2004 stod i en kø i Netto.

- Der stod jeg og læste på forsiden af BT, at nogle ponyer var døde af sult. Jeg kan slet ikke have, hvis heste ikke bliver behandlet ordentligt, så derfor gik jeg hjem og skrev og skrev og skrev. Og så rullede det simpelthen. For det har altid ligget lige foran næsen af mig. Jeg har altid været glad for dyr, og særligt heste har altid været en passion for mig.

Janne Juncker fik sin første hest, da hun var 14 år og har tidligere været aktiv rytter i mange år. I dag rider hun ikke længere, men bruger fortsat al sin tid på heste og deres velbefindende. Nyt Hesteliv har for tiden 83 heste stående, og 85 procent af hestene, der kommer til stedet, har været udsat for vanrøgt. Siden foreningens stiftelse i 2007 har Nyt Hesteliv været inde over 1500 dyreværnssager. Mange af sagerne består af heste fra hestemarkeder, hvor Nyt Hesteliv har måttet frikøbe hestene for at befri dem fra vold og vanrøgt.

Med levende dyr til at holde på den røde snor tog det lidt tid før, at snoren kunne klippes af borgmester Morten Andersen. Foto: Dorthe Wolff

Stor frivillig indsats

Borgmester Morten Andersen (V) var inviteret til den officielle indvielse lørdag og fik æren af at klippe snoren. I den forbindelse lød budskabet fra ham, at han er glad for at have fået en aktivitet mere til Nordfyn, og at Nyt Hesteliv er kommet til den rigtige kommune.

- Formålet med Nyt Hesteliv er jo at tage sig af dem, der ikke har det godt. Og uanset om det er mennesker eller dyr, vi taler om, så er det selvfølgelig noget, vi bekymrer os om i Nordfyns kommune. Nyt Hesteliv gør en stor indsats, og en stor del af arbejdet er jo frivilligt – noget som vi også er gode til i Nordfyns kommune.

Der er omtrent 1,5 mand fastansat i Nyt Hesteliv og resten arbejder frivilligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce